Parasiter: Myter & Sanningar

Parasiter

Har du blivit diagnostiserad att du har parasiter i kroppen? Om så är fallet är du en av de många som har stött på den snabbt växande trenden att skylla långvariga hälsoproblem på parasiter. I den här artikeln börjar jag bryta isär dessa felaktiga, men ändå djupt rotade idéer som snabbt sprids och negativt påverkar dem som får denna feldiagnos.

Parasitdiagnoser är en trend som snabbt går om andra trender som funnits i decennier, som till exempel candida-diagnosen. För att lära dig sanningen om candida, kolla in mitt radioprogram eller läs kapitlet om candida i min första bok, Medial läkning. Istället för att tillskriva patienternas hälsoproblem till candida, börjar många välmenande läkare och hälsoutövare att skylla över skulden på parasiter. Båda dessa diagnoser är vanligtvis felaktiga och kan hindra dig från att lära dig sanningen om hur du helt återställer din hälsa.

Den felaktiga diagnosen

Medicinska samfund är fortfarande inte medvetna om vad som gör att människor lider av tillstånd som fibromyalgi, kroniskt trötthetssyndrom och SIBO. Denna brist på förståelse leder ofta till felaktiga diagnoser, som parasiter, som är en av de nuvarande syndabockarna för hälsoproblem som dessa. När en person får denna diagnos är det vanligtvis inte parasiter som är problemet och något annat i hennes eller hans kropp utlöser symtom och tillstånd. Att bli infekterad med en parasit är väldigt annorlunda från att uppleva uppblåsthet, gastrit, förstoppning, magsmärtor, stickningar och trötthet.

Den medicinska världen har ännu inte nått en punkt där experter snabbt och exakt kan avgöra vad som händer i någon invärtes. Till exempel kan mängden biprodukter som Epstein-Barr-viruset kan producera i levern och tarmkanalen få en läkare att tro att hans eller hennes patient lider av en parasitisk infektion. Problemet med denna diagnos är att personen inte har en parasitisk infektion och faktiskt kämpar mot Epstein-Barr, ett virus som lätt kan producera ett överflöd av biprodukter och virala höljen som blir feldiagnostiserade som parasiter eftersom de ännu inte har identifierats korrekt. I min tredje bok, Sköldkörtelns hemlighet, går jag i detlaj in på de olika muterade stammar av Epstein-Barr som kan anpassa sig för att komma in i olika organ. Under denna process kan vissa stammar av detta virus faktiskt ändra sina höljen, och läkare kan felidentifiera dessa virala höljen som bakterier eller en typ av parasit.

Olika typer av patogener kan dyka upp i en persons avföringsprov. Föreställ dig att du mosar ihop en handfull insekter och sedan ska försöka identifiera de olika läskiga insekterna från de krossade bitarna. Det skulle vara nästan omöjligt att avgöra vilka insekter du tittade på genom att bara observera de krossade bitarna. På ett liknande sätt är det nästan omöjligt att exakt identifiera parasiter i ett avföringsprov.

Istället för att skylla en patients kroniska trötthet, värk och smärta eller magproblem på parasitisk aktivitet, bör skulden riktas mot de faktiska oproduktiva mikroorganismerna som skapar dessa problem. Om symtomen och tillstånden du kämpar mot har lett till att du har diagnostiserats med en parasitisk infektion, är det stor sannolikhet att du har blivit feldiagnostiserad och faktiskt lider av en låggradig bakteriell- eller virusinfektion. Om dina speciella problem inkluderar tarmproblem och inflammation, är det troligt att en bakterieinfektion är boven. Beroende på dina unika symtom och tillstånd kan en virusinfektion också vara ansvarig. Du kan omedvetet ha ärrvävnad och skador i tarmkanalen och tjocktarmen från gamla fickor av E. koli eller streptokocker, eller gamla virusavlagringar. Oavsett om de finns i levern, mjälten, bukspottkörteln, tunntarmen eller magslemhinnan, kan en stor mängd ärrvävnad utlösa olika problem. De hälsoproblem du kämpar mot kan förvärras av många variabler, inklusive låg saltsyra, en stagnerad lever och matkänslighet. Lyckligtvis kan några av de läkningssteg som läkare kan ha gett dig för en feldiagnostiserad parasitisk infektion, som att använda örter, fortfarande ha hjälpt dig att börja läka den verkliga orsaken till dina hälsoproblem till viss del.

