Två av stjärningredienserna i detta recept är de vilda blåbären och bananerna. Nedan är ett utdrag från Leverns okända kraft som visar bara några av deras läkande egenskaper.
Vilda blåbär: Innehåller dussintals oupptäckta antioxidanter, inklusive antocyaninvarianter. Det finns inte bara ett pigment i ett vildt blåbär; det finns dussintals pigment som ännu inte undersökts eller studerats. Det vilda blåbäret är för levern som modersmjölk är för ett barn. Vilda blåbär har inte bara förmågan att ta tag i många bråkmakare, de håller även fast vid dem när de lämnar levern, på ett sätt som de flesta andra läkande livsmedel inte kan. Pigmenten i vilda blåbär har förmågan att ta sig djupt in i levercellerna och korsa cellväggar och membran inuti levern och sprida deras blåa överallt. Vilda blåbär förbättrar tarmkanalen, matar bra bakterier där, vilket gynnar levern mycket.
Bananer: Fruktosen i banan är leverns favoritmat. Den ger snabbt bränsle till levern och väcker sömniga celler, vilket ökar deras sinnrikhet och arbetsresultat. Lugnar slemhinnan i tarmkanalen och lugnar även nerverna som är fästa vid tarmkanalen. I motsats till vad många tror är bananer en av de mest antibakteriella, anti-jäst och svampdödande livsmedlen. En fantastisk mat att kombinera med andra näringsrika livsmedel eller att ta med kosttillskott, eftersom de förbättrar leverns förmåga att ta upp näringsämnen.
Bananbröd med vilda blåbär
Ingredienser:
3 mogna bananer
0,6 dl lönnsirap
0,6 dl kokossocker
1 tsk alkoholfritt vaniljextrakt
1/2 dl osötad mandelmjölk
4,8 dl glutenfritt havremjöl
1/2 tsk havssalt
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1,2 dl frysta vilda blåbär
Hackade valnötter, för toppning (valfritt)
Gör så här:
Värm ugnen till 175°c. Klä en brödform med bakplåtspapper.
Lägg bananerna i en skål och mosa med en gaffel. Tillsätt lönnsirap, kokossocker, vaniljextrakt och mandelmjölk. Blanda väl.
I en annan skål, kombinera havremjöl, havssalt, bakpulver och bikarbonat. Vispa tills klumpfri. Tillsätt de blöta ingredienserna och blanda försiktigt tills du får en jämn smet. Tillsätt blåbären och rör om mycket försiktigt, precis tillräckligt för att blanda runt dem.
Häll smeten i brödformen och grädda i ugnen i 40 minuter. Efter detta, stäng av ugnen men låt bananbrödet stå i ugnen i 10 minuter till. Ta ut ur ugnen och svalna helt innan du skär upp.
Räcker till 4
Lär dig mer om hur du läker i New York Times bästsäljande boken Leverns okända kraft