Vilda blåbär

Vilda blåbär

Det är lätt att dras med i tanken att den ultimata läkande maten gömmer sig någonstans i den tropiska renskogen. Vi läser om forskare som nagelfar djungeln efter rötter och bär med mirakelkrafter och vi ser exotiska torkade frukter till försäljning i matbutiken med etiketter som kallar dem ”superfoods”. Vi intalar oss att det en dag kommer att upptäckas ett verkligt mirakelmedel där ute i regnskogen – roten, bäret, örten eller nöten som kommer att rädda mänskligheten. Regnskogen har naturligtvis kraftfulla mediciner att erbjuda, men det är inte där som forskarna kommer att hitta den mest värdefulla maten som kan rädda oss. Världens mest kraftfulla mat gömmer sig fullt synlig på lågvuxna, risiga buskar. Jag pratar om vilda blåbär. Det finns inte någon typ av cancer som vilda blåbär inte kan förebygga, eller en enda sjukdom som människan känner till som inte blåbär kan skydda mot. Blanda inte samman vilda blåbär med deras större, odlade släktingar, som också är utmärkta för din hälsa, men inte har ens en bråkdel av de vilda blåbärens krafter.

Skillnaden mellan odlade och vilda blåbär är samma som skillnaden mellan odlad lax och vild lax, eller mellan industriellt nötkött uppvuxet på spannmål och frigående nötkött uppvuxet på gräs. Att bjuda in odlade blåbär i ditt liv är som att dricka ur en pappmugg, medan att bjuda in vilda blåbär är som att dricka ur den heliga kalk som Jesus en gång drack ur – den Heliga Graal. I vilda blåbär finns uråldrig och helig överlevnadsinformation från himlen som går tiotusentals år tillbaka. De har anpassat sig till alla klimatförändringar under årtusendena. Deras medfödda intelligens har förhindrat dem att acceptera genetisk ensidighet, i stället har de utvecklat över 100 olika underarter som ser likadana ut men ändå skiljer sig åt genetiskt. Dessa plantor kommer därför aldrig att utrotas, vad som än händer i framtiden.

Medan andra ätliga växter bara kan fortleva efter en brand om deras frön överlever och återplanteras, kan vilda blåbär brännas ner till marken och ändå komma tillbaka starkare än någonsin. Ingen annan matväxt på jorden har förmågan att trivas under sådana svåra förhållanden. Blåbär är nummer ett bland adaptogenerna, punkt slut – även om man inte talar om dem som ett adaptogent livsmedel överhuvudtaget. I nuläget hyllas vilda blåbär av näringsexperter för sitt skyhöga innehåll av antioxidanter. Det går ännu längre än så – de har den högsta andelen antioxidanter av alla livsmedel på jorden. Och utöver detta har dessa små ädelstenar ett överflöd av oupptäckta egenskaper. För det första är de utrustade med en mängd olika slags antioxidanter som vetenskapen ännu inte känner till, tillsammans med polyfenoler, antocyaniner, antocyanidiner, dimetylresveratrol och ännu okända adaptogena aminosyror som fungerar som kofaktorer. När du äter dessa bär läser deras medfödda intelligens av din kropp, söker efter potentiell sjukdom, övervakar din stress- och giftnivå och tänker ut det bästa sättet att läka dig – det är det enda livsmedlet som gör så.


Blåbär är ett av de mest effektiva tungmetallsavgiftande livsmedlen och dessutom fantastiska på att avlägsna alla övriga bland De fyra skoningslösa. Vilda blåbär är samtidigt den mest effektiva hjärnmaten som finns, den mest effektiva hjärnmaten som finns, den mest effektiva probiotikan och en superhjälte på att återuppbygga levern. Sammantaget har denna frukt fördelar för hela kroppen, som inte går att få från någon annan källa. Det finns mer information i en vild blåbärsbuske än det finns på hela internet. Om forskare hade tekniken för att tyda det som finns inne i vilda blåbär och hur man använder det, skulle de kunna ta fram botemedel mot varenda sjukdom. Om hundra år kommer den medicinska vetenskapen använda blåbärens kunskap för att finna lösningen på hur man läker sjukdom. Detta är maten du vill ha i ditt liv när du gått igenom det otänkbara och behöver stöd för att resa dig igen. Den är även bra för personer som behöver en fysisk kick eller har idrottsambitioner – vilda blåbär kan betyda skillnaden mellan liv och död för en bergsklättrare i en riskfylld situation. Vilda blåbär är det enda livsmedlet på jorden som innehåller den fullständiga kraften från det gudomliga, den Heliga Källan eller Universum, och änglarna ser dem som oumbärliga för att hålla mänskligheten vid liv i den tid som kommer. Vilda blåbär är framförallt återuppståndelsens mat.


