Beroenden del 2

Beroenden

I det första radioprogrammet om beroenden avslöjade jag de två grundorsakerna som spelar en roll i alla beroenden. Den första orsaken är glukosbrist. Om du konsumerar tillräckligt med glukos från färska frukter och grönsaker, är du mycket mindre benägen att utveckla beroenden. Och om du kämpar mot ett beroende kan ett kraftfullt steg mot återhämtning vara att åtgärda glukosbrist.

Den andra grundorsaken är adrenalin. Ditt eget adrenalin kan vara mycket beroendeframkallande, och det spelar vanligtvis en stor roll i alla beroenden, inklusive beroende till droger, alkohol, ohälsosamma sockerarter och till och med till fara.

Oavsett om ditt beroende är relativt litet eller livshotande, ju tidigare du förstår dig på det och börjar praktisera följande återhämtningsprotokoll, desto lättare blir det att hitta frihet. Jag hoppas att kunskapen jag delar kommer att hjälpa om du någonsin känner dig vilsen eller hopplös. Du kanske också vill söka stöd eller andlig vägledning från en rådgivare eller mentor.

Samla på dig verktyg

Om du kämpar med ett mycket destruktivt beroende är varje steg du tar mot återhämtning viktiga. Att beväpna dig med den här informationen kan ge dig en sköld av skydd när du kämpar för att återta din frihet från vilket beroende du än står emot. Implementera alla verktyg du kan för att bekämpa beroendet:

  • Använd informationen här och i Beroende del 1 för att förstå orsakerna bakom ditt missbruk.
  • Gör läkande kostförändringar.
  • Ta kontakt med familj och vänner.
  • Hitta en rådgivare, stödgrupp eller rehabiliteringscenter.

Choklad som verktyg

Det kanske är förvånande, men choklad kan vara ett användbart verktyg för någon som läker från vissa missbruk. Med det sagt, vissa människor har svårt att tolerera choklad, för även om det har vissa hälsofördelar så är det också ett nervgift. Om du är riktigt frisk kanske du kan njuta av en chokladbit då och då utan problem. Men det är bäst att undvika choklad tills vidare om du kämpar med problem med nervsystemet eller neurologiska problem, inklusive förvirring, hjärndimma, neurologiska darrningar och skakningar, neurologisk värk och smärtor, stickningar, domningar, migrän, neuropati, fibromyalgi, yrsel, ringningar i öronen eller något av de symtom som beskrivs i artikeln Läk ditt neurologiska system. Min bok Sköldkörtelns hemlighet har en detaljerad lista över neurologiska symtom och orsaker.

Om du jobbar med att bryta ett opioidberoende kan det att regelbundet äta choklad hjälpa dig att förhindra att du återgår till det destruktiva ämnet. När jag arbetade med kunder på ett kontor för tjugofem år sedan hade jag en hög med mörka chokladkakor av hög kvalitet till hands. Anden berättade för mig att under rätt omständigheter kunde dessa chokladkakor hjälpa till att rädda någons liv.

Runt den tiden kom en 19-årig pojke vid namn Cole in på kontoret med sina föräldrar. Cole kämpade med ett allvarligt opioidberoende och hade redan varit in och ut ur rehab flera gånger. Beroendet förstörde livet för hela familjen. Anden föreslog omedelbart att Cole skulle använda choklad som ett vapen mot sitt missbruk. Cole arbetade med en läkare för att avvänja drogerna, och jag föreslog att han skulle äta en stor portion choklad när som helst avvänjningsprocessen kändes outhärdlig. Jag erbjöd honom en chokladbit under konsultationen, och han log och anmärkte på hur gott den smakade. Hans föräldrar blev förvånade över att se ett leende från deras son, som de sa inte hade lett på flera år. Föräldrarna var också förvånade över Coles plötsliga optimism inför sin återhämtning medan vår session fortskred. Att använda choklad som en krycka under denna svåra tid fungerade. Inom tre veckor var min klient ren, och han fortsatte att leva ett drogfritt liv.

Saltberoende

Känner du någon som aldrig verkar få i sig tillräckligt med salt? Om någon lider av ett natriumberoende, är det troligt att de är i desperat behov av mineralsalter för sina binjurar och signalsubstanserna i hjärnan. Detta beroende kan uppstå om någon överbelastar sina binjurar, vilket kan göra att deras signalsubstanser längtar efter mineralsalterna som skyddar binjurarna.

Till skillnad från raffinerat salt, havssalt eller Himalayasalt kan mineralsalterna som finns i vissa frukter, bladgrönsaker och grönsaker spela en betydande roll för att bryta ett adrenalinberoende och återuppliva binjurarna. Sellerijuice, plus spenat och andra bladgrönsaker är bara några av de livsmedel som är rika på oupptäckta varianter av natrium som ger kroppen näring på djupet. Även om du inte behöver ta bort Himalayasalt eller högkvalitativt havssalt helt ur din kost, använd en måttlig mängd och se till att din kost är full av mat som är naturligt rik på mineralsalter, som sellerijuice.

