Potatissallad

Hälsosam potatisallad

Potatissallad

En god potatissallad är svårslaget. När man har ätit den här potatissalladen känner man sig alltid härligt mätt och belåten, och det gäller oavsett om man äter den som en del av Leverhjälpen 3:6:9 eller har den som återkommande favorit även efter att avgiftningen är färdig. De färska örterna, gurkan och rädisorna ger potatissalladen extra mycket smak och lite mer tuggmotstånd samtidigt som det är ingredienser som gör det lättare för dig att smälta själva potatisen. Där kan man tala om win-win!

Detta läckra recept är ett av över 75 recept i boken, Medial läkning: Läk med detox.

Alla ingredienser i detta recept har läkande egenskaper. Låt oss ta en titt på två av dem.

Potatis: Innehåller en mängd aminosyror som specifikt motverkar virustillväxt. Potatis består av rikligt med glukos som ger mättnad åt levern eftersom det är precis vad den behöver för att hålla sig stark. Det bidrar också till att fylla på glykogendepåerna som är vårt bästa försvar mot blodsockerrubbningar, viktuppgång, fettlever och smutsigt blod-syndrom. Potatis jordar levern och ger oss en stabil bas att stå på. Många undviker att äta den just för att den är en potatisväxt, fast den i själva verket har förmåga att vända många olika kroniska sjukdomar.

Persilja: Fytokemikalierna i persilja hämmar bråkstakarna i levern och ser till att gifter effektivt drivs ut ur organet. Det intensivt gröna pigmentet i persilja innehåller en alkaloid som är speciellt avsedd för att stärka levern, och levervävnaden mår bättre när den exponerats för alkaloiderna. Persilja har en utrensande effekt på slam i gallblåsan, dock inte på gallstenar. De fytokemiska ämnena i örten lägger sig på botten av gallblåsan där slammet samlas, och påbörjar sitt arbete.

Potatissallad

Ingredienser:

  • 960 g potatis, skalad och tärnad
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 0,6 dl färsk persilja, grovhackad
  • 2 msk knipplök, finhackad
  • ½ tsk senapspulver
  • 2 tsk färskpressad citron

VALFRIA TILLBEHÖR

  • 1,2 dl rädisor, tunt skivade
  • 1,2 dl gurka, tunt skivade
  • 1,2 dl ångkokt eller rå sparris, hackad

Gör så här:

Häll 10 cm vatten i en mellanstor kastrull. Koka upp vattnet och ställ i en ångkokningsinsats. Lägg i potatisen, sätt på locket och ångkoka i 5–10 minuter tills potatisen är mjuk. Häll över potatistärningarna i en skål och tillsätt vitlök, persilja, knipplök, senapspulver och färskpressad citron och rör om. Om du vill ha något eller några av de valfria tillbehören så rör i dem också.

Fördela i portionsskålar och servera.

Tips:

Om du inte gillar persilja kan du ersätta den med en annan ört du gillar, som basilika, dill eller koriander.

Hitta över 75 fler läckra, läkande recept i Läk med detox för dig och din familj.

Utdrag ur böckerna Leverns okända kraft och Läk med detox, med tillåtelse av Livsenergi

Dela:

10 steg för att återhämta sig från kronisk sjukdom

10 steg till återhämtning!

Skriv upp dig och missa aldrig en uppdatering! Få en gratis e-bok med enkla steg att börja implementera redan nu.

 
Sök

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en så bra användarupplevels som möjligt. Läs mer om hur vi jobbar med personuppgifter i vår integritetspolicy.