Apelsin- och banansmoothie

Apelsin-och banansmoothie

Denna smoothie är krämig, uppfriskande, söt och ger en hint av syrlig smak från apelsinen.

Antioxidanterna i bananen och apelsinen gör detta recept till ett fantastiskt tillägg till alla läkningsprotokoll, eller om du bara vill addera en explosion av näringsämnen och energi till din dag. Kokosvattnet ger djup återfuktning och näring till dina celler. Vaniljen ger en underbar glassmak och dess lugnande effekter på det centrala nervsystemet hjälper dig att ta dig igenom all stress du möter under dagen.

Denna smoothie är så god att både vuxna och barn kommer att vilja ha mer. Den är perfekt som frukostsmoothie, till lunch eller mellanmål.

Apelsin- och banansmoothie

Ingredienser:

  • 2 frysta bananer
  • 1 färsk banan
  • 3 hela hackade apelsiner, skal och kärnor borttagna*
  • 2,4-4,8 dl kokosvatten
  • Frön från 1/4 vaniljstång, eller 1 tsk vaniljextrakt (ej essens)

*Om du inte har en höghastighetsmixer kanske du föredrar att använda 2,4 dl färsk apelsinjuice eftersom apelsinerna kanske inte mixas helt slätt annars.

Gör så här:

  1. Häll kokosvatten i mixern. Mixa tillsammans med apelsinerna till en slät smet.
  2. Tillsätt de frysta och färska bananerna och vaniljen och mixa igen tills det är väldigt slätt och krämigt. Om du bara använder färska bananer istället för frysta kommer smoothien fortfarande att smaka underbart. Det blir bara inte lika krämigt och dessertlik.
  3. Servera direkt och njut!

Dela:

10 steg för att återhämta sig från kronisk sjukdom

10 steg till återhämtning!

Skriv upp dig och missa aldrig en uppdatering! Få en gratis e-bok med enkla steg att börja implementera redan nu.

 

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en så bra användarupplevels som möjligt. Läs mer om hur vi jobbar med personuppgifter i vår integritetspolicy.