Sparrissoppa

Sparrissoppa

Om du är på jakt efter fler sätt att njuta av sparris, prova denna närande sparrissoppa. I detta recept är själva sparrissmaken höjdpunkten, fint framhävd av citronen och örterna. Den är fantastisk att äta precis som den är, serverad tillsammans med en smakrik sallad eller tillsammans med en annan rätt som du väljer efter att du avslutat Leverhjälpen 3:6:9.

Detta läckra recept är ett av över 75 recept i boken Läk med detox.

Sparris tillhandahåller en mängd flavonoider, många av dem oupptäckta eller ostuderade, som är mycket antiinflammatoriska. De fungerar som naturligt aspirin och lugnar en överhettad, överbelastad, kämpande lever. Leverns förmåga att rensa ut ökar kraftigt från denna lugnande effekt. Sparris skapar ordning i en kaotisk, sjuk lever. Leverns immunförsvar stärks omedelbart från sparris. Den ökar gallproduktionen men tillåter inte levern att överanstränga sig för att producera galla. Sparris hjälper till att lossa fettceller, driva ut dem från levern och hjälper till att föryngra leverns djupa, inre kärna. Sparris är ett av de viktigaste leverläkande livsmedlen. Överväg att ha med den på menyn åtminstone några gånger i veckan.

Sparrissoppa

Ingredienser:

  • 2,4 dl hackad lök eller purjolök
  • 3 vitlöksklyftor, hackade
  • 960 g sparris, ändarna borttagna, skuren i bitar
  • 7,2 dl vatten eller Leverstärkande buljong (recept i Läk med detox)
  • 1 tsk torkad timjan eller basilika
  • 1 msk citronsaft
  • 1/2 tsk citronskal
  • Sparrisremsor, för garnering (valfritt)

Gör så här:

Placera en stor keramisk nonstick-gryta på medelhög värme och tillsätt löken och vitlöken. Fräs i 3 till 5 minuter tills löken är genomskinlig, tillsätt en sked vatten om det behövs. Tillsätt den hackade sparrisen och fräs i ytterligare 3 minuter tills sparrisen börjar mjukna.

Tillsätt vattnet eller Leverstärkande buljong, torkad timjan, citronsaft och citronskal. Låt sjuda i 10 till 15 minuter tills sparrisen är väldigt mjuk.

Häll soppan i en mixer och mixa tills den är slät. Släpp ut ångan efter behov. (Du kan behöva göra detta moment i omgångar). Alternativt kan du använda en stavmixer för att mixa soppan.

Häll tillbaka soppan i grytan och sjud upp igen. Smaka av och justera kryddningen. Dela upp soppan i skålar. Om så önskas, använd en grönsaksskalare för att skapa sparrisremsor som garnering. Servera omedelbart.

Tips:

  • Om du äter den här soppan dag 9 av den förenklade versionen Leverhjälpen 3:6:9 så hoppa över sparrisremsorna och njut av den mixade soppan som den är.
  • När du väljer mellan vatten och Leverstärkande buljong, tänk på att buljongen ger en rikare smak. Avstå från butiksköpt grönsaksbuljong eftersom det är mycket svårt att hitta en sort som är fri från olja, salt, naturliga smakämnen och/eller andra tillsatser. För enkelhetens skull, gör en sats av den Leverstärkande buljongen i förväg och frys in den (till exempel i istärningar för enkel upptining) så att du har den till hands för recept som dessa.

Hitta över 75 fler läckra, läkande recept för dig och din familj i Läk med detox.

Dela:

10 steg för att återhämta sig från kronisk sjukdom

10 steg till återhämtning!

Skriv upp dig och missa aldrig en uppdatering! Få en gratis e-bok med enkla steg att börja implementera redan nu.

 
Sök

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en så bra användarupplevels som möjligt. Läs mer om hur vi jobbar med personuppgifter i vår integritetspolicy.