Anti-tungmetallsmoothien

Tungmetallsavgiftande smoothie
Denna smoothie är inte bara välsmakande, den är också perfekt designad för att inkludera fem nyckelingredienser som samverkar för att dra ut tungmetaller som kvicksilver, bly, aluminium, nickel, koppar och kadmium ur dina organ där de ackumuleras.

Giftiga tungmetaller finns praktiskt taget överallt och finns i saker vi kommer i kontakt med varje dag, som aluminiumburkar och aluminiumfolie, batterier, metallkokkärl, gammal färg och till och med maten vi äter. Till exempel är bekämpningsmedel (som är svåra att helt undvika även på en strikt ekologisk kost), en vanlig källa till tungmetaller. Som ett resultat av detta bär de flesta av oss på tungmetaller som har funnits med oss ​​i nästan hela våra liv och som har grävt sig djupt in i våra vävnader.

Tyvärr är det dessa ”gamla” metaller, de som har gömt sig i vårt system under långa perioder, som utgör det största hotet. Till exempel kan giftiga tungmetaller med tiden oxidera, orsaka skador på omgivande vävnad och främja inflammation. De förgiftar bokstavligen våra kroppar och kan orsaka skada på praktiskt taget alla system och organ, inklusive vår hjärna, lever, matsmältningssystem och andra delar av vårt nervsystem. Giftiga tungmetaller lägger en enorm börda på vårt immunförsvar, vilket gör oss sårbara för en mängd olika sjukdomar.

Även om gifter av alla slag är skadliga, utgör tungmetaller ett unikt hot. De är inte bara skadliga i sig, de är också en form av neurotoxin (ett gift som stör nervfunktionen och förvirrar ditt immunförsvar). Tungmetallsneurotoxiner kan inflammera och irritera vårt centrala nervsystem (särskilt vår hjärna), vilket orsakar flera symtom som minnesförlust, hjärndimma, trötthet och depression. Giftiga tungmetaller kan också främja inflammation i matsmältningskanalen och släppa ut gifter i vår tarm. Som om detta inte är illa nog fungerar tungmetaller också som en källa till mat för virus, bakterier, parasiter och andra patogener i vår kropp.

Tungmetaller kan till exempel fungera som föda för Streptococcus A eller B, E. coli, C. difficile, H. pylori och jästceller. Detta kan skapa en överväxt av flera bakterier i vår tarm, vilket resulterar i ett tillstånd som kallas SIBO (bakterieöverväxt i tunntarmen), som kännetecknas av uppblåsthet, buksmärtor, diarré, förstoppning (eller båda) och kan leda till näringsbrist. Dessutom, när virus som Epstein-Barr och bältros äter av giftiga tungmetaller, kan detta ge symtom som stickningar, domningar, trötthet, ångest, hjärtklappning, ringningar i öronen, yrsel och svindel samt nacksmärta, knäsmärta, fotsmärta, smärta i bakhuvudet och en mängd andra värk och smärtor som ofta tillskrivs andra orsaker.

Det är praktiskt taget omöjligt att inte ta in en viss mängd av dessa giftiga tungmetaller i vår moderna tid, så det är mycket viktigt för vår hälsa att vi får ut dem innan de kan orsaka ytterligare förödelse på vår hälsa. Tack och lov är det relativt enkelt att ta bort dem från våra organ om vi konsumerar rätt mat för att göra det. Att lägga till följande dröm-team av livsmedel till din kost och vara flitig i dina ansträngningar att konsumera dem kommer att räcka långt för att befria din kropp från tungmetaller:

Spirulina: Denna ätbara blågröna alg drar ut tungmetaller från din hjärna, centrala nervsystemet och levern och suger upp tungmetaller som extraherats av korngräsjuice-extraktpulvret. Ta 2 teskedar blandat i vatten, kokosvatten eller juice.

Korngräsjuicepulver: förbereder kvicksilvret för fullständig absorption av spirulina. Detta näringsrika gräs har förmågan att dra ut tungmetaller från din mjälte, tarmkanalen, bukspottkörteln, sköldkörteln och reproduktionssystemet. Drick 1-2 tsk blandat i kokosvatten eller juice.

Koriander: Går djupt in på svåråtkomliga platser och för ut metaller från lång tid (så det är bra för det kvicksilverarvet du bär runt på!). Mixa 2,4 dl i en smoothie eller juice, eller lägg till i sallad eller guacamole.

Vilda blåbär: Drar ut tungmetaller ur din hjärnvävnad, läker och reparerar eventuella håligheter som skapats av oxidation när tungmetallerna tas bort. Det är viktigt att använda vilda blåbär, eftersom de har unika fytonäringsämnen med speciella avgiftningsförmågor. De potenta antioxidanterna i vilda blåbär hjälper till att vända eventuella oxidativa skador som blivit efter borttagningen av tungmetaller. Detta är särskilt viktigt för din hjärnvävnad – i själva verket är vilda blåbär den mest kraftfulla maten för att stoppa eller i vissa fall vända Alzheimers och demens. Ät minst 2,4 dl dagligen. Obs: även om odlade blåbär är näringsrika, saknar de metalldragningsförmågan som de vilda blåbären besitter. Vilda blåbär finns i frysavdelningen på de flesta stormarknader.

Dulse från Atlanten: Förutom kvicksilver binder denna ätbara tång till bly, aluminium, koppar, kadmium och nickel. Till skillnad från annan tång är dulse från Atlanten en mäktig kraft för att ta bort kvicksilver på egen hand. Atlantisk dulse går in i djupa, dolda platser i matsmältningskanalen och tarmen, söker efter kvicksilver, binder till det och släpper det aldrig förrän det lämnar kroppen. Ät två matskedar flingor dagligen, eller lika mängd remsor om det är i helbladsform. Obs: Eftersom den kommer från havet, om du är orolig för att dulse själv har kvicksilver, var medveten om att dulse från Atlanten inte kommer att släppa ut något kvicksilver som det kan ha i kroppen. Den håller fast vid kvicksilvret när den arbetar sig igenom tarmen, och tar även tag i andra metaller på vägen och driver ut dem också. Dulse från Atlanten är en kritisk del av teamet eftersom den kan uppehålla sig nära mållinjen (dvs vår tjocktarm) och vänta på de andra livsmedlena som har tagit tag i tungmetaller längs vägen. Den fungerar som nödbackup och hjälper till att säkerställa att alla tungmetaller som tagit sig så långt som till tjocktarmen faktiskt lämnar kroppen.

Dagens smoothierecept ger dig ett enkelt och gott sätt att få in alla dessa fem livsmedel i din dagliga kost på en gång. Drick denna smoothie dagligen för optimala fördelar.

Antitungmetallsmoothien

Ingredienser:

2 bananer

4,8 dl vilda blåbär

2,4 dl koriander

2,4 dl apelsinjuice

1 tsk korngräsjuicepulver

1 tsk spirulina

1 liten näve dulse från Atlanten

Valfritt: vatten, kokosvatten eller färsk apelsinjuice att blanda med

Gör så här:

I en höghastighetsmixer, mixa alla ingredienser tills det är slätt. Om en tunnare konsistens önskas, tillsätt upp till 2,4 dl vatten. Njut!

Dela:

10 steg för att återhämta sig från kronisk sjukdom

10 steg till återhämtning!

Skriv upp dig och missa aldrig en uppdatering! Få en gratis e-bok med enkla steg att börja implementera redan nu.

 
Sök

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en så bra användarupplevels som möjligt. Läs mer om hur vi jobbar med personuppgifter i vår integritetspolicy.