Denna artikel är en översättning från Medicalmedium.com. Du hittar originalartikeln här.

De kraftfulla nyponen + recept på isté

Nypon c-vitamin

Såvida vi inte försöker bekämpa en förkylning glömmer vi ofta bort C-vitamin. Trots att vi läst i historieböckerna om sjömän som ofta fick skörbjugg på långa resor utan färsk frukt – vi känner väl till begreppet C-vitaminbrist – förpassar vi den kunskapen till de delar av vårt bakhuvud där vi lagrar information om DDT, kvicksilver, och andra faror vi tror stannat kvar i det förflutna. Sanningen är att C-vitaminbrist fortfarande tillhör vår vardag, och den kan bidra till nästan alla slags sjukdomar. C-vitamin är viktig för vår överlevnad här på jorden – och det är därför du vill ha nypon i ditt liv.

Det C-vitamin som finns i nypon är den mest bioidentiska, biotillgängliga formen av C-vitamin som finns – alltså den mest användbara formen för våra kroppar. Dessutom har C-vitaminet i nypon kraft att omvandla C-vitamin i annan mat du ätit till något större och bättre. C-vitamin är antiinflammatoriskt (och C-vitamin från nypon är mer antiinflammatoriskt än det från andra källor), det hjälper till att öka antalet vita blodkroppar genom att stärka neutrofilerna, eosinofilerna, basofilerna och makrofagerna, och rent allmänt stärker det immunförsvaret mot virus, bakterier, jäst, mögel och annan oönskad svamp. Nypon är en särskilt effektiv katalysator för bekämpandet av i stort sett all slags infektion.

När ett virus som Epstein-Barr är aktivt i kroppen avger det ofta skadliga neurotoxiner och dermatoxiner, och i processen bildas en geléartad film, så kallad biofilm, från virusavfallet. Denna biofilm är inte bara som en petriskål för ogynnsamma mikroorganismer som bakterier i kroppen, den kan även störa funktionerna i viktiga organ. Levern fungerar som en svamp och absorberar biofilm i ett försök att skydda kroppen. Men biofilmen kan ändå lösgöras i blodet, och eftersom hjärtat hämtar mycket av sitt blod från levern kan dessa klibbiga gelérester fastna i hjärtklaffar såsom mitralisklaffen. Detta är en dold orsak till oförklarlig hjärtklappning, takykardi, förmaksflimmer och hjärtarytmi. C-vitaminet i nypon kan hindra att detta sker. Det har en upplösande effekt på biofilm, hjälper till att finfördela den och ger i slutänden lindring åt den som lider av oregelbunden hjärtrytm.

Nypon är fantastiska för att lindra urinvägsinfektion – mycket effektivare än tranbär – och för att läka hudåkommor. De har också en högre halt av antioxidanter än de flesta läkande matvaror, och innehåller, i tillägg till C-vitamin, många olika slags antioxidanter (varav flera ännu är oupptäckta). Rosenbuskens rötter når djupare i jorden än många andra buskar. Med denna räckvidd har de möjlighet att nå ner till djupare jordlager och lera och ta upp nästintill alla slags mineraler, bland annat viktigt kisel. Till och med de rosor du har hemma i trädgården ger vilda nypon. Ympning, hybridisering och odling kan inte ta de vilda aspekterna ur dessa rosor – deras kraft går aldrig förlorad.

Tillstånd

Gör nypon till en del av ditt liv om du lider av något av följande tillstånd:

Öroninfektion, tandproblem, tandköttssjukdom, tandböld, urinvägsinfektion som blåskatarr och njurinfektion, divertikulit, divertikulos, bakteriell överväxt i tunntarmen (SIBO), laryngit, hjärtklappning, förmaksflimmer, förkylning, influensa, bihåleinfektion, akne, vitiligo, hudinfektioner, stafylokockinfektioner, halsfluss, vagel, ögoninfektion, MRSA, nagelsvamp på händer och fötter, binjureutmattning, herpes simplex typ 2 (HSV-2), alla autoimmuna sjukdomar och tillstånd, kronisk bronkit, kroniskt trötthetssyndrom, hemorrojder, psoriasisartrit, invändiga bakterieinfektioner, slaganfall, diabetes.