Att hantera en verklig parasit

Om du har diagnostiserats med en parasitinfektion tidigare och fortfarande lever idag när du försöker hantera symtomen och tillstånden relaterade till denna förmodade parasitinfektion, finns det en mycket trolig chans att du aldrig faktiskt hade att göra med en parasit. Det är möjligt att bli smittad av en verklig parasit, men när någon lider av en äkta parasitinfektion kan personen antingen ta död på parasiten och få ut den ur hennes eller hans system, eller så kan parasiten potentiellt döda personen. Alltså, antingen vinner du eller så vinner parasiten. Det finns verkligen inget mittemellan.

Till exempel kan en person bli infekterad med en parasit av att äta rått fläsk. I det här fallet kan personen hamna på en intensivvårdsavdelning med otroligt hög feber eller med kritisk smärta och frukta för sitt liv. Tyvärr, om deras kropp inte kan eliminera parasiten, kan den bli förödande och livshotande. Den enda säkra i denna situation är att parasiten från fläsket inte bara kommer att kunna leva i personens system under en längre tid. De potentiellt dödliga hälsokonsekvenserna som kan uppstå av underkokt fläsk är en anledning till att undvika denna typ av kött.

Om du äter rått eller dåligt tillagat kött eller kyckling riskerar du att drabbas av parasiten Toxoplasma gondii. Denna parasit är så giftig att den kan ge upphov till hallucinationer. Rått eller dåligt tillagat kött kan innehålla denna parasit, men den kan också hittas på råa sallader och råa grönsaker som tillagas på restauranger som serverar animaliskt protein och animaliska produkter. Oavsett om du är köttätare, vegetarian eller vegan är det ett smart val att undvika råa sallader och råa grönsaker på restauranger som inte är växtbaserade. Att hålla dig till tillagad mat är ett mycket säkrare alternativ.

Du kan få en farlig parasit genom att dricka förorenat vatten i Mexiko eller genom att helt enkelt äta middag på en slumpmässig ”bar och grill” nära ditt hem. Jag har också känt människor som nästan har dött av att äta gatumat i Dominikanska republiken. Så oavsett om du reser internationellt eller bara är på väg till en grillfest med vänner, är det viktigt att vara uppmärksam på dina val av mat och dryck. Kolla in några särskilt kraftfulla sätt att skydda dig mot matförgiftning i mitt blogginlägg och radioprogram om detta ämne.

Malaria är en annan parasitisk infektion som människor kan bekämpa. Som alla andra parasiter kan någon inte leva med malaria i sitt system. En person kan bekämpa malaria, men om deras kropp inte klarar av att slå ut den parasitära infektionen, kan malaria ta deras liv. Amöbor och protozoparasiter är precis samma sak. Om din kropp inte kan eliminera parasiten kan amöban eller protozoerna vara livshotande. Du kanske undrar över Babesia, men det är viktigt att förstå att denna hybrid är felmärkt. Det är inte helt en parasit. I själva verket är tre fjärdedelar av denna ofarliga hybrid bakteriell till sin natur.

