Fläderbärsirap 101

Fläderbärsirap

Fläderbär är ett av de mest effektiva medlen mot virus- och bakterieinfektioner som förkylningar och influensa och kan avsevärt förkorta din sjukdomslängd om du blir sjuk. Det här receptet på fläderbärssirap är hur rent, enkelt och läkande som helst, utan några av de konserveringsmedel eller tillsatser du kan hitta i vissa butiksköpta märken. Det är också sött och gott, vilket gör det till ett fantastiskt medel som även barn kommer att njuta av och frivilligt ta.

Fläderbär innehåller speciella proteiner och bioflavonoider som har förmågan att förstöra virus vid kontakt som infekterar celler i kroppen. Fläderbär är också kända för att ha förmågan att avsevärt förbättra immunförsvaret genom att öka produktionen av cytokiner i kroppen. Dessutom är de mycket fördelaktiga för bronkial- och andningsproblem och kan hjälpa till att lossa och driva ut slem i lungorna.

Fläderbärsirap innehåller också mycket C-vitamin och en mängd andra viktiga vitaminer, mineraler, antioxidanter och många näringsämnen oupptäckta av vetenskap och forskning.

Recept på fläderbärsirap

Ingredienser:

  • 1,8 dl torkade fläderbär
  • 7,2 dl vatten
  • 1,8 dl rå honung

Valfritt:

  • 1 kanelstång
  • 1 hel stjärnanis
  • ¼ tsk hel kryddnejlika

Gör så här:

Lägg de torkade fläderbären och vattnet i en medelstor kastrull (med valfria kryddor). Koka på medelhög värme i 45 minuter till 1 timme, tills den är tjock och reducerad till hälften. Ta bort och kyl helt. Sila av sirapen i en skål, pressa ut saften ur bären med en träslev och släng de hela kryddorna. Vispa i den råa honungen och häll upp i burkar.

För att hålla dig frisk, ta 1 matsked per dag. För hjälp med att återhämta sig från en förkylning eller influensa, ta 1 matsked 3 gånger om dagen.

VANLIGA FRÅGOR OM FLÄDERBÄRSIRAP

Var får man tag på dessa bär?
Du kan hitta torkade fläder i lösvikt på Amazon och andra nätbutiker.

Hur länge håller en omgång?
2-3 veckor i kylen.

Kan du göra det här receptet med färska fläderbär?
Ja, om du vill.

Kan man låta bären vara kvar eller måste man sila ur dem?
Bären måste silas ur och tas bort.

Måste den stå i kylen?
Ja, den ska stå i kylen.

Kan jag använda lönnsirap?
Ja, om du vill.

Kan jag använda agave?
Det finns bättre sötningsmedel att använda om du inte använder rå honung. Lönnsirap skulle vara ett bra alternativ.

Kan du ta detta när du är gravid eller ammar?
Ja, du kan ta detta när du är gravid eller ammar.

Kan du frysa det?
Ja, du kan frysa den. Du kan använda detta recept för att göra fläderbärsisglassar.

Hur mycket flädersirap kan jag ha?
För att hålla dig frisk, ta1 matsked per dag. För hjälp med att återhämta sig från en förkylning eller influensa, ta 1 matsked 3 gånger om dagen.

Lär dig mer om de dolda, läkande krafterna hos frukt, grönsaker och örter i  New York Times bästsäljande boken Kostguiden.

Dela:

10 steg för att återhämta sig från kronisk sjukdom

10 steg till återhämtning!

Skriv upp dig och missa aldrig en uppdatering! Få en gratis e-bok med enkla steg att börja implementera redan nu.

 
Sök

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en så bra användarupplevels som möjligt. Läs mer om hur vi jobbar med personuppgifter i vår integritetspolicy.