Vitlök är en av världens äldsta mediciner och är en otroligt kraftfull krydda som kan avvärja en mängd olika tillstånd och sjukdomar. Den har otroligt höga nivåer av vitaminer och mineraler inklusive vitamin C och B-6 och mineraler som selen, kalcium och järn. Vitlök innehåller också mycket starka antibiotiska, anti-svamp-, anti-cancer- och antivirala egenskaper.

En rå, krossad vitlöksklyfta innehåller i antibiotikamotsvarighet 100 000 enheter penicillin och har visat sig vara mer effektiv än både penicillin och tetracyklin för att undertrycka vissa typer av sjukdomsbärare. Vitlök innehåller en förening som heter allicin som har visat sig bidra till att avsevärt sänka kolesterol och blodtryck genom att hämma enzymet HMG-CoA-reduktas i levercellerna och blockera bildningen av blodplättar i blodkärlen.

Vitlök är också mycket bra för matsmältningskanalen och har en stark förmåga att eliminera giftigt material från lymfsystemet. Vitlökens antiinflammatoriska egenskaper gör den viktig för autoimmuna sjukdomar som reumatoid artrit, KOL, lupus, fibromyalgi, borrelia, bursit, bältros och kroniskt trötthetssyndrom. Det är också särskilt fördelaktigt för öroninfektioner, candida, bronkit, luftvägsinfektioner, matförgiftning, herpes, kranskärlssjukdom, stroke, förkylningar, influensa, urinvägsinfektioner och svagt immunsystem.

Vitlök kan hjälpa till att eliminera bly och andra tungmetaller från kroppen. Det är också ett bra botemedel för att föra ut parasiter och maskar från tjocktarmen. Vitlök kan juicas tillsammans med grönsaker för en kraftfull dryck som stärker immunförsvaret. När du känner dig risig, överväg att äta 1-4 klyftor rå vitlök om dagen genom att tillsätta dem till guacamole, soppor, hummus eller krossad på rostat bröd med lite olivolja.

Om smaken av vitlök inte tilltalar dig, kan luktfria vitlökskapslar vara ett utmärkt alternativ och ett sätt att fortfarande få hälsofördelarna med detta naturliga underverk. Vitlökstillskott kan hittas online eller i din lokala hälsokostbutik.

Dela:

10 steg för att återhämta sig från kronisk sjukdom

10 steg till återhämtning!

Skriv upp dig och missa aldrig en uppdatering! Få en gratis e-bok med enkla steg att börja implementera redan nu.

 
Sök

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en så bra användarupplevels som möjligt. Läs mer om hur vi jobbar med personuppgifter i vår integritetspolicy.