Tungmetallavgiftning

tungmetallavgiftning

Giftiga tungmetaller som kvicksilver, aluminium, koppar, kadmium, bly, arsenik, nickel, krom, legeringar och stål är dolda antagonister som kan leta sig in i våra kroppar och orsaka förödelse. De är en av de fyra skoningslösa, som är en grupp faror vi utsätts för som hotar vår hälsa och vårt välbefinnande. Jag diskuterar de fyra skoningslösa på djupet i min bok Kostguiden: Upptäck de dolda läkande krafterna i frukt och grönsaker och vilka symptom och tillstånd de kan lindra. Om du vill läka från kroniska sjukdomar och symtom är det otroligt bra att börja med att ta bort tungmetallerna i din kropp och hjärna. Nedan delar jag några av de symtom som utlöses av tungmetaller, historien om tungmetaller och en detoxplan för tungmetaller.

Symptom på tungmetallstoxicitet

Tungmetaller kan orsaka ADHD, ADD, autism, depression, OCD, humörstörningar, Alzheimers, problem med fokus, koncentration och minnesförlust och mycket mer. De kan också öka eventuella virala eller bakteriella problem som du kanske kämpa mot. Tungmetaller kan till exempel fungera som föda för Streptococcus A eller B, E. coli, C. difficile, H. pylori och jästceller. Detta kan skapa en överväxt av flera bakterier i vår tarm, vilket resulterar i ett tillstånd som kallas SIBO (bakteriöverväxt i tunntarmen), som kännetecknas av uppblåsthet, buksmärtor, diarré, förstoppning (eller båda) och kan leda till näringsbrist. Dessutom, när virus som Epstein-Barr och bältros äter av giftiga tungmetaller, kan detta ge symtom som stickningar, domningar, trötthet, ångest, hjärtklappning, ringningar i öronen, yrsel och svindel samt smärta i nacke, knä, fötter, bakhuvudet och en mängd andra värk och smärt-problem som ofta tillskrivs andra orsaker.

Det är praktiskt taget omöjligt att inte få i oss en viss mängd av dessa giftiga tungmetaller i vår moderna tid, så det är mycket viktigt för vår hälsa att vi får ut dem innan de kan orsaka ytterligare förödelse för vår hälsa.

Historien om giftiga tungmetaller

Det kanske är överraskande att lära sig att giftiga tungmetaller har funnits i många av oss sedan innan vi föddes. De tungmetaller vi föds med förs vidare genom vår släktlinje och kan bli upp till tusen år gamla. Även om kvicksilver fanns i jorden långt innan dess, var det inte förrän för två till tre tusen år sedan som människor började bryta kvicksilver och samla in det för olika ändamål. Kvicksilverbrytning är anledningen till att kvicksilvret i oss kan vara upp till åttio generationer gammalt! Eftersom detta gamla kvicksilver har överförts från generation till generation, blir varje efterföljande generation mer intolerant mot den giftiga tungmetallen.

Tyvärr är det dessa ”gamla” metaller, de som har uppehållit sig i vårt system under långa perioder, de som utgör det största hotet. Till exempel kan giftiga tungmetaller med tiden oxidera, orsaka skador på omgivande vävnad och främja inflammation. De förgiftar bokstavligen våra kroppar och kan orsaka skada på praktiskt taget alla system och organ, inklusive vår hjärna, lever, matsmältningssystem och andra delar av vårt nervsystem. Giftiga tungmetaller utgör en enorm börda på vårt immunsystem, vilket gör oss sårbara för en mängd olika sjukdomar och är också en form av nervgift (ett gift som stör nervfunktionen och förvirrar ditt immunsystem) som kan äventyra din hälsa.

Det förödande kvicksilverelixiret

Du kanske undrar var detta ärvda kvicksilver kommer ifrån. Ett exempel härrör från trenden med kvicksilverelixir som gavs på konventionella läkarmottagningar under sjutton- och artonhundratalet. Om du gick till en vanlig läkare för allt från ont i magen till ett brutet ben, fick du ett stort glas vatten blandat med kvicksilver. Denna tonic var obligatorisk när du gick in på en konventionell läkarmottagning oavsett din ålder eller hälsoproblem. Effekterna var förödande och många patienter förlorade sin familj, sitt arbete och sitt förstånd. Kvicksilver lämnar inte våra kroppar om vi inte vet exakt hur vi ska avgifta dem på rätt sätt, så de giftiga kvicksilverelixir som våra förfäder och förmödrar drack påverkar fortfarande nya generationer. Detta är bara ett av sätten som människor utsattes för denna avskyvärda tungmetall. Du kan medvetet eller omedvetet påverkas av en del av detta gamla, ärvda kvicksilver, så det är viktigt att ha verktygen för att avgifta kvicksilver och andra giftiga tungmetaller från ditt system.

