Aprikosbollar

Aprikosbollar

Ett av det roligaste och godaste sättet att äta hälsosamma matvaror är att använda dem och skapa läckra recept som du kan dela med dina nära och kära.

Tänk dig stora, färgglada sallader, saftiga och söta färska juicer, ångkokta och bakade grönsaker med örter, livfulla fruktfat, krämiga dipper med grönsaker och kex, hälsosamma pajer, tårtor, kakor och puddingar. Det finns så många alternativ.

Idag har jag ett perfekt recept att dela med mig av som är så gott att du kan behöva dubbla eller tredubbla receptet! Dessa små aprikosbollar blandar de underbart kompletterande smakerna av aprikos, mandel, kokos, apelsin, kanel och ingefära till en av de bästa bollarna du har smakat hittills.

Dessa bollar är roliga, snabba och enkla att göra. Ta med ett fat till din nästa sammankomst eller njut av dem hemma. Oavsett kan du vara säker på att de kommer att gå åt snabbt!

Aprikosbollar

Ingredienser:

 • 2,4 dl ekologiska torkade aprikoser
 • 1,2 dl mandel
 • 1,2 dl ekologiska kokosflingor
 • 3 tsk rivet apelsinskal
 • 1/2 tsk finriven ingefära
 • 1 msk apelsinjuice
 • 1/2 tsk kanel
 • 4 msk krossad mandel och/eller kokosflingor för rullning

Gör så här:

 1. Mixa mandlarna i en matberedare tills de är i små bitar. Ställ åt sidan.
 2. Pulsera de torkade aprikoserna (när det kommer till de flesta torkade frukter är det viktigt att välja ekologiskt) i matberedaren tills även de är i små bitar.
 3. Tillsätt resten av ingredienserna förutom 4 msk krossad mandel och kokos i matberedaren med aprikoserna. Mixa tills blandningen klibbar ihop och bildar en boll.
 4. Ta en liten mängd av blandningen och rulla den till en liten boll. Upprepa denna process tills du har använt hela blandningen. Du kan ta lite vatten på händerna för att förhindra att för mycket fastnar.
 5. Rulla varje boll i de krossade mandel- och/eller kokosflingorna tills de är täckta.
 6. Servera på ett fat och se dem gå åt blixtsnabbt!

Dela:

10 steg för att återhämta sig från kronisk sjukdom

10 steg till återhämtning!

Skriv upp dig och missa aldrig en uppdatering! Få en gratis e-bok med enkla steg att börja implementera redan nu.

 
Sök

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en så bra användarupplevels som möjligt. Läs mer om hur vi jobbar med personuppgifter i vår integritetspolicy.