Dessa roliga morotskorvar är ett utmärkt alternativ för familjeluncher och middagar eller att servera på fester, picknickar och barnsportspel. De rostade morötterna kan göras i förväg och värmas upp i ugnen när du är redo att använda dem. En ”påläggsbar” med så många olika påläggsval du vill är ett roligt sätt att erbjuda något för alla.
Varmkorv på morot
Ingredienser:
Till morötterna:
- 8 medelstora morötter, skalade och toppade
- 2 msk kokos aminos
- 1 tsk lönnsirap
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 tsk lökpulver
- 1/4 tsk rökt paprika
- 1/4 tsk senapspulver
- 2 tsk citronsaft
- 1/4 tsk havssalt (valfritt)
- 1,2 dl vatten
- 8 glutenfria korvbröd
Toppingalternativ:
- Ketchup
- Hackad rödlök
- Tärnad tomat
- Skivad jalapeno
- Hackad gräslök eller koriander
Gör såhär:
Lägg morötterna i en liten ugnsform. Sätt åt sidan.
Vispa ihop kokosaminos, lönnsirap, vitlökspulver, lökpulver, rökt paprika, havssalt och vatten/grönsaksbuljong i en liten skål. Häll över morötterna och täck över. Låt sitta i minst 30 minuter.
Värm ugnen till 215C. Sätt in den täckta ugnsformen i ugnen och rosta i 30 minuter. Ta av locket och rosta i ytterligare 20 minuter, tills morötterna är precis mjuka.
Lägg morötter i korvbröd och lägg på pålägg. Servera omedelbart.
6-8 korvar
Få reda på mer oupptäckta egenskaper hos läkande livsmedel och hur de stöder levern in min NY Times bästsäljande boken Leverns okända kraft.