Burgare på svarta bönor

Burgare på svarta bönor

Dessa läckra hamburgare gjorda på svarta bönor erbjuder ett perfekt, hälsosamt alternativ till andra hamburgerrecept utan att ge avkall på smaken. Biffarnas rika smak i kombination med en mängd färska, saftiga och krämiga pålägg skapar en underbar måltid att njuta av med familj eller vänner. Servera i ett glutenfritt bröd för att göra måltiden helt glutenfri.

Zucchini är också en bra källa till kalium som är en viktig intracellulär elektrolyt som hjälper till att upprätthålla vätskebalansen och normalisera blodtrycket och är avgörande för att hjälpa till att förhindra hjärtinfarkt och stroke.

Lök har en fantastisk mängd medicinska fördelar och innehåller mycket C-vitamin, folat, biotin, krom och kalcium. Lök är den rikaste matkällan till quercitin som är en potent antioxidant som har visat sig sänka kolesterol, blodtryck och triglycerider samt hjälpa till att förebygga blodproppar, astma, bihåleinfektioner, bronkit, åderförkalkning och diabetes.

Vitlök är en av världens äldsta mediciner och är en otroligt kraftfull krydda som kan avvärja en mängd olika tillstånd och sjukdomar. Den har otroligt höga nivåer av vitaminer och mineraler inklusive vitamin C och B-6 och mineraler som selen, kalcium och järn.

Burgare på svarta bönor

Ingredienser:

  • 4,7 dl kokta svarta bönor (cirka 1 burk)
  • 2,4 dl strimlad zucchini
  • 1 rödlök, tärnad
  • 4 vitlöksklyftor, grovt hackade
  • 1,2 dl valnötter
  • 0,6 dl malda chiafrön
  • 0,6 dl persilja
  • 1/2 msk vardera: timjanblad, salviablad, kycklinggrydda
  • 1 tsk paprika
  • 1/2 tsk havssalt

Påläggsidéer:

  • tomatskivor
  • gurkskivor
  • sallad
  • avokadoskivor
  • grillad lök
  • hummus

Gör såhär:

Värm ugnen till 190 grader.

Värm 0,6 dl vatten i en sautépanna. Tillsätt lök och vitlök på hög värme, rör om tills det är genomstekt, ca 5 minuter. Tillsätt mer vatten om det behövs för att inte fastna.

Pulsa valnötter, malda chiafrön, persilja, timjan, salvia, kycklingkrydda, paprika och havssalt i en matberedare tills det bildas grova smulor. Ställ åt sidan i en blandningsskål.

Lägg svarta bönor, vitlök och lök i matberedaren och mixa fem gånger tills de är grovt blandade. Tillsätt strimlad zucchini och pulsa tre gånger till. Lägg till innehållet i blandningsskålen. Blanda alla ingredienser tills det är väl blandat.

Forma till små biffar ca 7-8 cm breda och lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i 30 minuter, vänd halvvägs igenom. Servera i glutenfria bröd med valfritt pålägg.

Lär dig mer om frukter och grönsakers dolda läkande krafter i New York Times bästsäljande bok #1 Kostguiden.

Lär dig mer om hur du läker från New York Times bästsäljande boken Läk med detox.

Dela:

10 steg för att återhämta sig från kronisk sjukdom

10 steg till återhämtning!

Skriv upp dig och missa aldrig en uppdatering! Få en gratis e-bok med enkla steg att börja implementera redan nu.

 
Sök

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en så bra användarupplevels som möjligt. Läs mer om hur vi jobbar med personuppgifter i vår integritetspolicy.