Att stötta och skydda dina binjurar är ett viktigt steg för alla som vill förhindra eller bryta ett beroende. Om du arbetar för att läka från ett saltberoende, inkludera binjuremellanmål i din dagliga kost. Att äta en liten måltid, till exempel ett binjuremellanmål, varje timme till och en halv timme kan vara oerhört fördelaktigt.

Anorexi och bulimi

När kvicksilver och andra tungmetaller stör signalsubstanser i vissa delar av hjärnan kan bulimi eller anorexi utvecklas hos vissa individer. Om dessa tungmetaller avlägsnas genom tungmetalldetoxen eller om hjärnvävnad utvecklas på ett sådant sätt att det kringgår tungmetallerna, kan du fortfarande behöva kämpa med ett beroende av ditt eget adrenalin som visar sig som en ätstörning.

En av anledningarna till att det kan vara så svårt att läka bulimi är på grund av den adrenalinkick som människor upplever innan de spyr. Denna adrenalinkick kan likna en kraftfull drog i sitt euforiska slag. Någon som kämpar med anorexi kan uppleva en våg av adrenalin när de tittar på mat, särskilt om de har varit utsatta för svårigheter kring mat tidigare. I det här fallet verkar det stigande adrenalinet som en drog, och personen kan snabbt tappa aptiten.

Denna information om adrenalin och adrenalinberoende har ännu inte upptäckts. Jag förde fram det i mina böcker Medial läkning, Kostguiden, Sköldkörtelns hemlighet, Leverns okända kraft och Sellerijuice, i den här artikeln och i mina radioprogram. Medan många tror att ätstörningar härrör från känslomässiga eller sexuella övergrepp, är det viktigt att förstå att dessa hemska trauman är allvarliga triggers som kan få någon att utveckla en ätstörning, men de är inte orsaken. Det är vanligtvis en kombination av giftiga tungmetaller i hjärnan och ett beroende av adrenalinet som ökar varje gång personen agerar på ätstörningen som får människor att fortsätta ha problem.

Sockerberoende & fettets roll

Din hjärna och lever behöver glukos från frukt och grönsaker för att överleva och frodas. Tyvärr vänder sig vissa människor till raffinerade sockerfyllda godsaker istället vilket leder till ett beroende av ohälsosamma sockerarter. Människor förblir beroende av dessa ohälsosamma sockerarter delvis på grund av det ohälsosamma fett som de flesta sötsaker innehåller. (Glass är ett exempel).

Mat som innehåller mycket ohälsosamt fett hindrar sockret att fylla upp de platser som behöver det, inklusive celler, muskler, hjärta, hjärna och lever. Om du känner dig beroende av godis och sötsaker behöver du sannolikt fylla på det hälsosamma glukoset i din hjärna. Om du fortsätter att fylla din kropp med ohälsosamma, söta godsaker kommer du aldrig att bli nöjd, och du kan till och med förvärra beroendet.

Om du byter ut dina sötsaker mot hälsosam, glukosrik mat, som dadlar, äpplen och rå honung, kommer din hjärna att börja få den typ av socker den behöver. Då kommer ditt beroende av fel sorts socker sannolikt att försvinna. Att bära med sig en påse dadlar, torkade aprikoser eller fikon kan hjälpa till att övervinna cravings som uppstår när du är ute.

Det är också viktigt att undvika eller begränsa fel typer av fetter. Dessa fetter – och till och med för mycket hälsosamt fett – kan stoppa återställandet av glykogeninlagringen i hjärnan och levern. Jag diskuterar detta i detalj i min bok Leverns okända kraft.

Omega 3 är viktiga, men att få dem från rätt källor är avgörande för korrekt glukosabsorption i kroppen. Det finns felaktig information om att hjärnan till stor del består av fett, men detta är falskt. Hjärnan består till stor del av kolhydrater, och den innehåller endast mikronivåer av fetter. Dessa mikroinlagringar är gjorda av omega 3 och andra oljor, av vilka många medicinsk vetenskap och medicinsk forskning ännu inte har upptäckt.

Du kan få omega 3 och alla andra mikrofetter du behöver från vattenmelonfrön, hampafrön, huvudsallat, björnbärsfrön, sesamfrön, tahini, tomatfrön och mer, tillsammans med en växtbaserad EPA/DHA-tillskott. Att vända sig till dessa livsmedel kan förhindra att du förlorar glukosreserver i din hjärna som är så avgörande för frihet från beroenden och för att skydda dig från Alzheimers sjukdom och andra neurologiska problem. Om du försöker bryta någon form av beroende, håll fettet i din kost låg – så att glukosen lätt kan komma in i dina celler – oavsett om du är köttätare, pescetarian, vegetarian eller vegan.

Cigarettberoende

Även om nikotin är en beroendeframkallande drog, och det är delvis därför många människor blir beroende av cigaretter, finns det några andra anledningar till att det är utmanande att bryta detta beroende.

