Ananas- och ingefärasmoothie
Ananas och mango är av goda skäl favoritfrukter runt om i världen, och de passar perfekt ihop i detta recept. Hinten av ingefära tillför en liten antydan av värme och kryddighet samtidigt som den tillför en myriad av hälsofördelar, som hjälp med matsmältning och assimilering och hjälp att förebygga förkylningar, influensa, åksjuka och svindel.
Ananas läkande föreningar fungerar som borstmekanismer som hjälper till att rensa upp och driva ut klibbigt slem och skräp som kan byggas upp inuti levern. Ananas hjälper till att lösa upp gallsten och är en utmärkt frukt att inkludera i din kost för att hjälpa till att rena och avgifta hela kroppen.
Ingefära innehåller också potenta antiinflammatoriska föreningar som kallas gingeroler och är ett kraftfullt smärtstillande medel som gör det särskilt fördelaktigt för dem som lider av led-, muskel- och nervsmärtor. Ingefära har en otrolig immunförstärkande och bakteriebekämpande förmåga och har till och med visat sig hjälpa till att ge skydd och lindring från E.coli, Staph-infektioner och Candida albicans.
Njut av denna smoothie till frukost eller mellanmål. Den blir lätt populär, så du kanske vill göra tillräckligt för att kunna dela med dina vänner och familj, eller överväg att servera den vid din nästa brunchsamling!
Ananas- och ingefärasmoothie
Ingredienser:
- 4,7 dl hackad ananas (färsk eller fryst)
- 4,7 dl hackad mango (färsk eller fryst)
- 2,5 cm skalad ingefära
- 2,3 dl vatten eller kokosvatten
- 6 isbitar (endast om du använder färsk frukt)
Gör så här:
Lägg alla ingredienser utom is i en mixer. Om du använder fryst frukt kan du behöva 3,5-4,7 dl vatten. Mixa tills det är slätt. Om du använde färsk frukt istället för fryst, tillsätt is och mixa igen. Smaka och njut!
Lär dig mer om hur du återställer levern i New York Times bästsäljande boken Leverns okända kraft.