Gurkmeja-ingefärashots 101

gurkmejashot

Gurkmeja är känd för att innehålla kurkumin, en fytokemikalie med antiinflammatoriska egenskaper. Gurkmeja är speciellt fördelaktig för tillstånd som SLE, där kroppen kan fastna i en vanlig reaktionscykel även efter inkräktaren (Epstein-Barr-viruset när det kommer till SLE) inte längre är närvarande. Men ibland, när en cykel väl har börjat, behöver kroppen en allierad för att komma in och bryta mönstret. Gurkmeja är idealisk för detta jobb eftersom den innehåller naturliga och mycket fördelaktiga steroidföreningar från kurkumin samt andra aspekter av gurkmeja som är avgörande för att lugna ner överdrivna inflammatoriska reaktioner på patogener.

Gurkmeja är bra för allt i kroppen som är inflammerat och orsakar smärta, från nerver till leder till hjärnan. Gurkmeja är det ultimata motgiftet. Samtidigt som den tar hand om inflammation, ökar gurkmejans kraftfulla föreningar blodtillförseln till områden i kroppen som behöver förbättrad cirkulation, vilket gör den till en idealisk krydda för dem som har kroniska histaminreaktioner eller smutsigt blod på grund av en stagnerad lever eller dålig cirkulation. Gurkmejans höga nivå av mangan i kombination med dess kurkumin gör den bra för det kardiovaskulära systemet – den sänker det onda kolesterolet, höjer det goda kolesterolet, hjälper till att hämma tumörer och cystor och kan förebygga praktiskt taget alla typer av cancer, särskilt hudcancer. Dessutom aktiverar mangan kurkuminets förmåga att extrahera giftiga tungmetaller från ditt system.

Vitlök är en av världens äldsta mediciner och är en otroligt kraftfull krydda som kan avvärja en mängd olika tillstånd och sjukdomar. Den har otroligt höga nivåer av vitaminer och mineraler inklusive vitamin C och B-6 och mineraler som selen, kalcium, koppar och järn. Vitlök innehåller också mycket starka antibiotiska, anti-svamp-, anti-cancer- och antivirala egenskaper. En rå krossad vitlöksklyfta innehåller antibiotikamotsvarigheten till 100 000 enheter penicillin och har visat sig vara mer effektiv än både penicillin och tetracyklin för att undertrycka vissa typer av sjukdomsbärare. Vitlök innehåller en förening som heter allicin som har visat sig bidra till att avsevärt sänka kolesterol och blodtryck genom att hämma enzymet HMG-CoA-reduktas i levercellerna och blockera bildningen av blodplättar i blodkärlen.

Ingefära är känt för att i hög grad hjälpa till med matsmältning och assimilering och anses allmänt hjälpa till att förebygga förkylningar, influensa, åksjuka och svindel. Ingefära kan också hjälpa till att lindra mensvärk, illamående, halsbränna, migrän, ont i halsen, utmattning, trötthet och förstoppning och det är bra för att lindra maginfluensa och matförgiftning. Ingefära innehåller också potenta antiinflammatoriska föreningar som kallas gingeroler och är ett kraftfullt smärtstillande medel som gör det särskilt fördelaktigt för dem som lider av led-, muskel- och nervsmärtor. Ingefära har en otrolig immunförstärkande och bakteriebekämpande förmåga och har till och med visat sig hjälpa till att ge skydd och lindring från E.coli, stafylokock-infektioner och Candida albicans.

Apelsiner har varit kända för att hjälpa till att förebygga cancer, sänka högt blodtryck, bekämpa virusinfektioner, lindra förstoppning, hålla ben och tänder starka, förhindra njursten och makuladegeneration (åldersförändringar i gula fläckar). Apelsiner är rika på alkaliska salter som hjälper till att motverka och förebygga acidos i kroppen. De är också utmärkta för matsmältningskanalen och hjälper till att ta bort giftigt skräp från tjocktarmen genom förbättrad peristaltisk verkan. Apelsiner innehåller en betydande mängd glutation som är avgörande för en sund ögon- och lungfunktion. Apelsiner är mycket bra för andningsproblem som astma eller bronkit och kardiovaskulära problem som högt blodtryck och KOL. Apelsiner fungerar som ett inre antiseptiskt medel för kroppen och har förmågan att rena och stärka alla organ i kroppen.

Recept på gurkmeja-ingefärashots

Ett bra alternativ vid det första tecknet på förkylning. Dessa shots hjälper din kropp att slå tillbaka mot allt som försöker komma emot den!

