Varmkorv gjord på morot

Varmkorv gjord på morot

Dessa roliga morotskorvar är ett utmärkt alternativ för familjeluncher och middagar eller att servera på fester, picknickar och barnsportspel. De rostade morötterna kan göras i förväg och värmas upp i ugnen när du är redo att använda dem. En ”påläggsbar” med så många olika påläggsval du vill är ett roligt sätt att erbjuda något för alla.

Varmkorv på morot

Ingredienser:

Till morötterna:

  • 8 medelstora morötter, skalade och toppade
  • 2 msk kokos aminos
  • 1 tsk lönnsirap
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk lökpulver
  • 1/4 tsk rökt paprika
  • 1/4 tsk senapspulver
  • 2 tsk citronsaft
  • 1/4 tsk havssalt (valfritt)
  • 1,2 dl vatten
  • 8 glutenfria korvbröd

Toppingalternativ:

  • Ketchup
  • Hackad rödlök
  • Tärnad tomat
  • Skivad jalapeno
  • Hackad gräslök eller koriander


Gör såhär:

Lägg morötterna i en liten ugnsform. Sätt åt sidan.

Vispa ihop kokosaminos, lönnsirap, vitlökspulver, lökpulver, rökt paprika, havssalt och vatten/grönsaksbuljong i en liten skål. Häll över morötterna och täck över. Låt sitta i minst 30 minuter.

Värm ugnen till 215C. Sätt in den täckta ugnsformen i ugnen och rosta i 30 minuter. Ta av locket och rosta i ytterligare 20 minuter, tills morötterna är precis mjuka.

Lägg morötter i korvbröd och lägg på pålägg. Servera omedelbart.

6-8 korvar

Få reda på mer oupptäckta egenskaper hos läkande livsmedel och hur de stöder levern in min NY Times bästsäljande boken Leverns okända kraft.

Dela:

10 steg för att återhämta sig från kronisk sjukdom

10 steg till återhämtning!

Skriv upp dig och missa aldrig en uppdatering! Få en gratis e-bok med enkla steg att börja implementera redan nu.

 
Sök

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en så bra användarupplevels som möjligt. Läs mer om hur vi jobbar med personuppgifter i vår integritetspolicy.