Antitungmetall-smoothie bowl

Antitungmetallsmoothie bowl

Antitungmetallsmoothie bowlen har samma funktion som Antitungmetallsmoothien – den tar effektivt bort giftiga tungmetaller från hjärnan och kroppen. Denna läckra smoothie bowl ger dig ett alternativ. Du kan läsa om hur var och en av tungmetalldetoxingredienserna fungerar i detalj i Brain Saver Protocols, Cleanses & Recipes.

Kemiska föreningar i de fem viktigaste ingredienserna – vilda blåbär, spirulina, koriander, korngräsjuicepulver och dulse från Atlanten – arbetar alla tillsammans för att transportera giftiga tungmetaller ut ur kroppen på ett säkert sätt. Dessa fem livsmedel har vardera förmågan att ta tag i ostabila, frätande och oxiderande metallrester såväl som nya metaller som annars aggressivt skulle skada vävnad när de rör sig.

Vilda blåbär har en renande effekt i hjärnan. De för ut metallerna samtidigt som de läker skadorna som metallerna lämnat efter sig så att tillväxten av nya hjärnceller stimuleras.

När vilda blåbär har drivit ut och fört ut tungmetaller och deras skräp i blodomloppet, kan andra kemiska föreningar från spirulina, korngräsjuicepulver och koriander hjälpa till att navigera detta skräp säkert ut ur kroppen.

Koriander, korngräsjuicepulver och spirulina samverkar på ett speciellt sätt, var och en spelar en unik och avgörande roll för att ta bort giftiga tungmetaller.

Dulse från Atlanten, en typ av havsgrönsak, fungerar som ett skyddsnät när metaller kommer ut i tarmkanalen. Dulse är en försäkring för att hjälpa till att eskortera ut alla metaller som fångas av de andra nyckelingredienserna ur kroppen, eller metaller som finns där själva.

Antitungmetallsmoothie bowl

Ingredienser:

 • 3,6 dl färsk eller fryst mango
 • 4,8 dl frysta eller färska vilda blåbär, eller 0,6 dl ren vild blåbärsjuice, eller 2 msk rent pulver av vilda blåbär
 • 1,2 dl färska eller frysta jordgubbar (valfritt)
 • 2,4 dl tätt packad färsk koriander
 • 1 tsk korngräsjuicepulver
 • 1 tsk spirulina
 • 1 msk dulse från Altanten eller 2 rör flytande dulse från Atlanten
 • 1 msk rå honung (valfritt)*
 • 1,2 till 2,4 dl vatten, kokosvatten eller färskpressad apelsinjuice (valfritt)
 • 1 banan, skivad, för topping (valfritt)
 • 0,6 dl färska blåbär, hallon, björnbär och/eller jordgubbar, för topping (valfritt)

Gör så här:

Lägg mango, blåbär, jordgubbar (om du använder), koriander, korngräsjuicepulver, spirulina, dulse, valfri rå honung och 1,2 dl vatten, kokosvatten eller apelsinjuice (om du använder) i en höghastighetsmixer och mixa tills det är slätt, minst 3 till 5 minuter. Tillsätt lite mer vätska om det behövs. Häll upp smoothien i en skål och toppa med bananskivor och bär (om du vill). Servera omedelbart.

*Om du gör en Tungmetalldetox kan du använda detta recept i stället för Antitungmetallsmoothien om du utelämnar den råa honungen. Du kan också använda den i stället för Den avancerade antitungmetallsmoothien om du utelämnar honungen och ökar spirulina, korngräsjuicepulver och koriander till mängderna i det avancerade receptet i kapitel 10 i Brain Saver Protocols, Cleanses & Recipes.

Tips:

 • Om korngräsjuicepulver och spirulinasmaken är för stark för dig, börja med en mindre mängd av varje och arbeta dig uppåt.
 • Om du väljer färska jordgubbar för detta recept, ta bort det gröna på dem innan du använder dem.
 • Om du befinner dig i en del av världen där du inte kan komma åt någon form av vilda blåbär, kan du ersätta med björnbär, även om björnbär inte kan föra ut tungmetaller på samma sätt.
 • Om du använder detta recept i en Tungmetalldetox, utelämna honungen.

1 portion

Få över 100 fler läckra, läkande recept i Brain Saver och dess följeslagare Brain Saver Protocols, Cleanses & Recipes.

Dela:

10 steg för att återhämta sig från kronisk sjukdom

10 steg till återhämtning!

Skriv upp dig och missa aldrig en uppdatering! Få en gratis e-bok med enkla steg att börja implementera redan nu.

 
Sök

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en så bra användarupplevels som möjligt. Läs mer om hur vi jobbar med personuppgifter i vår integritetspolicy.