Medicinsk forskning förstår fortfarande inte fullt ut de olika mikroorganismer som finns kvar på livsmedel som förorenat kött och kyckling och på platser som träsk och stilla vatten. Det är en situation på liv eller död när du har att göra med en riktig parasitinfektion. Sanningen är att om du inte kan bekämpa dessa parasiter, kan de potentiellt bekämpa dig. Om du har en parasitisk infektion kan du uppleva våldsamma kräkningar eller oavbruten diarré. Jag har pratat med läkare och sjuksköterskor som fruktar situationer där människor kommer till sjukhuset med magproblem relaterade till en sann parasitisk infektion. Ofta måste de försätta patienten i en medicinskt inducerad koma och hoppas att patienten kan bekämpa parasiten över tid.

I vissa fall är kroppens reaktion något mer måttlig än vid ett vanligt fall med parasiter. Om din kropp snabbt kan döda parasiten kan du bara behöva utstå en mycket kort stund av kräkningar eller diarré. I vissa fall kan en person känna sig sjuk i några veckor medan kroppen arbetar för att bekämpa parasiten. Om detta händer kan parasiten orsaka mindre akuta symtom något längre än en typisk parasitisk infektion. Men till slut dödas parasiten. En sann parasit kan inte stanna i kroppen på lång sikt.

Våra kroppar är fantastiska och de kan bekämpa en parasitisk infektion, och för det mesta gör de det – det finns bara en liten andel som inte kan bekämpa dem. Om du någonsin behöver utstå smittan från en parasit, försök ditt bästa för att ”keep a light heart” genom plågan och smärtan. Tro starkt i ditt hjärta och själ att du kommer att vinna för det kan du definitivt! Om du har att göra med kroniska hälsoproblem under en längre tid, finns det en stor chans att dessa problem inte härrör från parasiter överhuvudtaget. Sannolikt är det något annat som ger upphov till dessa problem.

Mikroorganismerna i din kropp

Det är viktigt att förstå att vi alla har en riklig variation av mikroorganismer i våra kroppar – några bra, några skadliga och några som är neutrala. Bra mikroorganismer bidrar till din hälsa och läkning på ett antal stödjande sätt. De neutrala bakterierna och andra mikroorganismer i ditt system stärker inte ditt välbefinnande, men de försämrar inte din hälsa heller. Neutrala mikroorganismer eller till och med irriterande, besvärande mikroorganismer som finns i dig kan faktiskt föra ut skadliga parasiter ur ditt system. Virus som Epstein-Barr gillar inte när andra inkräktare, som parasiter, finns i kroppen, och dessa patogener kommer faktiskt att hjälpa till att befria kroppen från andra oönskade inkräktare. Detta är anledningen till att många människor som lider av autoimmuna problem orsakade av Epstein-Barr inte drabbas av många förkylningar eller influensa. Om en inkräktare kommer in i systemet kommer Epstein-Barr att arbeta för att slå ut den. Du kan lära dig mer om Epstein-Barr-viruset och hur det kan påverka dig och dina nära och kära i min bok Sköldkörtelns hemlighet.

Det finns vissa patogener som kanske inte ger dig någon fysisk hjälp, men som bidrar till din andliga tillväxt. När du går igenom en enorm prövning som driver dig till dina gränser, som att kämpa mot en kronisk sjukdom, och du äntligen lär dig sanningen och kan övervinna och höja dig över vad du än står emot, kan du uppleva en radikal förvandling på en själslig och andlig nivå. Du kanske inte inser detta just då, men bakterierna eller viruset du kämpade mot, och de prövande omständigheter som det skapade, hjälpte faktiskt till att åstadkomma denna själsförvandling. I dessa fall, även om bakterierna, viruset eller andra patogener har orsakat dig enorm smärta och lidande, har det också lärt dig något som förändrar livet. Genom att ge upphov till den här lektionen skiljer sig dessa bakterier, virus och liknande patogener från verkliga parasiter som hänsynslöst kommer att ta från dig utan att ge dig något i gengäld.

