Rice krispies treats

Rice krispies treats

Om du växte upp med att älska Rice krispies treats, kommer det här receptet säkert att göra dig lite nostalgisk. Med detta glutenfria, mejerifria recept kan du vara säker på att ingredienserna är så rena som det går för en Rice krispies treat, utan att offra någon smak. Kombinationen av söt rå honung med krämigt cashewsmör ger ett riktigt läckert överdrag för det puffade riset. Det finns risk att dessa går åt väldigt fort!

Rå honung innehåller vitaminer som B-komplex och C-vitamin samt mineraler som kalcium, magnesium, kalium och zink. Rå honung har kraften att stärka immunförsvaret, främja matsmältningen, minska halsirritation, stabilisera blodtrycket, lugna nerverna, lindra illamående på morgonen, balansera blodsockret, läka sår, rena blodet, bekämpa förkylningar och influensa, lugna halsont. och laryngit och rena njurarna.

Rå honung är också bra för matsmältningen eftersom den innehåller probiotika som hjälper till att hålla de nyttiga bakterierna i tarmen friska och starka. Rå honung fungerar också som ett slemlösande medel och är känt för att gynna andningssjukdomar som bronkit och astma. Rå honung främjar återställande sömn och kan hjälpa till att läka och återuppbygga kroppen under natten.

Rice krispies treats

Ingredienser:

  • 1,2 dl rå honung
  • 1,6 dl rå cashewsmör (leta efter ett som bara innehåller cashewnötter)
  • 2 tsk alkoholfritt vaniljextrakt
  • 1/4 tsk havssalt
  • 9,6 dl ekologiskt puffat brunt ris

Gör så här:

Blanda rå honung, cashewsmör, vanilj och salt i en stor skål. Blanda väl. Tillsätt det puffade riset och blanda runt med en spatel eller slickepott tills allt blandas.

Klä en brödform med bakplåtspapper och häll blandningen i formen. Tryck ner med spateln för att jämna ut allt och ställ sedan formen i kylen. Kyl i minst 1 timme tills blandningen har stelnat, ta sedan bort från formen och skär i bitar. Förvaras bäst i kylen.

Ger 9-12 kakor

För att få reda på mer om de oupptäckta läkande egenskaperna hos dussintals livsmedel, kolla in den #1 bästsäljande boken Leverns okända kraft.

Dela:

10 steg för att återhämta sig från kronisk sjukdom

10 steg till återhämtning!

Skriv upp dig och missa aldrig en uppdatering! Få en gratis e-bok med enkla steg att börja implementera redan nu.

 
Sök

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en så bra användarupplevels som möjligt. Läs mer om hur vi jobbar med personuppgifter i vår integritetspolicy.