Ingredienser:

  • 10 cm gurkmeja
  • 10 cm färsk ingefära
  • 2 apelsiner
  • 4 vitlöksklyftor

Gör så här:

En i taget, kör varje ingrediens genom juicepressen, håll juicerna åtskilda. Kombinera 1 tsk gurkmejajuice, 1 tsk ingefärsjuice, 1/4 tsk vitlöksjuice och 0,6 dl apelsinjuice i ett litet glas. Rör om och drick omedelbart.

Obs: mängden ingredienser som behövs varierar mycket beroende på vilken juicepress som används.

Räcker till 2 till 4 portioner

Vanliga frågor om gurkmeja-ingefärashots

Kan jag smutta på juicen eller måste jag dricka den på en gång?

Du kan dricka den hur du vill.

Hur många gånger i veckan kan jag dricka dessa shots?

Du kan ta det dagligen om du vill.

Kan jag förvara juicen i kylen?

Det är bäst att dricka den omedelbart efter att du har förberett det för de största fördelarna.

Ska jag lägga till svartpeppar för korrekt absorption av gurkmeja?

Nej, i motsats till vad många tror är svartpeppar inte nödvändigt.

Skulle gurkmeja- eller ingefärapulver fungera istället för den färska roten?

För detta recept måste det vara den färska roten.

Kommer detta att fungera på samma sätt om jag mixar ingredienserna i en mixer?

Det kommer inte att ha samma terapeutiska fördelar men det kommer fortfarande att ha många. Om du mixar dem kan du sedan sila blandningen genom en finmaskig sil, ostduk eller nötmjölkspåse, kassera fruktköttet och dricka juicen.

Vilken juicepress rekommenderar du?

Omega Juicer är bra beroende på din budget, men vilken juicepress som helst fungerar.

Måste ingredienserna vara ekologiska?

Ekologiska ingredienser är idealiska men du kan också använda konventionella.

Kan jag använda mindre vitlök, gurkmeja eller ingefära än vad receptet kräver?

Ja det kan du.

Ska jag skala ingefäran och gurkmejan?

Nej, det är inte nödvändigt att skala dem. Det är ditt val. Se bara till att tvätta dem väl om du inte skalar dem.

Är det ok att ta detta när du är gravid eller ammar?

Ja det går bra att ta i båda fallen.

Kan jag utesluta vitlöken?

Ja, du kan utesluta vitlöken. Det kommer inte att ha exakt samma läkande egenskaper men det kommer fortfarande att vara otroligt nyttigt.

Kan jag använda något annat än apelsiner?

Ja, du kan prova lite äppeljuice om du vill. Det kommer inte att smaka likadant men det kommer fortfarande att vara väldigt läkande.

Dödar vitlök bra bakterier?

I motsats till vissa felaktiga teorier dödar vitlök inte produktiva bakterier i tarmkanalen. Det dödar bara oproduktiva bakterier med en positiv frekvens. Förväxla inte detta med termen grampositiv, som faktiskt inte hänvisar till elektrisk laddning. Både grampositiva och gramnegativa bakterier som är skadliga för människor körs på en positiv frekvens. Å andra sidan kör produktiva, nyttiga bakterier (oavsett om de är gramnegativa eller grampositiva) på en negativ frekvens, samma frekvens som vi människor. För att inte förväxlas med negativ, ogynnsam energi, är denna negativa laddning en bra sak; det är vår källa till jordning.
Oproduktiva bakterier, maskar och andra parasiter, svampar och virus är alla positivt laddade. När de intar vårt system tömmer de våra batterier, och vi tappar jordningen. In kommer sedan vitlök, som har antipatogena egenskaper som är positivt laddade.

Det blir som ett slagsmål och vitlök befriar oss från patogenerna som skadade oss. Eftersom nyttiga bakterier i våra tarmar och andra mikroorganismer som gynnar oss är negativt laddade och jordade förstör inte vitlöken dem. Även om det finns en viss slipande aspekt av vitlök, är den slipningsförmågan till din fördel. Var säker på att vitlök inte stör något som inte bör störas – det skadar dig inte. Tvärtom, det är perfekt för att bekämpa förkylningar, influensa, halsfluss, lunginflammations-orsakande bakterier och virusrelaterade cancerformer.

Lär dig mer om de dolda läkande krafterna hos frukt, grönsaker och örter i New York Times bästsäljande boken Kostguiden.

Dela:

10 steg för att återhämta sig från kronisk sjukdom

10 steg till återhämtning!

Skriv upp dig och missa aldrig en uppdatering! Få en gratis e-bok med enkla steg att börja implementera redan nu.

 
Sök

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en så bra användarupplevels som möjligt. Läs mer om hur vi jobbar med personuppgifter i vår integritetspolicy.