Sellerijuice

sellerijuice högt kolesterol
Om människor kände till alla de potenta läkande egenskaperna hos sellerijuice, skulle det hyllas vida som en mirakulös supermat. Selleri har en otrolig förmåga att skapa radikala förbättringar för alla typer av hälsoproblem.

SELLERJUICE ÄR EN KLASS FÖR SIG

Selleri är verkligen räddaren när det kommer till kronisk sjukdom. Jag har sett tusentals människor som lider av kroniska och mystiska sjukdomar återställa sin hälsa genom att dricka 4,7 dl sellerijuice dagligen på fastande mage. Det är därför jag för länge sedan startade rörelsen att dricka ren sellerijuice, och det är därför jag vill vara säker på att folk vet hur man använder denna potenta dryck korrekt och framgångsrikt.

Sellerijuice är mest kraftfull när du dricker den ensam. Även om det är bra att konsumera andra gröna juicer eller grönsaksjuicer och lägga till saker som spenat, grönkål, persilja, koriander eller äpplen, drick dessa blandade juicer vid en annan tidpunkt än din rena sellerijuice. Dessa blandningar fungerar annorlunda än vad jag rekommenderar som ditt bästa verktyg för att återhämta din hälsa: ren sellerijuice som dricks på fastande mage. Om du dricker din sellerijuice det första på morgonen kommer den också att stärka din matsmältning under resten av dagen.

Vi kommer till fler tips om en stund. Låt oss först titta på vad som gör denna tonic till en mirakeljuice.

LUGNAR INFLAMMATION

Sellerijuice är proppfull av kraftfulla antiinflammatoriska egenskaper. Detta betyder att den är mycket fördelaktigt för människor som lider av kroniska och mystiska sjukdomar, inklusive tillstånd märkta ”autoimmuna.” Hashimotos tyreoidit, reumatoid artrit (RA), fibromyalgi, myalgisk encefalomyelit/kroniskt trötthetssyndrom (ME/CFS), borrelia, migrän, svindel, celiaki, irritabel tarm (IBS), diabetes, psoriasis, akne, eksem, Guillain-Barrés syndrom, sarkoidos, Raynauds syndrom, Ménières sjukdom, gastroesofageal refluxsjukdom (GERD), gikt, bursit, uppblåsthet, tarmkramper, sura uppstötningar, yrsel, förstoppning, restless leg-syndrom, stickningar, domningar – alla dessa symptom och sjukdomar är mysterier för medicinska samfund, även om de har namn. Deras verkliga orsaker är ännu inte kända av medicinsk forskning och vetenskap.

Selleri är perfekt för att vända inflammation, eftersom det svälter patogenerna, inklusive oproduktiva bakterier och virus som Epstein-Barr (EBV), som skapar den. Som jag avslöjar i min bok, Sköldkörtelns hemlighet: Sanningen bakom Hashimotos och Graves sjukdom, hypotyreos, sömnlöshet, sköldkörtelknutor, autoimmuna sjukdomar och Epstein-Barr-virus, är EBV den faktiska orsaken till Hashimotos tyreoidit och många andra sjukdomar som medicinska samfund kallar autoimmuna. (Mer om den sanna orsaken till autoimmuna tillstånd snart.) Dessa patogener leder till hundratals olika symtom och tillstånd som blir feldiagnostiserade.

SELLERINS FANTASTISKA MINERALSALTER

Selleri kan svälta ut patogener, plus att den innehåller en mängd oupptäckta mineralsalter som tillsammans fungerar som ett antiseptiskt medel. När dessa kraftfulla mineralsalter kommer i kontakt med virus som Epstein-Barr, HHV-6 och bältros, bakterier såsom streptokocker och andra patogener – bråkmakare som är ansvariga för kroniska sjukdomar – börjar salterna bryta ner patogenernas cellmembran och så småningom döda och förstöra dem.

