Beroenden del 1

Beroenden

Har du en nära som har kämpat med beroenden, eller har du själv kämpat med ett beroende? Beroenden kan vara en av de svåraste striderna vi utkämpar under en livstid. En av de svåraste delarna är att försöka förstå vad som framkallar beroendet och varför vi befinner oss fångade i en plats av lidande, gång på gång. Den här artikeln kommer att ge dig några svar och uppmuntran för läkning.

Grundorsakerna till beroenden

Du kanske blir förvånad över att få reda på att det finns två olika orsaker bakom beroenden: beroende av adrenalinrusher och glukosbrist. Andra faktorer kan definitivt också spela in, inklusive stressfaktorer i livet, enorm press och övergrepp. Ändå är adrenalinberoende och glukosbrist – eller en kombination av de två – nästan alltid inblandade. Detta är okänt för medicinsk forskning och vetenskap. Från dessa grundproblem härrör otaliga möjliga beroenden, inklusive till alkohol, droger, sex, mat, dietläsk, extremsporter och mer.

Den andra okända anledningen till att människor kämpar med beroenden beror på giftiga tungmetaller i hjärnan som kvicksilver, koppar och aluminium.

Glukosbrist

För att förstå beroenden måste vi först förstå hur viktigt glukos är för våra kroppar. Glukos är ett socker som finns i frukt, stärkelserika grönsaker och rå honung. Varje enskild cell i vår kropp behöver glukos som bränsle. Hjärnan behöver kritiska nivåer av glukos för att fungera optimalt.

När vi blir berövade glukos, kommer vi att bli som besatta av att få det från en annan källa eftersom det är avgörande för vår överlevnad. Om du någonsin varit desperat efter sött godis, en chokladkaka, ett glas vin eller någon form av vitt bröd eller pasta, så är det din kropp som längtar efter glukos från frukt och grönsaker.

En av de främsta anledningarna till att beroenden är så utbrett är att nästan alla går runt med en viss nivå av insulinresistens på grund av för mycket fett i kosten. Ju mer fett som befinner sig runt om i blodomloppet, organen, matsmältningskanalen och lymfvätskan, desto mer insulin behövs för att försöka pusha socker genom och runt fettmängden så att glukoset kan komma in i cellerna och kroppen kan fungera. Att försöka få in livsviktig glukos i organ, muskler och nervsystemet samtidigt som man möter motstånd från överflödigt fett är den verkliga, okända innebörden av termen insulinresistens. Ta reda på mer om detta ämne i Leverns okända kraft.

När glukosnivåerna i vår kropp och hjärna är uttömda, öppnar vi dörren till en mängd beroenden, såsom raffinerat sockerberoende och alkoholberoende, och vi blir mer mottagliga för den andra grundorsaken till missbruk: adrenalinberoende.

Adrenalinberoende

Glukos är så avgörande för våra kroppar att det måste konsumeras varje 1,5 – 2 timmars mellanrum (binjure-mellanmålen jag delar med mig av i Medial läkning är idealiska). Om inget glukos finns tillgängligt börjar våra binjurar pumpa ut adrenalin i kroppen så att vi kan fungera och ta oss igenom dagen. Denna adrenalinkick är allmänt känd som en ”rusning”. Men nu för tiden går de flesta av oss på adrenalin hela tiden och vi kanske inte ens känner igen vad som händer. Adrenalin är inte bara mycket beroendeframkallande, utan det är också destruktivt i våra kroppar. Det är inte menat att vara något som våra kroppar förlitar sig på dag ut och dag in. Stressen och påfrestningarna i livet, dåliga matval och miljögifter kan alla spela en roll i dagliga adrenalinkickar.

Att bli beroende av känslan som adrenalin ger dig (oftast omedvetet) bidrar till nästan alla beroendemönster, oavsett om det är till droger, extremsporter, ilska, kaffe eller något annat.

Glukosbrist och adrenalinberoende kan också skapa symtom som förvirring, hjärndimma och trötthet hos unga människor. Detta kan leda till att mediciner skrivs ut för dessa symtom och för tillstånd så som ADHD. Detta är ofta vad som händer med elever som har det svårt – en del i av vad dessa ungdomar verkligen behöver är mer av det naturliga glukos- och mineralsalterna som deras hjärnor drivs av från frukt, bladgrönsaker och grönsaker.

