Spenatsoppa

Rå spenatsoppa
En av de fantastiska sakerna med att införliva mer frukt och grönsaker i vår kost är hur våra smaklökar förändras och vi börjar längta efter mer och mer av dessa färska ingredienser med tiden. När du känner att du längtar efter bladgrönsaker och fördelarna de ger, är denna lättlagade soppa med rik smak ett bra sätt att införliva dem i din dag i en lättsmält form. Med alla mineraler som spenaten ger, kommer du även hjälpa till att dämpa alla begär efter mat du vet inte tjänar din hälsa just nu.

Hur gör jag spenatsoppa?

Ingredienser:

  • ½ liter druvtomater
  • 1 selleristav
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 apelsin
  • 9,6 dl babyspenat
  • 2 basilikablad eller några stjälkar koriander
  • 1⁄2 avokado (valfritt)

Gör så här:

Mixa tomater, selleri och vitlök med juicen av 1 apelsin tills det är slätt. Tillsätt spenaten lite åt gången tills soppan är helt slät. Tillsätt basilikan och avokadon (om så önskas) och mixa. Servera och njut direkt!

Spenatsoppa FAQ

Äts denna soppa varm eller kall?

Detta är rå soppa avsedd att serveras i rumstemperatur. Den ska inte värmas upp.

Kan jag använda något annat istället för tomaterna?

Ja, du kan använda 1-2 mango istället.

Ska den ätas kall eller rumstempererat?

Det är bäst att äta den rumstempererad, strax efter att du gjort den för de största fördelarna.

Vad är din syn på oxalathalten i spenat?

Det finns en myt att vissa gröna bladgrönsaker är höga i oxalater och därför är skadliga. Detta är helt felaktigt och hindrar många människor från att få i sig några kraftfulla och nödvändiga näringsämnen och läkande egenskaper från livsmedel som anses vara höga i oxalater.

Oxalater är inte något att oroa sig för. Det finns oxalater i varenda frukt och grönsak på planeten. Det stora utbudet av näringsämnen i så kallade högoxalatbladiga grönsaker är några av de mest näringsrika som finns tillgängliga för oss. Medicinsk forskning och vetenskap har inte upptäckt att det finns antioxalater i frukt, grönsaker och bladgrönsaker som hindrar oxalater från att orsaka oss den skada som den nuvarande trenden säger att de gör. I verkligheten orsakar dessa livsmedel oss ingen skada, snarare förser de oss med viktiga läkande näringsämnen som fytokemikalier, vitaminer och mineraler.

Jag är allergisk mot apelsiner, vad kan jag ersätta med?

Du kan tillsätta juicen av en citron eller lime.

Är det ok att äta spenat tillagad? Eller är det mer fördelaktigt när den är rå?

Rå spenat är den mest näringsrika och hälsosamma. Det är bäst att äta alla bladgrönsaker (sallad, grönkål, spenat) råa.

Är det ok att frysa spenat tills jag är redo att använda den?

Helst vill du ha spenaten färsk och rå i denna soppa.

Bör tomater undvikas eftersom de anses vara en nattskatteväxt?

Om du har hört att nattskatteväxter förvärrar tillstånd som artrit, kan du släppa denna missuppfattning. Potatis, tomater, paprika och auberginer, när de är mogna, har ingen negativ effekt på hälsan. Det är tvärtom: Dessa fantastiska livsmedel förbättrar hälsan med sina näringsämnen och läkande egenskaper. De är precis vad du behöver när du hanterar sjukdom.

Den trendiga teorin säger att dessa livsmedel är höga i alkaloider som orsakar inflammation. Det är dock inte alkaloiderna som orsakar inflammation. Det är inte maten som växer på nattskatteväxter som är problemet. Vi måste titta på de andra ingredienserna som serveras ihop med dessa livsmedel. När det gäller ketchup och tomatsås finns det ofta majssirap med hög fruktoshalt, och där det finns tomat hittar du ofta en deg gjord på vete eller en skiva bröd.

Du kan hitta mer information i New York Times bästsäljande boken, Läk med detox- Hälsoprogram för att bli av med ångest, depression, akne, eksem, borrelia, mag-tarm-problem, hjärndimma, över- och undervikt, migrän, svullnad, uppblåsthet, psoriasis, cystor, trötthet, endometrios och autoimmuna sjukdomar.

Dela:

10 steg för att återhämta sig från kronisk sjukdom

10 steg till återhämtning!

Skriv upp dig och missa aldrig en uppdatering! Få en gratis e-bok med enkla steg att börja implementera redan nu.

 
Sök

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en så bra användarupplevels som möjligt. Läs mer om hur vi jobbar med personuppgifter i vår integritetspolicy.