Potatissallad med dill, rädisor och ärtor

Potatissallad med dill, rädisor och ärtor
Bild från https://holistictherapy.se/ där du hittar fler MM-recept

Potatissallad är ett välkommet tillägg till varje lunch- eller middagsbord, grillfest, picknick eller social sammankomst. Denna fräscha och läckra spin på traditionell potatissallad uppgraderar inte bara smaken, utan gör den också till ett verkligt läkande recept som du kan må bra över att njuta av! Den är också väldigt lätt och enkelt att laga ihop och är jättegod att äta direkt eller som rester. Vi hoppas att du kommer älska detta recept!

Potatis anklagas felaktigt för att bidra till fetma, diabetes, cancer, Candida-överväxt och många andra tillstånd, medan dessa mirakulösa knölar i själva verket kan vända dessa sjukdomar. Det är rätt! Potatis är faktiskt bra för personer med diabetes, eftersom de hjälper till att stabilisera blodsockret. Hela potatisen, inifrån och ut, är värdefull och fördelaktig för din hälsa: potatisväxter hämtar några av de högsta koncentrationerna av makro- och spårmineraler från jorden. Potatis är också rik på kalium och rik på vitamin B6, samt en fantastisk källa till aminosyror, särskilt lysin i dess bioaktiva form. Lysin är ett kraftfullt vapen mot cancer, leversjukdomar, inflammationer och virus som Epstein-Barr och bältros som ligger bakom reumatoid artrit, ledvärk, autoimmuna sjukdomar med mera.

Rädisor fyller upp immunsystemet. När de konsumeras stöter svavlet i rädisor bort alla typer av patogener och fungerar som ett maskdödande medel för att döda maskar och andra parasiter. Organosulfiderna i rädisor håller även artärer och vener rena, vilket skapar en skyddande barriär i blodkärlen så att plack inte fäster vid dem. Rädisor är otrolig hjärtmat, utmärkt för att hjälpa till att förebygga hjärtsjukdomar och andra kardiovaskulära problem, delvis genom att öka det goda kolesterolet och sänka det onda kolesterolet. Samtidigt motverkar rädisans skal praktiskt taget alla typer av cancer, vilket gör dessa små rotfrukter till en bra mat för att hjälpa till att förebygga sjukdomen.

Dill är en utmärkt antioxidant och kemoskyddande ört som är mycket fördelaktig för virus-, bakterie-, jäst- och svampinfektioner, parasiter, smärtlindring, sömnstörningar, förebyggande av cancer och andningsstörningar. Dill används också regelbundet som ett matsmältningshjälpmedel och kan hjälpa till att minska dålig andedräkt, sura uppstötningar, gaser, matsmältningsbesvär och diarré.

Potatissallad med dill, rädisor & ärtor

Ingredienser:

 • 700 gram potatis
 • 1 tsk salt
 • 8 rädisor, mycket tunt skivade
 • 2,4  dl gröna ärtor
 • 0,6 dl dill, finhackad

Dressing:

 • 0,6 dl tahini
 • 2 msk vatten
 • 0,6 dl citronjuice
 • 2 msk dill
 • 2 msk gräslök
 • Salt och peppar

Gör så här:

Ångkoka potatisen med en ångkokningsinsats. Häll av och låt svalna. Kombinera potatis, rädisor, ärtor och dill i en stor skål.

Gör dressingen genom att blanda ihop tahini, vatten, citronsaft, dill, gräslök, salt och peppar. Häll dressingen på salladen och blanda väl.

4 portioner

För mer om de oupptäckta dolda läkande egenskaperna hos frukt, grönsaker, örter, kryddor och vilda livsmedel, läs min #1 Nye York Times bästsäljande bok Kostguiden

Dela:

10 steg för att återhämta sig från kronisk sjukdom

10 steg till återhämtning!

Skriv upp dig och missa aldrig en uppdatering! Få en gratis e-bok med enkla steg att börja implementera redan nu.

 
Sök

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en så bra användarupplevels som möjligt. Läs mer om hur vi jobbar med personuppgifter i vår integritetspolicy.