Sköldkörtelläkande smoothie

Smoothies är ett bra sätt att få i sig en mängd olika läkande ingredienser på en gång. Den här sköldkörtelläkande smoothien från min bok Sköldkörtelns hemlighet kan anpassas med vilken läkande mat du vill (se de föreslagna tilläggen), och den kommer bara att vara fantastisk för dig!

Sköldkörtelläkande smoothie

Beroende på vilket av tilläggen du använder kommer denna smoothies läkande egenskaper att variera. Men alla är bra! Låt oss ta en titt på några av ingredienserna och deras oupptäckta läkande egenskaper som jag delar i Sköldkörtelns hemlighet.

Mango innehåller en enorm mängd karoten för att återställa mjälten och levern, ge näring åt hjärnan och rensa lymfsystemet från virala avfallsgifter. Mango förser oss också med bioaktivt magnesium och glukos som lugnar nerverna och hjälper till med sömnproblem orsakade av EBV.

Bananer förser oss med aminosyror och rätt sorts kalium för att återuppbygga signalsubstanser efter att de har blivit utbrända av virala neurotoxiner. De är också kraftfulla för sina antivirala och antiinflammatoriska egenskaper. Bananer är en underbar kalciumkälla eftersom träden växer i kalciumrik jord och de är också ett utmärkt verktyg för hypoglykemi, eftersom de hjälper till att balansera blodsockret. Oroa dig inte för modeflugan som säger att bananer har för mycket socker. Deras fruktsocker är faktisk kritisk hjärnföda, plus att det är bundet till aminosyrorna och mineralerna som ger bananer deras livsförändrande näring.

Spenat skapar en alkalisk miljö i kroppen och ger mycket absorberbara mikronäringsämnen till nervsystemet. Denna underbara lummiga bladgrönsak binder till och tar bort det geléliknande virala avfallsmaterialet i levern som kan bidra till mystisk viktökning och mystiska hjärtfladder. Särskilt bra på att föryngra huden och vända på tillstånd som eksem och psoriasis.

Ruccola minskar knölar, tumörer och cystor i sköldkörteln (både cancerösa och godartade) och hjälper till att förhindra EBV-relaterad sköldkörtelcancer i första hand. Ruccola fytokemiska föreningar kommer in i sköldkörteln och föryngrar vävnaden där samtidigt som de minskar sköldkörtelärrvävnaden. Dessa föreningar pressar också ut gamla förvaringskärl med sköldkörtelmedicin från levern.

Atlantiska havsgrönsaker (särskilt dulse och kelp): Precis som vi tar jod på sår, är jodhalten i atlantiska havsgrönsaker som dulse ett antiseptiskt medel för sköldkörteln – när den tränger in i körteln blir den en av sköldkörtelns mest kraftfulla stridsmekanismer jämte zink. Som tur är innehåller dulse och andra havsgrönsaker också en del zink. Dessa två värdefulla mineraler som fungerar tillsammans kan stoppa en virusinfektion i sköldkörteln, vilket minskar en pågående tyreoidit (inflammation i sköldkörteln). Havsgrönsaker hjälper också till att skydda sköldkörteln från strålningens effekter, tar bort strålning från sköldkörteln och förhindra sköldkörtelcancer.

Ingefära hjälper till med näringsupptag och lindrar spasmer. Laddad med sin egen signaturvariant av biotillgängligt C-vitamin, är ingefära också ett kraftfullt antiviralt medel. En av ingefärans speciella egenskaper är dess förmåga att föra kroppen ur ett reaktivt tillstånd genom att lugna nerver och muskler. Ingefära hjälper till att ge balans och homeostas till sköldkörteln, höjer upp den om den är hypo och lugnar ner den om den är hyper.

Apelsiner är en rik källa till kalcium, vilket är avgörande när din kropp behöver mineralet för att blockera EBV från att orsaka sköldkörtelskador. Att få i sig mycket biotillgängligt kalcium – den bästa källan är citrus – förhindrar din kropp från att behöva utnyttja kalciumreserverna i dina ben. Apelsinernas och mandarinernas C-vitamininnehåll är också ett verktyg mot EBV, som hjälper till att återuppliva levern från EBV-skador och rena organet från fett och EBV-skräp, vilket hjälper dig att gå ner i vikt.

Koriander är en mirakelgörare mot EBV. Kritisk för att binda till de giftiga tungmetallerna som kvicksilver och bly som matar viruset. Binder även till EBV-neurotoxiner som, när de är lösa i ditt system, kan orsaka stickningar och domningar, värk och smärta, inflammation, depression och ångest.

Aloe Vera gel från ett färskt aloeblad är ett underbart antiviralt medel som också spolar ut gifter ur blodomloppet och kroppen, och hjälper till att rensa levern specifikt från gifter som bekämpningsmedel. Aloe stödjer binjurarna och drar ut strålning från sköldkörteln.

Hallon är fantastisk avgiftande för hela kroppen, rik på antioxidanter som specifikt tar bort EBV:s biprodukt och andra virala skräp från blodomloppet, vilket möjliggör enklare övergripande rengöring. Hallon tenderar också att binda till och ta bort orenheter som levereras till tarmkanalen av en lever belastad av viralt avfall.

Lär dig mer om de livsmedel som stöder läkning av sköldkörtelproblem och många andra symtom och tillstånd Sköldkörtelns hemlighet.

Basingredienser:

4,8 dl mango (färsk eller fryst)

1 banan

2,4 vatten

Föreslagna läkande tillägg:

4,8 dl spenat

1,2 dl ruccola

1 tsk kelppulver

1,3 cl ingefära, skalad

1 apelsin, pressad

1,2 dl koriander

1,2 dl aloe vera gel

1,2 dl hallon

Gör så här:

Kombinera mangon och banan med 2,4 dl vatten i en mixer. Lägg till något av de föreslagna tilläggen i olika kombinationer. För att få ut de mest läkande fördelarna av denna smoothie, lägg till alla föreslagna tillägg. Mixa tills det är slätt. Servera och njut!

Tips:

Var kreativ och lek med olika smakkombinationer. Jag rekommenderar att du provar tilläggen i ingredienslistan (inklusive apelsinjuice, koriander, spenat, ruccola, hallon och aloe vera) ovan som en startpunkt.

1 portion

Lär dig mer om hur du kan läka och få fler fantastiska läkningsrecept i Sköldkörtelns hemlighet.

Dela:

10 steg för att återhämta sig från kronisk sjukdom

10 steg till återhämtning!

Skriv upp dig och missa aldrig en uppdatering! Få en gratis e-bok med enkla steg att börja implementera redan nu.

 
Sök

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en så bra användarupplevels som möjligt. Läs mer om hur vi jobbar med personuppgifter i vår integritetspolicy.