Att läka från multipel skleros

Multipel Skleros

Multipel skleros (MS) – en etikett som är fast i förvirring och mystik – kan vara en omvälvande diagnos. MS-sjuka upplever en rad smärtsamma symtom som helt kan förändra deras liv. Lyckligtvis är detta tillstånd inte en obotlig sjukdom där ditt immunsystem angriper delar av nervskidan, som många välmenande experter tror. Sanningen är att aggressiva virus och deras kofaktorer är det som utlöser många MS-symtom. När du väl förstår vad som egentligen ligger bakom MS kan du vidta åtgärder för att läka.

Hur MS-diagnosen kom till

Tidigare togs neurologiska tillstånd ofta på allvar av läkare endast om tillståndet kunde ses med läkarens egna ögon. Till exempel kunde en läkare lätt se om någon led av skakningar eller ofrivilliga autonoma spasmer och skulle säga att dessa var neurologiska problem. Men om en kvinnas neurologiska problem, såsom svår trötthet eller ökad blindhet, inte var synliga, trodde man ofta inte på deras rapporterade symtom eller tog dem på allvar. Kvinnors beskrivningar möttes felaktigt av hån och misstro.

Även om kvinnor hade uttryckt sina hälsoproblem, var det inte förrän män började klaga på liknande neurologiska problem som läkare började ta allvarligt på dessa symtom. När män (som ansågs ärliga och pålitliga inom det patriarkala samhället) klagade över liknande symtom började läkarna ta dessa hälsoproblem på allvar. Läs om MS-historien och få en fullständig förståelse i Medial läkning.

Det är viralt

När de första riktiga MS-diagnoserna ställdes var föreslagna behandlingsalternativ begränsade, olämpliga och ledde faktiskt till att många människor led i onödan.

Sanningen, som är okänd för medicinsk vetenskap och forskning, är att nästan alla neurologiska symptom härrör från en grupp virus – herpesfamiljen. Det finns vissa typer av bakterier som kan orsaka omedelbar svullnad och inflammation i hjärnan, men problemen som då uppstår är påfallande annorlunda än de neurologiska symtom som personer med MS, ALS, borrelia med flera får utstå. Läs mer om herpesfamiljens virus här.

Epstein-Barr-viruset faller inom herpesfamiljen, och är den som ofta är ansvarig för MS. Men andra kofaktorer är vanligtvis också inblandade, inklusive giftiga tungmetaller, såsom kvicksilver, koppar, aluminium, bly, nickel, arsenik, kadmium, krom, legeringar och stål, eller farliga kemikalier, som bekämpningsmedel, herbicider, fungicider, rodenticider, och DDT. Dessa toxiner kan ge bränsle och stödja de många stammar av Epstein-Barr och andra virus i herpesfamiljen som utlöser neurologiska symtom. Medicinsk vetenskap och forskning är ännu inte medvetna om att det finns över 60 stammar av enbart Epstein-Barr-virus, en sanning jag diskuterar i detalj i Sköldkörtelns hemlighet.

Märken på hjärnan

Ofta kommer en skada på hjärnan att ses på en MRT eller datortomografi hos någon som har diagnostiserats med MS. Det är viktigt att notera att miljontals människor som inte har diagnosen MS lever sina liv med ofarliga märken i hjärnan som de är helt omedvetna om. Dessa skador kan orsakas av ett antal saker som inte är problematiska och som inte orsakar några problem, inklusive en kristallisering, förkalkning eller ärrvävnad från en stöt mot huvudet för många år sedan som kanske inte orsakar dig några problem.

Men om du kämpar med stelhet, svaghet, domningar, suddig syn eller något annat symtom som är associerat med MS, kan du få en felaktig MS-diagnos. Det är vanligt att ha ofarliga märken på hjärnan. Dagens MRI kan inte ens fånga upp alla märken vi har – det kommer att ta 20 till 30 år innan dessa maskiner kommer att kunna skanna hjärnan med den noggrannhet som behövs.

Om du någon gång genomgår en MRT eller datortomografi med kontrast, se till att hålla dig hydrerad och tillsätt lite mer citron- eller limevatten till din dag under en period. Kontrasten innehåller tungmetaller, och det är viktigt att spola ut dessa toxiner ur blodet och organen. Du kan också överväga att dricka den tungmetallsavgiftande smoothien dagligen.

Även om du inte uppvisar symtom kan du felaktigt få veta att du har MS om en röntgen avslöjar påtagliga märken på hjärnan. Dessa märken (som du kan ha haft från födseln eller barndomen och som kan vara avlagringar av tungmetaller eller natriumglutamat) är sällan kopplade till MS. Det finns unika fall där virusinflammation leder till att kraftiga fickor och skador skapas i hjärnan tillsammans med skadade nervskidor och nervändar, och allt detta kan utlösa MS-relaterade symtom. Men dessa fall är sällsynta.