Du kanske blir förvånad över att höra att Epstein-Barr en gång var ett otroligt vänligt virus som faktiskt arbetade för dig och inte mot dig. Jag diskuterar Epstein-Barr på djupet i min tredje bok, Sköldkörtelns hemlighet. Tyvärr har agendor som driver konventionell medicin och vissa andra industrier fått Epstein-Barr att bli det besvärliga virus vi känner till idag. Men som jag nämnde tidigare kan Epstein-Barr och andra virus och bakterier fortfarande ge din kropp något, såsom andlig eller känslomässig tillväxt, som en riktig parasit inte kan ge dig.

Maskar

Förutom dessa mikroorganismer kan du också ha ett antal maskar i ditt system som inte påverkar din kapacitet att leva ditt liv och inte ger upphov till märkbara symtom eller tillstånd. Ett fåtal typer av maskar faller inom parasitkategorin eftersom de kan växa sig ganska stora, arbeta snabbt och kan orsaka stor skada om du inte tar bort dem från ditt system. De flesta maskar är dock en annan typ av insekt som inte bör klumpas in i samma grupp med parasiter.

Du kanske undrar över parasiter som är protozobaserade och amöbabaserade, men dessa typer av parasiter är inte heller relaterade till maskar. Till skillnad från parasiter, som faktiskt kan besegra sina värdar, lever maskar ofta i människor utan att orsaka för många märkbara problem. Det är inte idealiskt att ha maskar i kroppen, men för det mesta orsakar de inte i närheten av den förstörelse som verkliga parasiter kan orsaka. Även om det finns några ganska skadliga maskar, är de flesta maskar nästan neutrala i sin effekt. Maskar kan faktiskt hjälpa till att äta och eliminera oproduktivt skräp i kroppen från ohälsosamma livsmedel och giftigt skräp, och giftet de släpper ut efteråt är varken särskilt giftigt för varken nerverna eller huden. Däremot kan maskar beröva din kropp på nyttiga saker också. Majoriteten av maskarna bor i organen och agerar på ett lite fientligt sätt. Lyckligtvis finns det sätt du kan börja föra ut maskar och ta bort dem från ditt system.

Om du arbetar på att eliminera maskar, är att äta en diet som innehåller en större mängd grönt och gröna juicer samt en del frukt ett otroligt sätt att börja befria din kropp från maskar och maskägg. Om du kan upprätthålla en ren kost under en längre tid, kommer du att börja få ut maskar ur ditt system. Du kanske till och med märker att maskar dyker upp i toaletten med tiden när du fortsätter att ge din kropp vad den behöver för att eliminera dem.

Vitlök och lök är två livsmedel som kan vara till hjälp för att bli av med maskar. Speciellt vitlök kan vara ett fantastiskt vapen mot maskar. Förutom rena matval med stort fokus på frukt, grönsaker och bladgrönsaker kan vissa kosttillskott hjälpa till med att ta bort maskar. Du kan prova att inkludera en hög dos olivblad i ditt protokoll under en period. Kanadensisk gulrot kan också vara fördelaktigt när det tas i två veckor, sedan två veckors paus, sedan två veckor, sedan paus osv. Om du har fått höra av en läkare eller utövare att du har en långvarig parasitisk infektion, kommer implementeringen av denna rutin med kanadensisk gulrot sannolikt att vara till hjälp för dig också. Det kommer att hjälpa till att sänka bakterie- och virusbelastningen som faktiskt orsakar dina symtom, för som du nu vet kan du inte ha en långvarig sann parasitisk infektion. Det ligger något annat bakom dina symtom när det är kroniskt.

Reningskurer mot parasiter

Om du har fått höra att du upplever en långvarig parasitisk infektion, kan din läkare ha föreslagit att du ska göra en parasitrengöring. Om du har gjort en av dessa naturliga rengöringar kanske du till och med har märkt lite förbättring. Anledningen till detta är att när du försöker ta itu med parasiter genom naturliga åtgärder, kan du oavsiktligt ha börjat bekämpa den sanna orsaken till dina problem utan att inse det. Naturliga rengöringar som annonseras för att hjälpa till att bekämpa parasiter kan ofta börja hjälpa till att slå ner bakterie- eller virusbelastningar i kroppen, vilket är anledningen till att du kanske har upplevt en viss förbättring.