Matberoende

Som människor är det avgörande att vi äter, men många människor upplever smärta, förvirring och lidande kring mat och ätproblem. Varje person måste planera ut vad man ska äta och när man ska äta, men det kan vara fruktansvärt förvirrande med all felinformation som finns där ute.

Om du kämpar med matproblem, vet att du inte är ensam. De flesta människor har någon form av problem med mat. Vissa människor äter för mycket, medan andra inte äter tillräckligt. Vissa människor är upptagna med oro över vad de ska äta, medan andra glömmer att äta helt och hållet.

Det är sant att många människor använder mat för att hantera känslor, men det ligger mer bakom känslomässigt ätande än så. Våra kroppar är helt beroende av mat för att överleva, så det är viktigt att titta noga på vårt förhållande till mat, särskilt vårt förhållande till glukos. Ofta är det som verkligen ligger bakom vad vi kanske kallar känslomässigt ätande kroppens desperata behov av glukos. I tider av stress och mycket känslor är det behovet större eftersom kroppen använder mer glukos för att hantera de adrenalinkickar som uppstår när vi går igenom hjärtesorg, svek, kamp, ​​konfrontationer på arbetsplatsen, vardagliga bekymmer, press och oro.

Rätt sorts socker

Om du ständigt griper efter fel sockerarter, inklusive alkohol, godis, kakor, läsk och nästan all förpackad mat, har du sannolikt brist på rätt sorts glukos i din hjärna och andra vitala organ. På grund av detta kan du bli beroende av fel sorts socker. När du är sugen på fel sockerarter är det som din kropp faktiskt söker efter – och desperat behöver – det naturliga sockret i färsk frukt och stärkelserika grönsaker. Det läkande glukoset som dessa livsmedel innehåller hjälper kroppen på otaliga sätt, inklusive genom att stödja signalsubstanser och hjälpa till att avvärja beroenden.

Dieter utan socker

Det är bäst att hålla sig borta från dieter med hög fetthalt, utan socker. Din kropp är gjord för att drivas på glukos, så om du försöker hålla dig borta från naturliga sockerarter kan det sluta med ett adrenalinberoende eftersom adrenalinet kompenserar för bristen på glukos. Att gå på adrenalin kan orsaka en viss önskad viktminskning initialt, men med tiden kan det frätande adrenalinet som rusar genom din kropp bränna ut dina binjurar och skapa och förvärra andra allvarliga hälsotillstånd. Som följd kan du uppleva binjuretrötthet fem till tio år efter att du försök dig på en långvarig diet med lågt kolhydratinnehåll. Om du är orolig för att äta frukt, läs min artikel om frukträdsla.

Undvika adrenalinrushen

Om du försöker hålla dig borta från raffinerat, ohälsosamt socker men inte ersätter detta socker med naturliga sockerarter från frukt och stärkelserika grönsaker, kommer så småningom adrenalin att börja överösa ditt system varje gång du ser ditt favoritgodis eller ett glas vin. Du kanske märker att du känner dig upprymd eller skakar inuti, vilket är tecken på en adrenalinkick. Överös ditt system med läkande, naturliga sockerarter och konsumera lite glukos med 1,5–2 timmars mellanrum för att förhindra dessa adrenalinkickar i kroppen.

Dina binjurar kommer att producera adrenalin i väntan på vad du än är beroende av. Det betyder att du kan bli euforisk av adrenalinet som rinner genom dina ådror redan innan du tar en klunk läsk, hetsäter, intar alkohol eller använder en drog. Det är utmanande att bryta en beroendecykel när den väl börjat. Det är därför det är så viktigt att förse din kropp med gott om socker från färsk frukt och grönsaker.

När du läker någon form av matberoende, är det viktigt att inkludera bladgrönt dagligen, särskilt spenat och maché. Om du vill bli av med ett chokladberoende är svaret inte att ta bort allt socker. Inkludera istället glukosrika livsmedel och frukter som hjälper din hjärna och kropp att blomstra, inklusive dadlar, meloner, mango, bananer.

