Bananbröd med vilda blåbär

bananbröd med blåbär
Letar du efter en söt godsak? Det är svårt att slå detta läckra, smakfyllda vilda blåbärsbananbröd. Det är perfekt för ett eftermiddagssnack med en kopp av ditt favoritörtte, eller njut av det efter middagen till efterrätt. Det här receptet är inte bara glutenfritt och mjölkfritt; det är också lågt i fett, speciellt om du hoppar över valnötterna ovanpå. Du kan göra tillräckligt för att kunna frysa in rester som du kan lagra i enskilda skivor i frysen. Sen när du vill njuta av en skiva är det bara att låta den tina upp, värma upp den i ugnen och njuta!

Två av stjärningredienserna i detta recept är de vilda blåbären och bananerna. Nedan är ett utdrag från Leverns okända kraft som visar bara några av deras läkande egenskaper.

Vilda blåbär: Innehåller dussintals oupptäckta antioxidanter, inklusive antocyaninvarianter. Det finns inte bara ett pigment i ett vildt blåbär; det finns dussintals pigment som ännu inte undersökts eller studerats. Det vilda blåbäret är för levern som modersmjölk är för ett barn. Vilda blåbär har inte bara förmågan att ta tag i många bråkmakare, de håller även fast vid dem när de lämnar levern, på ett sätt som de flesta andra läkande livsmedel inte kan. Pigmenten i vilda blåbär har förmågan att ta sig djupt in i levercellerna och korsa cellväggar och membran inuti levern och sprida deras blåa överallt. Vilda blåbär förbättrar tarmkanalen, matar bra bakterier där, vilket gynnar levern mycket.

Bananer: Fruktosen i banan är leverns favoritmat. Den ger snabbt bränsle till levern och väcker sömniga celler, vilket ökar deras sinnrikhet och arbetsresultat. Lugnar slemhinnan i tarmkanalen och lugnar även nerverna som är fästa vid tarmkanalen. I motsats till vad många tror är bananer en av de mest antibakteriella, anti-jäst och svampdödande livsmedlen. En fantastisk mat att kombinera med andra näringsrika livsmedel eller att ta med kosttillskott, eftersom de förbättrar leverns förmåga att ta upp näringsämnen.

Bananbröd med vilda blåbär

Ingredienser:

3 mogna bananer

0,6 dl lönnsirap

0,6 dl kokossocker

1 tsk alkoholfritt vaniljextrakt

1/2 dl osötad mandelmjölk

4,8 dl glutenfritt havremjöl

1/2 tsk havssalt

1 tsk bakpulver

1/2 tsk bikarbonat

1,2 dl frysta vilda blåbär

Hackade valnötter, för toppning (valfritt)

Gör så här:

Värm ugnen till 175°c. Klä en brödform med bakplåtspapper.

Lägg bananerna i en skål och mosa med en gaffel. Tillsätt lönnsirap, kokossocker, vaniljextrakt och mandelmjölk. Blanda väl.

I en annan skål, kombinera havremjöl, havssalt, bakpulver och bikarbonat. Vispa tills klumpfri. Tillsätt de blöta ingredienserna och blanda försiktigt tills du får en jämn smet. Tillsätt blåbären och rör om mycket försiktigt, precis tillräckligt för att blanda runt dem.

Häll smeten i brödformen och grädda i ugnen i 40 minuter. Efter detta, stäng av ugnen men låt bananbrödet stå i ugnen i 10 minuter till. Ta ut ur ugnen och svalna helt innan du skär upp.

Räcker till 4

Lär dig mer om hur du läker i New York Times bästsäljande boken Leverns okända kraft

Dela:

10 steg för att återhämta sig från kronisk sjukdom

10 steg till återhämtning!

Skriv upp dig och missa aldrig en uppdatering! Få en gratis e-bok med enkla steg att börja implementera redan nu.

 
Sök

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en så bra användarupplevels som möjligt. Läs mer om hur vi jobbar med personuppgifter i vår integritetspolicy.