Om du är orolig för att natrium i selleri är ett problem eftersom du har hört att ”salt är salt”, vet att natriumet i selleri inte bara är salt eller det grundläggande mineralet natrium. Medicinsk forskning och vetenskap har ännu inte upptäckt de olika varianterna av natrium i selleri, och inte heller hur fördelaktiga de är. Selleris naturligt förekommande natrium hjälper faktiskt till att stabilisera blodtrycket, sänker det när det är för högt och höjer upp det när det är för lågt. Dessutom kommer det inte att torka ut dina organ – i stället klamrar det sig fast vid giftiga, farliga salter från livsmedel av dålig kvalitet och hjälper till att dra ut dem ur din kropp samtidigt som det ersätter dem med oupptäckta klustersalter.

Dessa undergrupper av natrium binder samman som en och fylls med sellerins andra kritiska kemiska föreningar och information som är mycket aktiva för att läka kroppen. Vetenskapen har ännu inte dekonstruerat eller studerat dessa klustersalter. Så småningom kommer forskning att avslöja att dessa klustersalter arbetar symbiotiskt och systematiskt för att spola ut gifter, döda patogener som virus och bakterier, och patogena neurotoxiner och skräp från varje del av kroppen.

Neurotoxiner, förresten, skapas av virus som EBV som livnär sig på giftiga tungmetaller, inklusive kvicksilver och aluminium. Medicinsk vetenskap och forskning är ännu inte medvetna om att virus livnär sig på visst bränsle, än mindre att de producerar neurotoxiner som avfallsprodukt. Neurotoxiner skapar neurologiska symtom, inklusive brännande hud, ryckningar, skakningar, spasmer, kalla händer och fötter, balansproblem, yrsel, oregelbunden hjärtrytm och sömnlöshet som förvirrar läkare.

Nu när du vet att patogener som EBV är ansvariga för kroniska sjukdomar kan du förstå hur kritisk den antiseptiska funktionen hos sellerins klustersalt verkligen är. Dina vita blodkroppar använder dessa klustersalter både som sköld och vapen för att leta efter virus och oproduktiva bakterier – och det ger lindring från de många symtom och tillstånd de orsakar.

MER OM SELLERIS MAGNIFIKA MINERALSALTER

Mineralsalter är avgörande för att våra kroppar ska fungera optimalt. De håller dina njurar och binjurar i funktion och höjer magens saltsyra så att din kropp kan bryta ner och tillgodogöra sig det du äter – samtidigt som de balanserar ditt pH samt rengör och reparerar magen, resten av matsmältningskanalen och, viktigast av allt, din lever. De tillåter också information att färdas genom hela din kropp så att den kan hålla sig i balans oavsett vad som händer.

Mineralsalterna specifikt i selleri är avgörande för den elektricitet som styr kroppen – de är byggstenar för signalsubstanskemikalier, de antänder elektrisk impulsaktivitet och de stöder funktionen hos neuron. En hjärna med svaga elektriska impulser och svaga signalsubstanser stängs av och går in i ”lågt batteri”-läge – men sellerijuice, en batteriladdare för hjärnan, stoppar detta från att hända. Mineralsalter håller hjärtat igång och skapar de signalsubstanser som behövs för att ta information från punkt A till punkt B, det vill säga från neuron till neuron. (Föreställ dig en tanke som en båt och mineralsalter som havet: om havet torkar kan båten inte förflyttas någonstans.)

Att sellerins mineralsalter är ett så viktigt stöd för det centrala nervsystemet betyder att de är extremt läkande för människor som kämpar med depression, ångest, hjärndimma, förvirring, bipolär sjukdom, minnesförlust, Alzheimers sjukdom, tvångssyndrom (OCD), ADHD och posttraumatisk stressyndrom (PTSD), samt personer som har svårt med fokus och koncentration.