Symtom

Gör nypon till en del av ditt liv om du har något av följande symtom:

Halsont, afte, hjärtklappning, stagnerad lever, trög lever, förstoppning, klåda, förhöjd slemproduktion, feber, alla neurologiska symtom (inklusive stickningar, domningar, spasmer, hjärtarytmi, förstorad mjälte, ryckningar, nervsmärta och trång andning), grumlig syn, frusen skuldra, värmevallningar, blåsor, smärta i kroppen, hudklåda, håglöshet, hjärnskada, mineralbrist, hosta, yrselanfall, ringande eller surrande ton i örat, torr hud, ögontorrhet, olustkänslor, nacksmärta, nervositet, axelsmärta.

KÄNSLOMÄSSIGT STÖD
Har du någonsin känt dig som någon var ute efter dig? Som om du utsattes för en mental attack? Påverkar andras negativa åsikter ditt sinnesläge? Nypon är viktiga för att skydda dig mot denna slags onda avsikter. Oavsett om folk blir upprörda över att du vill leva naturligt (med till exempel naturliga förlossningar eller långtidsamning), är rättfram på jobbet eller följer ditt hjärta när andra vill att du kompromissar med din moral, kan du ta hjälp av nypon för att stänga ute pessimisterna så att du kan fortsätta följa din väg.

ANDLIG LÄRDOM

Rosornas flyktiga skönhet får stor uppmärksamhet. Men vad händer när kronbladen faller av? Det finns ingen anledning till melankoli eller reflektion över tidens förgänglighet – det är anledning att fira. Den där stora, tjusiga blomman var bara inbjudningskortet, festen börjar först när rosen vissnar och blommans frukt, nyponet, börjar mogna. Samma sak gäller för oss människor. Vi ska inte sörja att vi blir äldre – de unga åren är bara början. Det är när vi åldras och vår erfarenhet växer som vi kommer till vårt fulla uttryck och får den vishet som vi kan använda för att livnära varandra. Finns det något annat i livet som du ser som ett avslut när det egentligen bara är början?

TIPS

• Nyponet är rosens själ. Låt de torra nyponen vila fem minuter i solen (inte mer) innan du använder dem. Detta aktiverar nyponets starkaste minnen av att vaja i vinden och bada i solskenet en perfekt augustidag – vilket förstärker rosens själ så att den kan överföra sin maximala kraft till dig.

• När du väl gjort ditt te, tillsätt ett par droppar pressad citron och lite rå honung för att aktivera C-vitamininnehållet.

ISTE PÅ APELSIN OCH NYPON

Nyponte

2 glas

När du har en stund till övers för att varva ner, tänk på nypon och koka en kanna av detta söta och uppfriskande iste. Drick det på egen hand eller med en vän och njut av det välgörande innehållet och det enkla nöjet att ge näring till din kropp.

  • 2 tsk torkade nypon
  • 1,2 dl apelsinjuice

Koka upp knappt en halv liter vatten. Låt nyponen dra i 3,6 dl vatten i minst 5 minuter.* Ställ teet i kylskåpet för att kallna. Tillsätt därefter 1,2 dl apelsinjuice. Servera med is och njut!

*För ett starkare, mer medicinskt te, använd 2 tsk eller upp till 1 msk av teblandningen för varje kopp.

Utdrag ur Kostguiden med tillåtelse av Livsenergi.

Denna artikel är en översättning från Medicalmedium.com. Du hittar originalartikeln här.

Dela:

10 steg för att återhämta sig från kronisk sjukdom

10 steg till återhämtning!

Skriv upp dig och missa aldrig en uppdatering! Få en gratis e-bok med enkla steg att börja implementera redan nu.

 

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en så bra användarupplevels som möjligt. Läs mer om hur vi jobbar med personuppgifter i vår integritetspolicy.