Vad som ligger bakom ögonproblem

Ögonproblem
Ögonproblem har många olika orsaker som varierar beroende på symtomen du har att göra med och vad mer som händer i din kropp. Många av dem kan läka. Det finns dock vissa likheter mellan de olika typerna av tillstånd också.

Närhelst det finns ett ögonproblem kommer det också att finnas en brist på antioxidanter, mineralbrister och/eller fria radikaler i kroppen från oxiderande tungmetaller, bekämpningsmedel och andra gifter. Alla med ögonproblem skulle dra nytta av att öka antioxidanterna och mineralerna i sin kost genom att äta mer frukt, grönsaker, örter, kryddor och vilda livsmedel.

Makuladegeneration (åldersförändringar i gula fläcken)

Detta tillstånd orsakas vanligtvis av antioxidant- och mineralbrist så det är viktigt att fokusera på att få in mer av dessa näringsämnen från färsk frukt och grönsaker.

Suddig syn

När det inte handlar om makuladegeneration, kan suddig syn vara ett neurologiskt problem som orsakas av ett antal andra problem som blodtoxicitet, leverproblem, tungmetalltoxicitet eller virusproblem i levern som påverkar det centrala nervsystemet. Det kan också vara från blodsockerproblem som hypoglykemi, inkonsekventa blodsockerproblem, glukosbrist och mer. Diabetessjukdomar utvecklas från binjurarna och levern, vilket kan leda till suddig syn. Det är viktigt att öka frukt och grönsaker och överväga att sänka animaliska livsmedel. Du kan tillämpa informationen i kapitlet binjureutmattning i min bok Medial läkning och mina förslag på att stötta levern.

Glasögon

Om ett barn behöver glasögon tidigt i sitt liv, är det vanligtvis från kvicksilver som de har ärvt från generationer tillbaka. Du kan läsa min bok Medial läkning för mer information om detta. Kvicksilver förvirrar ögonen, och gör att ögonmusklerna, ögonreaktionerna och några av nerverna bakom ögat inte svara an så bra. Barn kan plötsligt på en dag behöva glasögon medan vissa äldre behöver glasögon senare i livet på grund av en långsammare uppbyggnad av giftigt kvicksilver över tid.

Glaukom (grön starr)

En specifik variant av Epstein-Barr-virus orsakar glaukom. Denna sort kanske inte orsakar många hälsoutmaningar förutom viss trötthet tills någon är mycket äldre när de kan få glaukom. Ett antiviralt protokoll för EBV som det som beskrivs i min bok är viktigt.

Brinnande ögon

Detta symptom orsakas vanligtvis av bältrosviruset. Du kan till och med ha stickningar, kittlande känsla på sidorna av ansiktet som får dina ögon att bränna, skela eller pirra. Bältrosprotokollet som jag beskriver i min bok är mycket viktigt.

Eye floaters (glaskroppsgrumlingar)

Vita eller svarta flytande fläckar i din syn orsakas av mycket neurotoxiner som flyter runt i kroppen från Epstein-Barr-virus. EBV kortsluter elektriska strömmar som går till ögat och orsakar dessa fläckar.

Ögonsmärta

Om du har trigeminusneuralgismärta i nacken och käken, kanske du får höra att du har TMJ. Det kan också gå till ögat och orsaka smärta från inflammerade nerver, som egentligen orsakas av bältros.

Ögonrelaterad migrän

Dessa smärtsamma migräner beror på en kombination av virusproblem och tungmetalltoxicitet. Du kan följa mina protokoll för båda dessa för att hjälpa dig att återställa din hälsa.

Vagel i ögat

Den främsta boven som orsakar vagel i ögat är en bakteriell infektion från streptokocker. Strep sitter vilande i bihålorna och tar sig in i ögonen när immunförsvaret är nedsatt. Du kan också få vagel i ögat när du smittas av en ny stam av strep från smutsiga ställen. Dessutom, när du får ett influensavirus, kan det mata eventuella underliggande problem i kroppen och orsaka ett utbrott av streptokocker. Stafylokockbakterier kan vara den andra orsaken till vagel i ögat.

Problem med synnerven

Detta är ett viralt problem där vanligtvis bara ett öga påverkas. Ett antiviralt protokoll med massor av frukt, grönsaker, örter, kryddor, vilda livsmedel och riktade kosttillskott kan hjälpa.

Grå starr

Den verkliga orsaken till grå starr är exponering för bekämpningsmedel och herbicider och gammal DDT lagrad i din kropp som har ärvts under generationer. Jag pratar mer om detta i mina böcker Medial läkning, Kostguiden och Leverns okända kraft. Du kan följa råden i dessa böcker och även göra ditt bästa för att gå över till en ekologisk kost.

Torra ögon

Detta orsakas främst av problem med binjurarnas hälsa. Du kan stötta dina binjurar genom att äta med en och en halv till två timmars mellanrum. Se min video för några perfekt balanserade mellanmålsidéer för binjurarna

Läkande livsmedel

Några av de mest läkande livsmedel för ögonsjukdomar inkluderar vilda blåbär, hallon, mango, sparris, apelsiner, avokado, persilja, sellerijuice, saffran, fänkål, spenat, vintersquash, morötter och sötpotatis.

Läkande kosttillskott

Några av de mest läkande kosttillskotten för ögonsjukdomar inkluderar spirulina, korngräsjuicepulver, fläderbärste, ögontröst, ginkgo biloba, nässla, Micro-C, zink och selen. (Här finns de rekommenderade tillskotten).

Nästa steg

Ta informationen du har lärt dig i den här artikeln och radioprogrammet och överväg att använda den för att stödja din ögonhälsa. Många ögonsjukdomar kan läka, och nu har du information om många av de verkliga orsakerna som hjälper dig att bestämma vilken åtgärd du ska vidta härnäst. Om du inte är säker på var du ska börja, börja med några av de läkande livsmedel och arbeta dig vidare därifrån. Se mina böcker och radioprogrammet för mer detaljerad information och ta det en dag i taget. Jag stöttar dig och jag är med dig.

Dela:

10 steg för att återhämta sig från kronisk sjukdom

10 steg till återhämtning!

Skriv upp dig och missa aldrig en uppdatering! Få en gratis e-bok med enkla steg att börja implementera redan nu.

 
Sök

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en så bra användarupplevels som möjligt. Läs mer om hur vi jobbar med personuppgifter i vår integritetspolicy.