Selleri kan verkligen förbättra förmågan hos tillskott som GABA, glycin och magnesium L-treonat att absorberas av hjärnan och hjälpa till med signalsubstanserna arbete för att stötta sömnen. Selleri förbättrar också metylering, det vill säga korrekt absorption och utnyttjande av hundratals näringsämnen, inklusive B12 och zink.

Elektrolyterna i selleri återfuktar på en djup cellulär nivå, vilket minskar dina chanser att drabbas av migrän, ångest, panikattacker och mer. Selleri stabiliserar och stöder även binjurarna, erbjuder stresshjälp och reparerar skadade celler inuti levern.

Och eftersom sellerins mineralsalter är antibakteriella dödar de bakterier som streptokocker, och det främjar en hälsosam miljö för ”bra” bakterier. Låggradiga streptokockinfektioner är ofta den verkliga orsaken till urinvägsinfektioner (UVI), kroniska bihåleinfektioner, akne, IBS och bakterieöverväxt i tunntarmen (SIBO), även om medicinska samfund för närvarande inte är medvetna om att streptokocker är inblandade i dessa åkommor. Nu vet du att sellerijuice och dess antibakteriella egenskaper också kan hjälpa till att läka alla dessa tillstånd.

Om du lider av en sköldkörtelsjukdom, notera: selleri har förmågan att rena sköldkörteln från toxiner och stärka produktionen av sköldkörtelhormonet T3. För mer om den okända sanna orsaken till sköldkörtelproblem som Hashimotos tyreoidit, Graves sjukdom, sköldkörtelknölar, cystor och tumörer, förstorad sköldkörtel, bisköldkörtelsjukdom och mycket mer, se Sköldkörtelns hemlighet.

SELLERIJUICE OCH AUTOIMMUN SJUKDOM

Selleris förmåga att bryta ner och spola ut virus är livsförändrande nyheter för alla som har fått veta att de har en autoimmun sjukdom. Patogener som virus, inklusive EBV och bältros, är den sanna orsaken till inflammationen som av misstag anses vara ett autoimmunt tillstånd. Medicinska samfund är helt enkelt inte medvetna om den verkliga orsaken ännu.

Den rådande autoimmuna teorin är att immunsystemet tror att en del av kroppen är en inkräktare och har börjat attackera den och orsaka inflammation. Denna övertygelse utvecklades eftersom den medicinska världen på 1950-talet hade blivit frustrerad över att inte ha en förklaring till varför tillstånd som Hashimotos, Graves, lupus, RA, Crohns sjukdom, celiaki, ulcerös kolit och multipel skleros (MS) gjorde människor sjuka eller till och med handikappade. Nära observationer av vissa patienters blod avslöjade närvaron av antikroppar. En teori tog fart om att kroppen hade blivit förvirrad och skapat antikroppar för att attackera sig själv. Det är viktigt att komma ihåg att detta bara var en av dussintals teorier – det var aldrig ett definitivt svar. Hela premissen var en obevisad hypotes som det medicinska etablissemanget kom med eftersom de inte hade de verkliga svaren på människors lidande. Så de riktade skulden mot människors kroppar, som tog bort skulden från medicinsk forskning och vetenskap, och tyvärr har teorin fastnat och blivit lag.

Den autoimmuna teorin är inte sann. Det är viktigt att veta vad som verkligen händer vid autoimmuna problem: antikroppar finns eftersom din kropp bekämpar en patogen som vetenskapliga tester inte kan upptäcka ännu. Till exempel, när det gäller Hashimotos, om antikroppar är närvarande, beror det på att din kropp går efter Epstein-Barr-viruset. Det är inte så att din kropp skapat antikroppar som angriper din sköldkörtel. Du kan lära dig mer om detta i Sköldkörtelns hemlighet.