Om du lider av MS-symtom är det troligt att en mängd olika Epstein-Barr-virus frisätter stora mängder av neurotoxiner. Neurotoxiner är en skadlig biprodukt som skapas när ett virus äter ett toxin, till exempel en tungmetall. Denna skadliga biprodukt kan störa ditt neurologiska systems förmåga att fungera och kan utlösa MS-symtom. Detta kan inträffa oavsett om du har skador eller märken på din hjärna.

Vissa människor upplever MS-symtom på grund av en kombination av virus, såsom en stam av Epstein-Barr, bältros och HHV-6. Andra faktorer som kan bidra är B-12-brister och metyleringsproblem. Oavsett den specifika blandningen av virus och problem du möter, är det troligt att ett överflöd av neurotoxiner har frisatts i din kropp och skapar förödelse. Du kan lära dig mer om hur virus påverkar kroppen och skapar många mystiska sjukdomar i Sköldkörtelns hemlighet.

Borrelia-trenden

Färre människor får en MS-diagnos idag, eller om de har fått en MS-diagnos tidigare, ändras den nu till en annan diagnos. Detta beror till stor del på det faktum att ett brett spektrum av symtom nu felaktigt överförs till en borrelia-diagnos. Antalet nya MS-diagnoser minskar i takt med att antalet borreliadiagnoser fortsätter att skjuta i höjden, och denna trend kommer att fortsätta ett tag till.

Eftersom många människor som har MS-symtom också kan ha fått en borreliadiagnos – eller kan komma att få den diagnosen i framtiden – är det viktigt att du vet sanningen om borrelia. Det finns så mycket felinformation kring denna sjukdom.

I början när borrelia-diagnosen kom till, erkände ett antal fantastiska läkare samstämmigt och korrekt att det var viralt. Men i början av 1970-talet fanns det inga antivirala läkemedel som kunde behandla virus. Det fanns dock steroider och antibiotika tillgängliga, så när läkare tillslut hakade på den felaktiga uppfattningen att borrelia var bakteriellt, började patienterna få recept utskrivna som faktiskt inte åtgärdade den verkliga orsaken bakom denna sjukdom – virus.

De briljanta läkarna som berättade sanningen för sina patienter – att borrelia var viralt – hade inga mediciner att erbjuda. Om en patient hade föreslagit att en av dessa läkare skulle behandla deras virusbaserade sjukdom med antibiotika, skulle läkaren sannolikt ha motsatt sig och hävdat att behandling av en virusinfektion med antibiotika skulle göra patienten värre.

Denna information är fortfarande sann idag och är en anledning till att nära 85 % av personer som lider av borrelia blir värre när de behandlar sitt virala tillstånd med antibiotika. De andra 15 % av de som lider kan förbättras, men det är troligtvis på grund av alternativa behandlingar som de även inkluderar, såsom intravenös C-vitamin-terapi och vissa fördelaktiga kosttillskott som kattklo.

Jag har förespråkat värdet av kosttillskott så som kattklo till många borrelialäkare under de senaste tre decennierna, och denna information börjar äntligen cirkulera inom området. Jag har arbetat med många borreliasjuka vars liv förändrades när de slutade med antibiotika och började med ett riktigt antiviralt protokoll. Eftersom MS, liksom borrelia, orsakas av virus som orsakar förödelse i kroppen, bör antibiotika undvikas och ett antiviralt protokoll bör implementeras istället. (Läs mer i kapitlet ”Borrelia” i Medial läkning).

Steg att ta

En enorm mängd neurotoxiner i kroppen kan leda till så allvarlig nervinflammation att nerverna kan torka och spricka. Om någons nervsystem är i ett tillstånd av fullständig oordning och om de inte förser sin kropp med de livsmedel och kosttillskott som kan hjälpa dem att bekämpa de inkräktare och toxiner som orsakar problemen, kan de verkligen ha det kämpigt och få ordinerat immunsuppressiva läkemedel.

Immunsuppressiva läkemedel bryter ner immunsystemet, så om någon tar någon av dessa mediciner är det avgörande att de intar vissa livsmedel och kosttillskott som stärker immunförsvaret. Om någon lider av akuta attacker kommer deras läkare sannolikt att ordinera en steroid för att minska inflammationen, men denne kommer inte att kunna delge informationen som gör att någon kan övervinna dessa attacker på obestämd tid.

Stöttande kosttillskott och teer

När det kommer till att läka MS finns det vissa tillskott som hjälper till att slå tillbaka och utrota virusarna i ditt system. Två är kritiska:

 • B-12 med metylkobalamin och adenosylkobalamin
 • Zinksulfat av hög kvalitet

Ytterligare rekommenderade kosttillskott inkluderar:

 • Kattklo
 • Citronmeliss
 • Kisel
 • Lakrits
 • Olivblad
 • C-vitamin
 • ALA
 • Metylfolat
 • B-komplex
 • Glutamin är fantastiskt för att stötta nerver i din hjärna och för att hjälpa till att bryta ner fickor av natriumglutamat, kalkavlagringar eller andra gifter i hjärnan som ger märken.

