Bygg upp din tillit igen

bygg upp tillit
Jag skulle inte bli förvånad om du kunde peka ut ett ögonblick den här veckan – till och med idag – när någon eller något du litade på svek dig. Kanske räknade du med att din make skulle hämta barnen från skolan och sista minuten fick du smset: "Möte dök upp. Hinner inte." Eller så förlitade du dig på att din kropp skulle vara tillräckligt bra för en helgresa, men en migrän tog fäste och du var tvungen att avboka.

Tillit är själens dyrbara valuta. Det är guldet som gör att vi kan ta risker, nå ut och fånga möjligheter. Tillit är det som låter oss leva och älska. Och ändå möter vi varje dag situationer som hotar att sätta oss i konkurs. Apparater går sönder, vänner avslöjar våra hemligheter, katastrofer utspelar sig framför våra ögon på nyheterna. Det vi räknade med slår fel och där försvinner en del av vårt förtroende för världen. Misstro, misstänksamhet, skepsis, försiktighet, oro, rädsla, sorg, ilska, brist på självförtroende: dessa nyanser av tvivel är alla tecken på en tillitsskuld. Och vi riskerar alla att bli övertrasserade – om vi inte ser till att fylla på våra tillitsreserver.

Tillitsbanken

En upplevelse tidigt i livet – kanske var du den där grabben som stod ensam på trottoarkanten i skolan, långt efter att alla dina klasskamrater hade blivit upphämtade– leder till en första förlust av oskuldsfullhet. Därifrån kan själens tillitsbank fortsätta att minska. Om din bil går sönder kommer du inte bara att behöva betala pengar för att få den reparerad, du kommer sannolikt också att behöva hosta upp lite tillit: i framtiden kan du vara på din vakt varje gång du sätter dig i bilen. Eller så kanske du lider av mystisk värk och smärtor. Du besöker läkare efter läkare i jakten på svar, får en etikett som ”kroniskt trötthetssyndrom”, men ändå kämpar du för att ta dig igenom varje dag. På någon nivå kanske du känner att din kropp har svikit dig, och du kommer sannolikt att känna dig fattigare för det.

Du behöver inte leva så här, alltid förlora tilliten och aldrig få någon. Tänk på hur din ekonomi fungerar. För att undvika att bli pank drar du inte ner utgifterna helt och hållet. Om du gjorde det skulle du inte kunna köpa mat eller betala för en plats att bo – du skulle inte kunna överleva. Istället siktar du på ett flöde av pengar. Medan pengar går ut från ditt konto tjänar du (och/eller din partner) också inkomster.

Det fungerar på samma sätt med tillit. Om vi ​​avskärmar oss från att lita helt och hållet, skulle vi avskärma oss själva från livet. Varenda mänsklig interaktion kräver tillit. Plus att det krävs tillit för att korsa gatan, för att äta mat som du inte har odlat och bearbetat själv, för att läka… Så måste vi föra in tillit i våra liv också. Det finns ett kraftfullt sätt att fylla på din själ med sin naturliga resurs, och den är tillgänglig för dig varje dag.

Solnedgång, soluppgång

Varje kväll går solen ner. Varje morgon kommer solen upp. Detta har hänt varje dag i ditt liv och det kommer att fortsätta att hända varje dag tills du lämnar denna jord. Du kan sätta all din tillit till detta faktum. Den kommer aldrig att förråda dig. Att regelbundet meditera över detta kan förändra ditt liv.

Så här gör du: så ofta du kan – oavsett om det är en gång i veckan, tre gånger i veckan eller varje dag – var uppmärksam på solnedgången. (Titta dock inte rakt på solen – det kommer att skada dina ögon.) Var närvarande under de få ögonblicken medan solen går ner. Du behöver inte vara på stranden och bevittna ditt livs vackraste solnedgång. Du behöver inte ens kunna se himlen. Du kan sitta vid ditt skrivbord i ett bås i ett höghus, med en kalenderpåminnelse på din dator som enda ledtråd om vad som händer utanför. Spelar ingen roll. Vänd bara dina tankar till den nedgående solen. Påminn dig själv om att solen kommer tillbaka imorgon. Du kan alltid räkna med den kommande soluppgången; den kommer aldrig att svika dig. Den kommer aldrig att sluta stiga.

Så, varför säger jag inte till dig istället att du ska ställa ditt alarm varje morgon för soluppgången? Det skulle verkligen vara en bra meditation. Det skulle bara inte vara meditationen för att återuppbygga tillit. Att fokusera på solnedgången är nyckeln, eftersom du står inför mörkret. Det krävs stor tro för att möta det avtagande ljuset med den obestridliga övertygelsen att det inte kommer att vara borta för alltid. Det tränar din själ att ha en lika stor tro på livet självt, att uthärda osäkerhet och besvikelser med nåd och självförtroende, till och med att se skönheten i dessa perioder av avtagande ljus. När du vänder ditt sinne till solnedgången, anpassar du din kropp till jordens rytmer, så att när solen går upp nästa morgon, oavsett om du är vaken för att se den eller inte, är din själ medveten om att något du litade på inte svek dig.

Lås upp din potential

För att denna meditation ska ha effekt på ditt liv måste du veta varför du gör den. På ungefär samma sätt som en dator kan omges av trådlösa internetsignaler men ändå förbli offline utan rätt lösenord, kommer solnedgångarna inte att låsa upp sina hemligheter för oss om vi inte vet hur. Att veta att varje solnedgång handlar om tillit är lösenordet. Du måste påminna dig själv varje gång att du gör detta så att du kan bli rik på tillit.

Då kan otaliga underverk inträffa. Du kan uppleva det goda i världen igen — för det finns gott där ute, så mycket gott. Du kommer inte längre att behöva leva i rädsla, besvikelse och förlust. Din kropps läkningsmekanismer kan återaktiveras. Du kommer att känna dig säker nog att spendera din tillit på riskerna som leder till ditt gudomliga syfte på denna jord, att ta chansen att bli ditt sannaste jag.

Så kom igång med denna enkla ritual för att observera solnedgången. Jag är så glad över att du ska låsa upp din unika och extraordinära potential.

Dela:

10 steg för att återhämta sig från kronisk sjukdom

10 steg till återhämtning!

Skriv upp dig och missa aldrig en uppdatering! Få en gratis e-bok med enkla steg att börja implementera redan nu.

 
Sök

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en så bra användarupplevels som möjligt. Läs mer om hur vi jobbar med personuppgifter i vår integritetspolicy.