Nytt kvicksilver

Under de senaste trettio åren har vi blivit mer intoleranta mot kvicksilver än någonsin tidigare, och vi har inte bara att göra med nedärvt kvicksilver, utan nytt kvicksilver som kommer in i våra kroppar genom miljöexponering. För närvarande faller kvicksilver från himlen, det finns i vårt vatten, i vår mat, i bekämpningsmedel och mer. Även om du är skeptisk till att ha ärvt kvicksilver, har du med största sannolikhet kommit i kontakt med nytt kvicksilver under din livstid. Har du någonsin ätit en burk tonfisk? Kanske har du sprutat bekämpningsmedel i ditt hem eller bott i ett hårt sprutat lägenhetskomplex. Det här är bara några få sätt på vilka du kan ha stött på denna giftiga tungmetall.

Hur kvicksilver fungerar

Kvicksilver samlas samman i kroppen. Om du har ärvt kvicksilver eller blivit utsatt för det under din livstid, kommer det att hitta allt nytt kvicksilver du kommer i kontakt med och allt kommer samlas ihop i ditt system. Tyvärr blir kvicksilver mer giftigt eftersom det byggs upp mer av det med tiden. Denna förekomst kan ses genom att symtomen förvärras under någons liv, såsom en ökning av tvångssyndrom, ångest, depression eller minnesförlust.

Mångfalden av symtom

Anledningen till att människor upplever olika tungmetallsymtom med olika svårighetsgrad är att tungmetaller finns i unika områden i hjärnan och kroppen för varje individ. En person kan ha tungmetaller i den vänstra tinningloben medan någon annan kan ha en ficka nära hypofysen. Alla har också olika typer av metaller i sina system. Dessa unika blandningar, som jag kallar legeringar, påverkar varandra och orsakar ännu större problem. Till exempel kan en person ha lite kvicksilver, bly, aluminium och koppar, medan någon annan kan ha en hög nivå av kvicksilver och bara lite aluminium. Detta är anledningen till att depression, ångest och andra symtom kan se så olika ut för varje person. Lägg till oxidationen av tungmetallerna och förstärkningen av patogener som livnär sig på dessa metaller, och det är lätt att se varför dessa metaller utgör ett så stort hot mot vår hälsa och skapar en stor mängd förvirrande symtom som inte förstås av varken patienten eller läkaren.

Varför vi behöver få ut dessa tungmetaller

Varför är en tungmetalldetox nödvändig för hälsa och vitalitet? Eftersom våra signalsubstanser kortsluter, brinner ut och förstörs av de giftiga tungmetallerna och då orsakar hjärndimma, förvirring, bristande motivation och många andra förödande symtom. Om du upplever att dina känslor lätt tar över eller om känslomässiga situationer ofta blir för mycket för dig att hantera, har de elektriska impulserna i din kropp sannolikt krockat med tungmetaller och kortsluts. Håll fast vid sanningen att du inte är galen. Du har tungmetaller i ditt system som utlöser dessa problem. Lyckligtvis kan du stoppa sönderfrätandet och oxidationen av tungmetaller, dra ur dessa metaller från hjärnan, levern och andra delar av kroppen där de orsakar problem och läka dina neuroner, signalsubstanser och mer.

Avgifta de giftiga tungmetallerna

Om du upplever några tungmetallrelaterade symtom, vet att det inte beror på att din kropp attackerar sig själv eller för att du har ”dåliga” gener. Du, som de flesta människor i världen idag, har sannolikt tungmetaller i kroppen som behöver komma ut. Det finns fem viktiga livsmedel som du kan konsumera dagligen för att dra ut tungmetaller: koriander, vilda blåbär, spirulina, korngräsjuicepulver och dulse från Atlanten. Du kan hitta mina favoritmärken av dessa livsmedel här. Kolla in Tungmetallsavgiftande smoothien, som innehåller dessa fem livsmedel som samverkar för att ta tag i metaller och dra dem helt ut ur kroppen.

Här är en snabb titt på några av egenskaperna hos dessa fem livsmedel:

Spirulina: Denna ätbara blågröna alg drar ut tungmetaller från din hjärna, centrala nervsystemet och levern och suger upp tungmetaller som extraherats av korngräsjuice-extraktpulvret. Ta 2 teskedar blandat i vatten, kokosvatten eller juice.