Ytterligare tillskott att överväga är:

 • Fläder
 • Lomatiumrot
 • Propolis
 • Nässelblad
 • Växtbaserad EPA och DHA
 • D-vitamin
 • Nyponte som konsumeras dagligen är fantastiskt för att hjälpa till att bekämpa Epstein-Barr-relaterade neurologiska symtom.

Om du är intresserad av de specifika kosttillskott och teer jag rekommenderar, kolla in min sida för rekommenderade kosttillskott.

Stöttande livsmedel

Att se till att din kost innehåller en uppsjö av livgivande, sjukdomsbekämpande livsmedel är en annan viktig komponent för att läka MS.

Vilda blåbär är en viktig mat att äta när man läker från MS. De innehåller ett antal hälsofördelar, inklusive att återställa och lugna nerverna. Vilda blåbär tillsammans med spirulina och korngräsjuicepulver är tre av de fem mest kraftfulla livsmedlen som hjälper till att dra ut tungmetaller ur systemet. Att regelbundet inta alla fem av ingredienserna för tungmetallsdetox kan vara otroligt fördelaktigt för alla som återhämtar sig från MS. Att dricka min tungmetallsavgiftande smoothie dagligen är ett sätt att uppnå det. (Läs mer om min tungmetallsavgiftning här).

Andra användbara livsmedel att införliva inkluderar frukt, maskrosblad, spenat, mâche, collard greens, gurkmeja, kardborrerot, avokado, hampafrön och valnötter (men håll nere på fettet i kosten). Testa också att kalasa på en handfull skalade, torkade vattenmelonfrön då och då för kraftfullt läkande stöd.

En välsmakande, näringsrik måltid kan vara lite guacamole insvept i collard greens. Ett annat enkelt, stöttande alternativ är potatis- eller sötpotatissoppa. Tillsätt morot, lök, vitlök, selleri och alla läckra grönsaker eller örter du gillar. Du kan få otroligt många fördelar av att äta på denna soppa dagligen.

Börja också inkludera juice till dina dagar, såsom sellerijuice, gurkmeja-ingefärashots och vetegräsjuice. Det är bra att följa Leverns morgonkur varje dag som jag beskriver i Leverns okända kraft.

Livsmedel att undvika

Att ta bort mat från din kost som matar virus som Epstein-Barr kan vara en avgörande del av fullständig läkning från MS. Några av de viktigaste livsmedel att undvika inkluderar:

 • Ägg
 • Mejeriprodukter
 • Gluten
 • Majs
 • Rapsolja
 • Natriumglutamat, naturliga smaker och citronsyra

Om du har diagnostiserats med MS, kan din läkare rekommendera mycket protein och tro att det stöder muskelstyrkan. Men det är viktigt att förstå att att äta mycket rena kolhydrater (vilket jag diskuterar i Leverns okända kraft), inte protein, är viktigare och faktiskt kommer att hjälpa dig att bygga muskler. När du arbetar för att återhämta dig från MS, ät mängder av kolhydratrika frukter och grönsaker, samt massor av bladgrönt, för att bibehålla styrka och för att läka. Håll dig samtidigt till animaliskt protein en gång per dag eller mindre när det är möjligt. Under perioder då du arbetar med att läka svåra neurologiska symtom är det idealiskt att sänka ditt animaliskt protein och få in mer läkande frukter, bladgrönsaker och grönsaker. 3:6:9-reningen skulle vara fantastiskt stöttande.

Gå vidare

Genom åren har jag hjälpt många människor att övervinna multipel skleros och neurologiska symtom av alla slag. Om du har lidit, även om det har varit i många, många år, är det viktigt att du håller fast vid tron ​​på din kropps förmåga att läka. Du kan ta dig förbi den kroniska smärtan, skakningar, svaghet, trötthet och vilka symtom du än kämpar mot.

När du tar en dag i taget och implementerar ett protokoll med läkande, antivirala kosttillskott och näringsrika juicer och måltider, gör ditt bästa för att ”keep a light heart”. Fira när varje symptom lättar och läker och vet att denna information alltid finns här för dig att återvända till och hitta uppmuntran i. Läkning är inte alltid en rak väg framåt– den är tre steg fram och två steg tillbaka. Även om läkning inte är linjär, kommer du att gå framåt när du lär dig och tillämpar informationen som delas här. Jag vet att du kan hitta sann seger till slut.

Dela:

10 steg för att återhämta sig från kronisk sjukdom

10 steg till återhämtning!

Skriv upp dig och missa aldrig en uppdatering! Få en gratis e-bok med enkla steg att börja implementera redan nu.

 
Sök

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en så bra användarupplevels som möjligt. Läs mer om hur vi jobbar med personuppgifter i vår integritetspolicy.