Tillstånd
Om du lider av något som helst tillstånd speciellt cancer eller problem relaterade till hjärnan eller nerverna, prova att göra vilda blåbär till en del av ditt liv.


Symtom
Om du har något som helst symtom, oavsett om det är känslomässigt, andligt eller fysiskt, prova att göra vilda blåbär till en del av ditt liv.


KÄNSLOMÄSSIGT STÖD
Vilda blåbär kan ge oss mer inspiration än den bäste motivationstalare på jorden, eftersom de läker oss på en känslomässig nivå. Vilda blåbär stärker själva kärnan i oss så vi inte blir lika mottagliga för bestraffning, avvisande, förakt, förnedring, förstörelse och nedvärdering. Om du brottats med känslor av att vara kritiserad, nedvärderad, misstänkliggjord, illa behandlad eller försummad, då är detta heliga och helande livsmedel något för dig.


ANDLIG LÄRDOM
Jag är säker på att du upplevt något i ditt liv som slagit ut dig fullständigt. Det kan vara en sjukdom, ett destruktivt förhållande eller en tragisk händelse som fått dig ner på knä och praktiskt taget utplånat ditt jag. Vilda blåbär förstår vad du gått igenom. De vet vem du är, den smärta du upplevt och hur de ska få dig på fötter igen. Nordamerikas ursprungsbefolkning märkte redan tidigt att det enda som växte upp efter en skogsbrand var blåbärsris – det växte till och med starkare och friskare än någonsin. Detta är källan till de vilda blåbärens kraft: de reser sig inte bara ur askan, de använder till och med askan till sin fördel. Och som de sanna adaptogener de är förlorar vilda blåbär inte sitt näringsvärde när de varit frysta som vissa frukter och grönsaker, i stället ökar deras näringsinnehåll. Utmaningen att utstå frysprocessen får frukten att prestera i toppklass och ger dig högre näringsmässig kraft och biotillgänglighet.

I båda ytterligheterna, i både is och eld, klara vilda blåbär inte bara att överleva – de gör det med bravur. De tar en negativ omständighet, går den till mötes och anpassar sig till den. När du äter denna övermänskliga frukt blir den oförstörbara essensen en del av dig. Sist men inte minst: Vi hör alla en massa om att vi måste ha rätt inställning för att dra till oss lycka och välstånd, att vi måste forma våra tankar och handlingar för att manifestera de liv vi vill ha. Detta kan vara till stor hjälp. En person som känner sig positiv har större sannolikhet att fatta beslut som leder henne eller honom i en positiv riktning. Men ibland kan ämnet vara väldigt uttröttande. Det sista som någon som är sjuk, lider eller på något sätt befinner sig i olyckliga omständigheter behöver känna, är att de själva på något sätt skapat, attraherat eller dragit på sig det själv. Om du vill veta en av hemligheterna till hur man manifesterar välstånd, är det vilda blåbär. Jag vet att du inte hade förväntat dig detta! Och ändå är det sant. Precis så kraftfulla är dessa små bär. När du strävar efter något, när du vill leva ett lyckligt liv i välsignelse, vänd dig till blåbär och låt magin börja verka.


TIPS

  • Ofta är det lättast att hitta vilda blåbär mataffärens frysdisk, bland smoothie-ingredienserna. Som jag tidigare sa gör djupfrysning bara bären ännu nyttigare. För att äta dem kan man antingen svänga ihop något läckert fruset eller tina dem och äta. Med frysta vilda blåbär och fryst banan får du en läcker, nyttig och otroligt god glass.
  • Om du är i USA ska du leta efter frysta eller färska vilda blåbär från Maine. Om du är i Kanada ska du leta efter sådana från östra Kanada. Om du bor i något annat land ska du inte underskatta de vilda blåbär som kanske växter i ditt område. De innehåller mirakulösa fördelar som vida överträffar dem hos alla odlade blåbär.
  • Om du känner någon som tampas med en sjukdom ska du erbjuda henne eller honom vilda blåbär för att visa din omtanke.
  • När du äter vilda blåbär ska du skänka en uppmärksam tanke på att de välsignats av Gud och universum, att de är en skänk från ovan.”

Utdrag ur boken Kostguiden med tillåtelse av Livsenergi.


Lär dig mer om de gömda, läkande krafterna av frukt och grönsaker i New York Times bästsäljande boken Kostguiden

Dela:

10 steg för att återhämta sig från kronisk sjukdom

10 steg till återhämtning!

Skriv upp dig och missa aldrig en uppdatering! Få en gratis e-bok med enkla steg att börja implementera redan nu.

 
Sök

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en så bra användarupplevels som möjligt. Läs mer om hur vi jobbar med personuppgifter i vår integritetspolicy.