Korngräsjuicepulver: förbereder kvicksilvret för fullständig absorption av spirulina. Detta näringsrika gräs har förmågan att dra ut tungmetaller från din mjälte, tarmkanalen, bukspottkörteln, sköldkörteln och reproduktionssystemet. Drick 1-2 tsk blandat i kokosvatten eller juice.

Koriander: Går djupt in på svåråtkomliga platser och utvinner metaller från förr (så det är bra för det kvicksilverarvet du bär runt på!). Mixa 2,4 dl  i en smoothie eller juice, eller lägg till i sallad eller guacamole.

Vilda blåbär: Dra ut tungmetaller ur din hjärnvävnad, läker och reparera eventuella håligheter som skapats av oxidation när tungmetallerna tas bort. Det är viktigt att använda vilda blåbär, eftersom de har unika fytonäringsämnen med speciella avgiftningsförmågor. De potenta antioxidanterna i vilda blåbär hjälper till att vända eventuella oxidativa skador som blivit efter av borttagningen av tungmetaller. Detta är särskilt viktigt för din hjärnvävnad – i själva verket är vilda blåbär den mest kraftfulla maten för att stoppa eller i vissa fall vända Alzheimers och demens. Ät minst 2,4 dl dagligen. Obs: även om odlade blåbär är näringsrika, saknar de metalldragningsförmågan hos de vilda blåbären. Vilda blåbär finns i frysavdelningen på de flesta stormarknader.

Dulse från Atlanten: Förutom kvicksilver binder denna ätbara tång till bly, aluminium, koppar, kadmium och nickel. Till skillnad från andra alger är dulse från Atlanten en mäktig kraft för att ta bort kvicksilver på egen hand. Dulse från Atlanten går in i djupa, dolda platser i matsmältningskanalen och tarmen, söker efter kvicksilver, binder till det och släpper det aldrig förrän det lämnar kroppen. Ät två matskedar flingor dagligen, eller lika mängd remsor om det är i helbladsform. Obs: Eftersom den kommer från havet, om du är orolig för att dulse själv har kvicksilver, var medveten om att dulse från Atlanten inte kommer att släppa ut något kvicksilver som det kan ha i kroppen. Den håller fast vid kvicksilvret när den arbetar sig igenom tarmen och tar även tag i andra metaller längs vägen och driver ut dem också. Dulse från Atlanten är en kritisk del av teamet eftersom den kan uppehålla sig nära mållinjen (dvs vår tjocktarm) och vänta på de andra livsmedel som har gripit tag i tungmetaller längs vägen. Den fungerar som nödbackup och hjälper till att säkerställa att alla tungmetaller som tagit sig så långt som till tjocktarmen faktiskt lämnar kroppen.

Förutom att göra en daglig smoothie är det mycket fördelaktigt att dricka sellerijuice på morgonen. Mineralsalterna i sellerijuicen ger extra stöd till de fem tungmetallsavgiftande livsmedlen genom att hjälpa till att spola ut metaller ur levern.

Medan du jobbar på att avgifta tungmetaller, försök att eliminera ägg, fläsk och alla mejeriprodukter från din kost. Om du älskar animaliska produkter, försök att minska ditt intag av frigående kyckling eller gräsbetat nötkött till en gång om dagen, och om du är vegetarian eller vegan, sänk dina växtbaserade fetter. Dessa kostförändringar kommer att hjälpa till med processen att dra ut tungmetaller ur kroppen. Fyll samtidigt din kropp med ett överflöd av frukt och grönsaker så att du medans du läker känner dig närd och nöjd och får deras helande fördelar också!

Vägen framåt

Liksom alla av de fyra skoningslösa är det viktigt att du och dina nära och kära blir medvetna om de giftiga tungmetallerna och den förstörelse de kan orsaka. Vi kan inte läka om vi inte vet vad som ligger bakom våra tillstånd och symtom, så denna information är verkligen avgörande. Om du lider av några tungmetallrelaterade symtom, börja inkludera de fem tungmetallavgiftande livsmedlen som anges ovan varje dag. Vem som helst kan dra nytta av att helt enkelt inkludera dessa fem livsmedel för alla deras andra näringsmässiga och läkande fördelar också, så gör gärna iordning extra smoothies för din familj och vänner för att stödja deras hälsa ännu mer.

Dela:

10 steg för att återhämta sig från kronisk sjukdom

10 steg till återhämtning!

Skriv upp dig och missa aldrig en uppdatering! Få en gratis e-bok med enkla steg att börja implementera redan nu.

 
Sök

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en så bra användarupplevels som möjligt. Läs mer om hur vi jobbar med personuppgifter i vår integritetspolicy.