Även om några av örterna i dessa rengöringar kan ge stöd så är det genom att ta reda på den unika patogenen du har att göra med och välja de bästa livsmedel, kosttillskott och örter för att bekämpa din specifika sjukdom som kan möjliggöra korrekt läkning. Det här inlägget, liksom de andra Medical Medium-blogginläggen, radioprogrammen och böckerna kan hjälpa dig att ta reda på vad du verkligen har att göra med och vilka steg du kan ta för att börja gå framåt.

Steg att ta

Om du har fått höra att du har att göra med en långvarig parasitisk infektion, istället för att omedelbart dyka in i en parasitisk rengöring, skulle jag först rekommendera att eliminera all mat från din kost som kan mata skadliga bakterier och virus i din kropp. Som ni nu vet är anledningen till att fokusera på att eliminera bakterier och virus snarare än parasiter för att de flesta som diagnostiserats med en parasitisk infektion faktiskt kämpar mot en typ av bakterie, eller i vissa fall, ett virus.

Att ta bort mat ur din kost som kan mata patogener är en fantastiskt fördelaktig åtgärd du kan vidta. Försök att eliminera ägg, mejeriprodukter som mjölk, ost, smör och yoghurt, samt gluten och rapsolja. Om din kost innehåller animaliskt protein eller animaliska produkter, försök att minska mängden du konsumerar medan du jobbar på att läka dina symtom och tillstånd. Om du är en stor köttätare, minska ditt intag av kött eller kyckling till en gång om dagen. Denna kostförändring gör att du kan föra in ett större antal läkande livsmedel som kan hjälpa till att döda bakterierna i ditt system över tid. Om du äter en växtbaserad kost är det lika viktigt att vara uppmärksam på att föra in verkligt läkande livsmedel som färsk frukt, bladgrönsaker och grönsaker. Vissa veganska produkter som sojabaserade produkter, de flesta spannmål, bearbetade kakor, bakelser och annan skräpmat mm matar inte nyttiga bakterier, och att ersätta vissa av dessa livsmedel med livsmedel som gör det kan vara ett mycket viktigt steg.

Stödjande livsmedel

Vad folk antar är parasitproblem kan ofta vara bakterierelaterade, vilket gör det viktigt att prioritera hälsan i din tarmkanal. Att vidta åtgärder för att mata de fördelaktiga bakterierna i denna del av ditt matsmältningssystem är avgörande. Vissa livsmedel kan hjälpa dig att uppnå detta. Prova att inkludera maskrosblad och ruccola, två kraftfulla bladgrönsaker. Koriander och persilja är två till som är fantastiska. Att använda en matberedare för att bryta ner bladgrönsaker och på så sätt få i dig mer under dina måltider är en fantastisk praxis.

Att juica fänkål, som är rika på C-vitamin, kan skapa en underbart läkande dryck. För ännu en fantastisk juice, kör fänkål, selleri och gurka genom juicepressen. Att dricka ren sellerijuice kan förändra otroligt mycket när det kommer till din hälsa. Att höja saltsyranivåerna, en av sellerijuicens många fördelar, kan stödja din kropps ansträngningar att döda bakterier. Med tillräckliga nivåer av saltsyra i kroppen har du en mycket bättre chans att döda skadliga inkräktare, inklusive parasiter. Att dricka en till juice efter din sellerijuice kan också vara fantastisk. Du kanske vill inkludera en blandning av ingredienser i den. Några fantastiska grönsaker att juica inkluderar grönkål, persilja, koriander och fänkål. Aloe vera kan vara ett kraftfullt vapen för ett antal problem. Kolla in instruktionerna för att göra ett lugnande aloevatten på min blogg. Om du kämpar med tarmproblem eller till och med genuina parasitproblem kan det göra en fantastisk skillnad att regelbundet dricka kokosvatten. Citronvatten och limevatten är två andra alternativ för antiparasitära drycker.