Alkoholberoende

Om du kämpar med ett alkoholberoende är din hjärna sannolikt desperat efter glukos. Även om metylsockret i alkohol snabbt kan komma till hjärnan, kan det också vara otroligt skadligt. Till skillnad från den läkande glukosen i frukt och stärkelsehaltiga grönsaker kan metylsockret som finns i alkohol ”lägga in” hjärnan med tiden, som gurkor i en burk vinäger.

Istället för att överösa din hjärna med alkoholens skadliga metylsocker, börja överösa din kropp med det naturliga glukos den är sugen på. Börja ersätta ditt vin och vodka med maten som dessa drycker härrörde från – vindruvor och potatis, eller vilken frukt du gillar bäst. Att inkludera frukt med hög glukoshalt i din kost är avgörande när du börjar bli fri från ett alkoholberoende.

Många människor som är beroende av alkohol är inte så intresserade av mat och får de flesta av sina dagliga kalorier från alkohol. För att bryta detta beroende är det viktigt att rutinmässigt äta mellanmål och måltider som är rika på glukos under varje dag. Dadlar, torkad mango och färsk papaya är särskilt användbara.

Drogmissbruk

Om du är beroende av någon form av drog, lider du sannolikt av glukosbrist och adrenalinberoende. Om du är beroende av opiater kan du ha ett opiatberoende såväl som ett adrenalinberoende. Tyvärr kan dessa två beroenden arbeta tillsammans för att skapa ännu större förödelse. Ett opiatberoende kan vara otroligt svårt att bryta, för när en person använder dessa droger, går deras adrenalinet för fullt. Ett amfetaminberoende kan vara svårt att bryta eftersom varje gång en person tar amfetamin översvämmar deras binjurar kroppen med adrenalin.

För att bryta ett drogberoende är det viktigt att inkludera ett överflöd av mineralsalter från grönsaker, bladgrönsaker och vissa frukter. Ett enkelt sätt att få in mineralsalter är att dricka ett dagligt glas citronvatten när du stiger upp. En annan viktig del är att äta rätt sorts glukos, inklusive vilda blåbär, äpplen, meloner, mango och papaya. Rå honung är ett annat otroligt livsmedel som är proppfullt med mineraler.

Det är också viktigt att äta näringsrik mat varje timme eller varje en och en halv timme när du läker från ett drogberoende. Selleri och sellerijuice kan vara otroligt läkande för alla beroenden, men speciellt drogberoende. Selleri kan också hjälpa till med detoxprocessen genom att rena levern från gifter, och personer med drogberoende har vanligtvis en extremt överbelastade lever. Det är viktigt att förstå hur levern fungerar och vad den behöver, vilket jag delar med mig av i min bok, Leverns okända kraft. Att hitta en bra läkare, klinik eller rehabiliteringsstöd är också viktigt vid drogberoende.

Att bryta beroenden

När det kommer till att bekämpa beroenden är det viktigt att förse din kropp med rätt näring och förstå vilken roll adrenalin spelar. Till exempel är bulimi ett utmanande tillstånd att bryta eftersom det är lätt att bli beroende av den enorma mängden adrenalin som utsöndras – och kan skapa en euforisk känsla – när innehållet i magen pressas upp. (Andra faktorer, inklusive känslomässiga svårigheter och giftiga tungmetaller i hjärnan kan också spela en roll vid bulimi).

Glukos och mineralsalter

Ett glukosunderskott i hjärnan kan vara orsaken bakom så mycket som 90 % av beroenden. Det är därför som att äta mycket frukt, bladgrönsaker och grönsaker är avgörande för att bryta alla typer av beroenden.

Utöver sitt glukosinnehåll har många frukter och grönsaker ett högt mineralinnehåll, vilket matar signalsubstanser och stödjer och återställer hjärnans hälsa. Spenat och grönkål är laddade med läkande mineralsalter. Andra mineralrika frukter inkluderar tranbär, vilda blåbär, björnbär, hallon, äpplen, tomater, gurkor, kiwi, dadlar och meloner.

