Spaghetti och köttbullar på svarta bönor

Spaghetti och köttbullar på svarta bönor

Om riktig tröstmat är vad du letar efter, kan du inte komma närmare än med detta recept! Njut av en kväll med utsökt italiensk mat med familj och vänner och servera denna rätt som mittpunkten! Servera den med en fräsch sallad på bladgrönt och till och med vitlöksbröd på våffla!

Vitlök är antiviral, antibakteriell, svampdödande (inklusive antimögel), antiparasitisk och rik på den fytokemiska allicin, en svavelförening som förebygger sjukdomar.

Tomater innehåller sin egen sort av C-vitamin som är biotillgängligt för lymfsystemet och levern och stöttar immunförsvaret.

Lök innehåller mycket av spårmineralerna zink, mangan, jod och selen, och hjälper till att föryngra huden och skydda lungorna.

Spaghetti och köttbullar på svarta bönor

Ingredienser:

Köttbullar:

  • 3,6 dl kokta svarta bönor eller 1st burk på 450 ml, avrunna och sköljda
  • 0,6 dl glutenfria havregryn
  • 1,2 dl hackad lök
  • 3 vitlöksklyftor, grovt hackade
  • 2 msk tomatpuré
  • 1/2 msk lökpulver
  • 1 tsk paprika
  • 1/2 tsk chilipulver (valfritt)
  • 1/4 tsk rökt paprika
  • 1/2 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk torkad oregano
  • Havssalt, efter smak (valfritt)

Tomatsås:

  • 2,4 dl hackad lök
  • 4 vitlöksklyftor, krossade eller hackade
  • 14,4 dl krossade tomater
  • 1,2 dl tomatpuré
  • 2 tsk torkad basilika
  • 2 tsk torkad oregano
  • 2 msk kokossocker
  • 1 tsk röda paprikaflingor, efter smak (valfritt)
  • Havssalt, efter smak (valfritt)
  • 2 förpackningar glutenfri, spannmålsfri spagetti
  • Färsk basilika eller persilja, till garnering

Gör så här:

För att göra köttbullarna på svarta bönor, kombinera svarta bönor, havregryn, hackad lök, vitlök, tomatpuré, lökpulver, paprika, chilipulver (om du använder), rökt paprika, mald spiskummin, torkad oregano och havssalt (om du använder) i en matberedare och mixa tills det är slätt, skrapa ner sidorna efter behov.

Värm ugnen till 205°c.

Forma blandningen till bollar (du bör få cirka 14-16 st) och stek i en non-stick, ugnssäker stekpanna på medelhög värme tills den fått färg på alla sidor. För över stekpannan till ugnen eller flytta köttbullarna till en bakplåtspappersklädd plåt och grädda i 20 minuter tills de är frasiga.

Medan de svarta bönbullarna är i ugnen gör du tomatsåsen genom att sätta en non-stick kastrull på medelhög värme. Tillsätt löken och tillaga i 3-5 minuter, tills den är mjuk. Tillsätt vitlöken och tillaga i ytterligare 2 minuter. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, torkad basilika, torkad oregano, kokossocker, röda pepparflingor (om du använder) och havssalt (om du använder). Koka utan lock, i 5-7 minuter, tills det tjocknat något och smakerna har blandats.

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av och ställ åt sidan.

Lägg i bönbullarna i kastrullen och täck med sås.

När du ska servera, lägg den kokta spaghettin i en skål och toppa med köttbullar, sås och hackad färsk basilika eller persilja. Servera omedelbart.

4-6 portioner

För läckra, läkande recept, kolla in New York Times bästsäljande boken Läk med detox Hälsoprogram för att bli av med ångest, depression, akne, eksem, borrelia, mag-tarm-problem, hjärndimma, över- och undervikt, migrän, svullnad, uppblåsthet, psoriasis, cystor, trötthet, endometrios och autoimmuna sjukdomar

Dela:

10 steg för att återhämta sig från kronisk sjukdom

10 steg till återhämtning!

Skriv upp dig och missa aldrig en uppdatering! Få en gratis e-bok med enkla steg att börja implementera redan nu.

 
Sök

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en så bra användarupplevels som möjligt. Läs mer om hur vi jobbar med personuppgifter i vår integritetspolicy.