Att inkludera de bästa livsmedlen för avgiftning av tungmetaller på en daglig basis kan vara en annan mycket stödjande praxis. Genom att implementera tungmetalldetoxen kan du börja dra ut giftiga metaller som kvicksilver, aluminium, bly och arsenik. Du kanske känner att ditt parasitproblem börjar lösa sig, men vad som verkligen händer är att en betydande matkälla för bakterierna i ditt system inte längre är tillgänglig.

Stödjande kosttillskott och teer

Om du har fått höra att du har en långvarig parasitisk infektion av en läkare eller utövare, och du inte är villig att gå med på att detta kanske inte är en korrekt diagnos, skulle jag ändå föreslå att du börjar äta ett överflöd av de läkande livsmedlen som nämns ovan och diskutera med din läkare några av kosttillskotten och teerna nedan som kan stödja din situation.

Oreganoolja är fantastisk för alla typer av tarmproblem som härrör från en bakteriell infektion. Citronmeliss, olivblad och pau d’arco är tre andra bra kosttillskott att överväga att inkludera i ditt protokoll om du lider av ett problem som din läkare anser vara parasitrelaterat. Om du har problem i tarmen eller blodet är ögontröst en underbar ört att inkludera. Timjante och fläderblomste är också utmärkta att införa. Att regelbundet dricka fläderblomste kan hjälpa till att mata bra bakterier i din tarm – en skyddsåtgärd som hjälper dig att bekämpa alla skadliga parasiter du kan stöta på.

Kattklo kan hjälpa till med en mängd patogena problem. Detta tillägg kan hjälpa till att bekämpa sorter av Epstein-Barr, HHV-6, bältros och andra virus som faller inom herpesfamiljen. Kattklo kan också hjälpa till att bekämpa bakterier som E. Coli och streptokocker samt C. difficile.

Läkare som för närvarande försöker behandla neurologisk borrelia börjar undvika att använda antibiotika som behandlingsalternativ efter att ha sett föregångare i borreliavärlden överösa patienter med antibiotika med liten eller ingen framgång. Gradvis har doserna sänkts och tidsramen inom vilken de ges har förlängts. För närvarande undviker många läkare som arbetar med patienter som har diagnostiserats med neurologisk borrelia antibiotika helt och hållet och väljer ett mer naturligt protokoll som inkluderar kattklo och intravenös vitaminterapi. Många har kommit till insikten att ett mer naturligt förhållningssätt till läkning som inkluderar dessa och andra kosttillskott faktiskt kan få människor att återhämta sig. Du kan lära dig mer om läkning från borrelia i mina böcker Sköldkörtelns hemlighet och Medial läkning. (Här hittar du de rekommenderade tillskotten).

Gå vidare

Det är mycket viktigt att människor börjar lära sig hur parasiter verkligen verkar i kroppen och vad en parasitdiagnos faktiskt kan innebära. Jag är inte en förespråkare för felinformation eller gissningsspel när det gäller en persons hälsa. Jag hoppas att denna kunskap kommer att hjälpa dig att släppa feldiagnoser, undvika behandlingar som inte är fördelaktiga och gå vidare med information som kan stödja din genuina läkning. Må denna information inspirera dig att börja se förbi hälsotrenderna som uppstår och ta tag i sanningen.

Dela:

10 steg för att återhämta sig från kronisk sjukdom

10 steg till återhämtning!

Skriv upp dig och missa aldrig en uppdatering! Få en gratis e-bok med enkla steg att börja implementera redan nu.

 
Sök

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en så bra användarupplevels som möjligt. Läs mer om hur vi jobbar med personuppgifter i vår integritetspolicy.