För att förstå vikten av dessa naturliga mineralsalter, låt oss ta en titt på hjärnan. Hjärnan är fylld med neuroner. Varje neuron har en elektrisk impuls som passerar från ena sidan av neuronet till den andra med stöd av signalsubstanskemikalier. Dessa elektriska impulser behöver natrium, kalium, magnesium och glukos för att lyckas ta sig över neuronerna.

Tyvärr, när någon upplever svår stress eller press, minskar signalsubstanskemikalierna, och de elektriska impulserna har inte längre det stöd de behöver för att passera nervcellerna. De elektriska impulserna kan hettas upp när de försöker passera nervcellerna och de kan börja kortsluta som ett resultat. Om tillräckligt många elektriska impulser kortsluter i någons hjärna, kan personen bli beroende av något som ohälsosam mat eftersom hjärndimma, förvirring och trötthet ofta resulterar i överdriven hunger. I dessa ögonblick behöver din kropp faktiskt glukos och mineralsalter, som kan kyla ner de elektriska impulserna och stödja signalsubstanskemikalierna.

Tungmetalldetox

Att inkludera tungmetalldetoxen dagligen är en annan viktig praxis att inkludera eftersom giftiga tungmetaller kan orsaka beroenden. Utrensningen av tungmetaller ur hjärnan kommer att tillåta signalsubstanser att återuppbyggas och frodas. Antitungmetallsmoothien är ett utmärkt sätt att få i sig de fem viktiga ingredienserna för detox av tungmetaller dagligen: koriander, vilda blåbär (eller vilda blåbärspulver), spirulina, korngräsjuicepulver och dulse från atlanten.

Läkande livsmedel och kosttillskott
(Här hittar du de rekommenderade tillskotten)

* GABA och 5HTP för stöd för signalsubstanskemikalierna.

* Citronmeliss för nerver och hjärna.

* Sömntuta för att hjälpa till att bryta alla typer av beroenden.

* Inositol eller något tillskott som innehåller inositol.

* C-vitamin stödjer binjurarna och läker nerver som har skadats av tidigare adrenalinkickar. Överväg Micro-C.

* Passionsblomma och fläderblomste för nervsystemet.

* B-12 med adenosylkobalamin och metylkobalamin är avgörande och ett högkvalitativt B-komplex-tillskott kan vara otroligt stödjande.

* Valeriana kan vara riktigt bra, även om det kanske inte är det bästa för någon med en känslig mage eller känsliga nerver.

* Ingefära kan hjälpa till att bryta beroenden.

* Korngräsjuicepulver och spirulina är kraftfulla livsmedel som är laddade med mineraler och kan stödja signalsubstanser samt ta bort tungmetaller från kroppen och hjärnan.

* Fänkål är ett otroligt beroendebekämpande livsmedel fyllt med mineralsalter och C-vitamin. Om du letar efter en läkande dryck, prova att göra fänkål- och sellerijuice.

* Vilda blåbär, den mest kraftfulla maten på planeten, kan vara ett fantastiskt tillskott till din kost när du läker.

Försök att arbeta tillsammans med en läkare som kan hjälpa dig att avgöra vilka kosttillskott och livsmedel som bäst stödjer dig.

Att sänka ditt fettintag kan också hjälpa till att stabilisera dina binjurar och signalsubstanser och tillåter att din kropp absorberar mer mineral- och glukosrika livsmedel. Om du gillar kött, försök att halvera din konsumtion. Om du äter en växtbaserad kost med hög fetthalt, försök att minska den totala mängden fett du konsumerar.

Gå vidare

Att vara människa är inte lätt i vår värld, och att hantera ett beroende kan vara en brutal kamp. Vet att du inte är ensam – många människor kämpar med beroenden. Det finns anledningar till beroenden, och det finns åtgärder du kan vidta för att ge din kropp det stöd, mat och kosttillskott den behöver för att övervinna ett beroende. Jag stöttar dig och jag tror på dig.

Dela:

10 steg för att återhämta sig från kronisk sjukdom

10 steg till återhämtning!

Skriv upp dig och missa aldrig en uppdatering! Få en gratis e-bok med enkla steg att börja implementera redan nu.

 
Sök

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en så bra användarupplevels som möjligt. Läs mer om hur vi jobbar med personuppgifter i vår integritetspolicy.