En anledning är att du sannolikt röker delvis på grund av adrenalinet som översvämmar ditt system när du är en aktiv rökare. Innan du ens sätter en cigarett mot dina läppar kan förväntan få adrenalinet att rusa genom din kropp. Ju längre tid du är i den här väntar på nästa cigarett, desto mer adrenalin flödar genom ditt system. Ofta när människor slutar röka verkar deras aptit öka. Detta beror till stor del på att de cigarettaktiverade adrenalinökningarna äntligen börjar lugna ner sig.

En annan anledning till att människor blir beroende av rökning är att det faktiskt gör rökaren basisk under en kort stund medan de röker. Detta kan vara chockerande att lära sig, men det är en sanning som ännu inte har avslöjats av vetenskapen. När tobaken i en cigarett förvandlas från färsk tobak till bränd tobak, utvecklas en kemisk förening. När kemikalien antänds går den direkt till hjärnan och ger dig en kort alkalisk ”hit” som är mycket mer beroendeframkallande än nikotinet som finns i cigaretter. Tyvärr, efter denna korta våg av alkalinitet, blir din kropp otroligt sur. Som ett resultat kommer du sannolikt att längta efter en annan cigarett strax efter för att få ytterligare en alkaliserande ”hit”.

Medical Mediums cigarettpaketstrick

Det här tricket inkluderar högkvalitativ choklad, som inte alltid är det bästa matvalet men kan komma väl till pass för människor som arbetar för att sluta röka. Ta två paket cigaretter, töm ett paket helt och fyll det andra paketet med en mindre mängd cigaretter än du brukar röka. Bryt isär en chokladkaka av hög kvalitet och fyll den tömda förpackningen med små chokladbitar. När du ska ta din vanliga cigarettpaus och du känner adrenalinkicken komma när du gör dig redo för en cigarett, ta en bit choklad ur den tomma förpackningen och stoppa en eller två små bitar i munnen. Tugga eller svälj dem inte direkt, låt dem vara i munnen tills de smält helt. Eftersom nikotin är aromatiskt, om du har lagt chokladbitarna i cigarettpaketet i förväg, kommer chokladen att ha sugit upp en del av nikotinet.

Under din nästa paus kan du ta en cigarett från ditt paket med färre cigaretter. Ha båda paketen på dig hela dagen och fortsätt att dra ner på cigaretter i en takt som känns hanterbar.

Gå bort din rökvana

Ett andra knep för att sluta röka är att bara röka när du går utomhus. Eftersom du går, kommer du sannolikt att ta färre bloss av din cigarett, så du kommer inte att få så många beroendeframkallande ”hitar” av nikotin. Du kommer att få i dig mer syre eftersom du går, och du kan till och med uppleva ett större lugn på grund av den mjuka rörelsen. Adrenalinet som svämmar över din kropp från cigaretten kommer också att användas bättre när du går i motsats till när du står och röker. Dessutom, eftersom det är lite mer utmanande att gå och röka jämfört med att stå eller sitta och röka, kan du vara mindre benägen att plocka upp en cigarett lika ofta.

Sammanfattningsvis, använd dessa tips för att sluta röka:

  • Prova choklad- och promenadtekniken.
  • Inkludera mat som stöder din läkning, såsom Medical Mediums fem ingredienser för avgiftning av tungmetaller: spirulina, korngräsjuicepulver, dulse från Atlanten, koriander och vilda blåbär.
  • Prova dessa kosttillskott: California poppy (sömntuta), GABA, magnesiumtreonat, citronmeliss, passionsblomma, 5HTP och ALA.
  • Luta dig mot det positiva stödet från familj och vänner, och vet att det är möjligt att bryta ditt beroende!

(Här hittar du de rekommenderade tillskotten)

Den andliga sidan av missbruk

Negativ andlig energi kan spela en roll vid missbruk. Medan du kämpar för att övervinna ett beroende kan det vara ovärderligt att be till några av änglarna för vägledning och stöd. Det finns ett helt kapitel tillägnat änglar som kan stötta dig i Medial läkning och Kostguiden.

Gå vidare

Planeten jorden är en vacker plats, men det kan vara en stressig plats att leva på under 2000-talet. Stress, tillsammans med eventuella svårigheter eller förluster du har fått utstå, kan spela en roll i det beroende du står inför. Vet att du inte är ensam, och du kan återfå din styrka och erövra vilken strid du än står emot. Förhoppningsvis kommer denna information och informationen som finns i det första radioprogrammet ”Addictions” att ge dig hopp, uppmuntran och styrka att fortsätta. Jag tror på dig och stöttar dig varje steg på vägen.

Dela:

10 steg för att återhämta sig från kronisk sjukdom

10 steg till återhämtning!

Skriv upp dig och missa aldrig en uppdatering! Få en gratis e-bok med enkla steg att börja implementera redan nu.

 

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en så bra användarupplevels som möjligt. Läs mer om hur vi jobbar med personuppgifter i vår integritetspolicy.