Ingefärsvatten

Ingefärsvatten
Ingefärsvatten hjälper till med matsmältning och assimilering och anses allmänt hjälpa till att förebygga förkylningar, influensa, åksjuka och svindel. Ingefärsvatten kan också hjälpa till att lindra mensvärk, illamående, halsbränna, migrän, halsont, utmattning, trötthet och förstoppning och det är bra för att lindra maginfluensa och matförgiftning.

Det innehåller också potenta antiinflammatoriska föreningar som kallas gingeroler och är ett kraftfullt smärtstillande medel som gör det särskilt fördelaktigt för dem som lider av led-, muskel- och nervsmärtor. Ingefärsvatten har otroliga immunförsvarshöjande- och bakteriebekämpningsförmågor och har till och med visat sig hjälpa till att ge skydd och lindring från E.coli, Staph-infektioner och Candida albicans.

Hur gör jag ingefärsvatten?

Ingredienser:

2,5-5 cm färsk ingefära rot

4,8-7,2 dl vatten

Saft av 1/2 citron

Rå honung

Gör så här:

Skala den färska ingefäran. Tillsätt vattnet och en den pressade citronen. Söta med rå honung. Sila och njut av drycken varm eller kall. Smutta på den hela dagen för dess kraftfulla, skyddande egenskaper mot sjukdom.

Vanliga frågor om ingefärsvatten

Ska vattnet vara kallt, varmt eller rumstemperatur?

Vattnet kan vara kallt eller rumstempererat. Men om du vill göra drycken till ett varmt ingefärste istället kan du göra det. Vänta bara tills vattnet är varmt istället för hett innan du tillsätter valfri citronjuice och/eller rå honung så att de läkande egenskaperna hos den färska citronjuicen och den råa honungen förblir intakta.

Hur många gånger om dagen eller veckan kan en person dricka ingefärsvatten?

Du kan dricka detta varje dag när som helst eller under hela dagen om du vill.

Kan jag använda ingefära i eterisk olja istället för ingefärarot?

Nej, ingefära i eterisk olja har inte samma terapeutiska fördelar. Färsk ingefära är bäst.

Måste man använda färsk ingefära eller kan man använda mald ingefära?

Färsk ingefära är bäst.

Är det ok att dricka ingefärsvatten på kvällen?

Ja, det är bra att dricka det på kvällen.

Behöver jag skala ingefäran?

Du behöver inte skala ingefäran, men om din ingefära inte är ekologisk är det bra att tvätta den noggrant.

Vad är ett substitut för honung?

Du kan använda lönnsirap.

Måste jag använda rå honung eller kan jag använda valfri honung?

Rå honung har helande egenskaper som kokt honung inte har, så det är bäst att använda rå.

Hur länge låter du det dra?

Du kan låta det dra i 10-20 minuter.

Måste man sila den?

Du behöver inte sila den.

Kan jag dricka ingefärsvatten när jag ammar?

Ja, du kan dricka ingefärsvatten medan du ammar.

Kan jag lägga till äppelcidervinäger i mitt ingefärsvatten?

Nej, äppelcidervinäger är extremt surt och det ”lägger in” levern. Levercellerna kämpar för att hålla sig balanserade och kunna prestera när de kämpar för att få syre, eftersom vinäger stjäl syre från blodomloppet och levern. Äppelcidervinäger (som all vinäger) kommer in i magen extremt surt. Levern måste sätta stopp för det omedelbart och använda alla sina reserver för att försöka alkalisera eller åtminstone neutralisera den. Äppelcidervinäger slår tillbaka, och dess sura natur är så stark att magen förlorar kampen många gånger om. Istället för att alkalisera tarmen gör den tvärtom. Det försvagar saltsyra och bryter ner magsafter och fortsätter ner i magkanalen fortfarande sur. Det är i grunden ett angrepp på magen och tarmkanalen. För mer information om effekterna äppelcidervinäger har på levern, läs min bok Leverns okända kraft.

Är det ok att dricka ingefärsvattnet när man är gravid?

Ja, det är säkert och läkande att dricka när man är gravid.

Du kan hitta mer information i New York Times bästsäljande boken Medial Läkning: Hälsoprogram för att bli av med ångest, depression, akne, eksem, borrelia, mag-tarm-problem, hjärndimma, över- och undervikt, migrän, svullnad, uppblåsthet, psoriasis, cystor, trötthet, endometrios och autoimmuna sjukdomar

Dela:

10 steg för att återhämta sig från kronisk sjukdom

10 steg till återhämtning!

Skriv upp dig och missa aldrig en uppdatering! Få en gratis e-bok med enkla steg att börja implementera redan nu.

 
Sök

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en så bra användarupplevels som möjligt. Läs mer om hur vi jobbar med personuppgifter i vår integritetspolicy.