De 9 bästa örterna och kosttillskotten vid förkylning och influensa

De 9 bästa örterna och kosttillskotten vid förkylning och influensa
De 9 bästa örterna och kosttillskotten vid förkylning och influensa

Oavsett om du är ute efter att förhindra att bli förkyld eller få influensa eller för att påskynda din återhämtning när du har drabbats av en, kommer dessa nio örter och kosttillskott att vara viktiga verktyg i din läkande verktygslåda.

Du kan använda dem året runt för att stärka och stödja ditt immunförsvar mot förkylningar och influensa, eller använda dem (eller mer av dem) när du vet att du kan ha ökad exponering för patogener och/eller när du känner symtom på att en förkylning eller influensa utvecklas.

Dessa örter och kosttillskott är kraftfulla för alla typer av kroniska sjukdomar och symtom, inte bara för förkylningar och influensa. Du kanske vill inkludera dem om du har andra symtom eller tillstånd. Du kan läsa mer om de läkande egenskaperna hos var och en av dessa örter och kosttillskott på min blogg.

Zink, som flytande zinksulfat, är en viktig mineral för alla att ta för att bekämpa förkylningar och influensa, kroniska sjukdomar och även för förebyggande av sjukdomar. Zink är en virus- och bakteriedödare. Det angrepp av virus, bakterier och andra patogener som vi ställs inför idag dränerar våra zinkreserver. Nästan alla har brist på zink. Om någon har så mycket zinkbrist att till och med leverns zinkreserver har sjunkit till en farlig nivå, kan den personen utveckla en mängd virusrelaterade autoimmuna symptom och sjukdomar, som du kan läsa om genom hela bokserien Medial läkning. Zink hjälper leverns immunsystem att avvärja varje ovänlig mikroorganism som kommer in i levern, inklusive förkylning och influensa. Prova Medial läknings zinkchockterapi vid första tecknet på förkylning eller influensa.

Kattklo förstör förkylnings- och influensavirus och andra virus, bakterier och andra ovänliga mikroorganismer. Det stärker immunförsvaret så att det kan bekämpa förkylningar och influensa och ger stabilitet till kroppen. Kattklo kan hjälpa till att lindra nästan alla symptom, från neurologiska till matsmältningsbesvär. Även om kattklo har fått en del uppmärksamhet för sina läkande egenskaper, är det ännu okänt för vetenskapen att örten innehåller bioaktiva läkemedelsföreningar som ersätter syntetiska läkemedel. Alltför ofta används antibiotika mot vissa sjukdomar som borrelia. Världen skulle se helt annorlunda ut om kattklo fick ta platsen för antibiotika; sjukdomsfrekvensen skulle minska och tillfrisknandet skulle gå snabbare, oavsett diagnosen för en given sjukdom. Naturligtvis har farmaceutisk antibiotika sin plats och sitt syfte. Kattklo är dock unik genom att patogener som bakterier inte kan bli resistenta mot den, som de ibland kan mot antibiotika. I mer än tre decennier har jag förespråkat de mirakulösa läkade fördelarna med kattklo eftersom det är ett så viktigt stöd för så många tillstånd och symtom. Läs mer om kattklo här.

Nyponte. Nypon innehåller ett biotillgängligt c-vitamin som hjälper kroppen att bekämpa virus och bakterier. Att dricka nyponte de dagar då du tar ett c-vitamintillskott är bra eftersom nyponens c-vitamin aktiverar c-vitaminet i tillskottet, vilket gör det starkare. Micro-C som jag rekommenderar innehåller redan nypon, vilket är en anledning till att det är just det c-vitaminet jag rekommenderar.

Vitamin c, som Micro-C, hjälper inte bara till att bekämpa förkylning och influensa, utan stärker också hela immunförsvaret, särskilt de mördarceller som går efter virus, bakterier, jäst, mögel och andra oönskade svampar, som alla kan försvaga immunförsvaret året runt. Styrkan i ditt immunförsvar är direkt relaterad till hur ofta du blir förkyld och får influensa och hur allvarliga de blir. C-vitamin påskyndar återhämtningen av vita blodkroppar och återhämtningstiden från förkylningar och influensa. Prova C-vitaminshochen från Medial läkning vid de första tecknen på att en förkylning eller influensa utvecklas.

Citronmeliss är otroligt antiviral och antibakteriell. Den hjälper också mot illamående, aptitlöshet och lugnar nervsystemet, vilket är välbehövligt när du har en förkylning eller influensa. Denna lugnande förmåga innebär att dina nerver blir mer avslappnade och att sömnen blir lättare när du är sjuk. Citronmeliss är en fantastisk ört att inkludera året runt både för förkylnings- och influensahjälp och kroniska sjukdomar och symtom. Läs mer om citronmeliss i Kostguiden

Fläderbärssirap är en av de mest effektiva botemedlen mot virus- och bakterieinfektioner som förkylningar och influensa och kan avsevärt förkorta den tid du är sjuk. Fläderbär är också kända för att ha förmågan att avsevärt förbättra immunförsvaret genom att öka produktionen av cytokiner i kroppen. Dessutom är de mycket fördelaktiga för bronkial- och andningsproblem och kan hjälpa till att lossa och driva ut täthet i lungorna. Se receptet på hemmagjord fläderbärssirap här.

B12 med adenosylkobalamin och metylkobalamin är den bästa formen av B-12 för både kroniska sjukdomar och symtom och även mot förkylningar och influensa. Denna form av b12 hjälper till att skydda nervsystemet och binjurarna, som försvagas av feber, influensa och andra patogener. Plus, nästan alla har brist på b12 idag. Även om ett blodprov visar att dina b12-nivåer är normala, betyder det inte att det är användbart b12 som absorberas där den behövs i din kropp. Ditt centrala nervsystem, din lever eller andra organ kan fortfarande ha allvarliga brister, och en brist på rätt sorts b12 skapar förutsättningar för att alla typer av symtom och tillstånd ska utvecklas eller förvärras. Brist på b12 är en mycket verklig brist med mycket verkliga hälsokonsekvenser. Kroppen är beroende av b12 för tiotusentals dagliga funktioner.

Pepparmyntste är ett skonsamt och lugnande anti-spasmodikum som lugnar tarmens nerver och spasmer som kan ske vid en influensa. Det hjälper också till att lindra huvudvärk och täthet och är en booster för immunförsvaret. Du kan använda färsk mynta eller torkad pepparmyntste.

Kurkumin är en komponent i gurkmeja som minskar inflammation från en inkräktare som influensa eller annan patogen. Den lindrar också smärta och är fantastisk vid förkylningar och influensa, täthet, hosta, halsont och/eller bihåleproblem. Kurkumin renar också blodet och är ett otroligt stöd för levern.

För ytterligare läkningsstöd, överväg tipsen för förkylningar och influensa på min blogg.

Dela:

10 steg för att återhämta sig från kronisk sjukdom

10 steg till återhämtning!

Skriv upp dig och missa aldrig en uppdatering! Få en gratis e-bok med enkla steg att börja implementera redan nu.

 
Sök

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en så bra användarupplevels som möjligt. Läs mer om hur vi jobbar med personuppgifter i vår integritetspolicy.