Återigen, i motsats till dagens tänkande, attackerar inte kroppen sig själv eller vänder sig mot dig. Din kropp går bara efter patogener, och bara två faktorer orsakar inflammation: skada och invasion. Patogener orsakar båda. De är inkräktare – främmande föremål i din kropp – och kan också orsaka skada, ibland skadar de vävnad på deras resor genom ditt system. (Det krävs inte alltid båda faktorerna för att orsaka inflammation; om du till exempel bryter benet och det svullnar upp är det bara en skada. Det tar alltid minst en av dessa två orsaker.)

Tyvärr håller den populära, felaktiga autoimmuna teorin människor ansvariga för sin sjukdom. Det får människor att tro att deras kropp har förrått dem, vänt sig mot dem, svikit dem. När du lämnar läkarmottagningen efter att ha fått veta att din kropp attackerar sig själv eller attackerar ett specifikt organ, kan det vara känslomässigt skadligt, och den tron ​​i sig hindrar ditt immunförsvar. Din kropp är lojal mot dig. Den gör det allra bästa för att hjälpa dig att bli hel och läkt. Den älskar dig villkorslöst. Ditt eget immunförsvar kommer aldrig att skada dig, det arbetar bara för dig. Att känna till denna sanning kan kick-starta läkningsprocessen för någon som tidigare trodde att deras kropp var emot dem.

Den autoimmuna förvirringen är ett av de största misstagen inom modern medicin. Det är ett utmärkt exempel på varför mer än 250 miljoner människor bara i USA lever med eller lider av mystiska symtom och tillstånd utan verklig lindring.

Vilket för oss tillbaka till varför sellerijuice är en så stor sak. När sellerin för ut patogener kommer din kropp att vara mycket bättre rustad att hantera allt som livet kastar din väg.

BALANSERA DIN KROPPS PH

Varför är det så välgörande att sellerijuice stärker saltsyran i din tarm? Eftersom saltsyra är avgörande för matsmältningen och för att hålla ditt matsmältningssystem basiskt.

Även om vi kan höra ordet ”syra” och tänka ”dåligt”, är magsyror, inklusive saltsyra, kritiska, hjälpsamma syror, som inte ska förväxlas med att ha ett surt matsmältningssystem, vilket är skadligt för hälsan.

När du äter åker maten snabbt ner till magen för att smältas med hjälp av saltsyra. Även om vetenskapen inte har upptäckt detta ännu, är saltsyra inte bara en syra – det är faktiskt en komplex blandning av sju syror. Om saltsyranivåerna är i obalans eller låga, kommer din mat inte att smältas tillräckligt i magen. Det betyder att maten inte kommer att brytas ner tillräckligt för att dina celler ska få tillgång till näringsämnena, utan maten kommer istället att sitta där och ruttna, vilket gör att dåliga syror utvecklas.

FÖREBYGGANDE AV AMMONIAKGENOMSLÄPPLIGHET, EN STOR OKÄND ORSAK TILL OHÄLSA

Denna förruttnelse skapar ammoniakgas, som har förmågan att flyta, spökliknande, ut ur matsmältningskanalen och direkt in i blodomloppet. Den kan också ta sig in i organ som din lever och hjärna. Detta är vad jag kallar ammoniakgenomsläpplighet.

Miljontals människor går runt med matsmältningsproblem och en av de bidragande faktorerna är ammoniakgenomsläpplighet, tillsammans med en överbelastad lever (Sanningen om ammoniakgenomsläpplighet har ännu inte upptäckts. Liknande men felaktiga begrepp hänvisas ofta till som ”läckande tarmsyndrom” eller ”tarmpermeabilitet.”)

Ett annat tillstånd som förvärrar låg saltsyra och skapar ammoniakpermeabilitet är en trög, överbelastad fettlever. Underliggande leverproblem är extremt vanliga. Medicinska samfund vet ännu inte hur vanligt det verkligen är eller vad som ligger bakom dessa problem i första hand. En trög, överbelastad fettlever orsakar lägre gallproduktion vilket innebär att kroppen inte kan bryta ner och tunna ut fett så lätt, och det bidrar också till förruttnelse i tarmen, vilket orsakar ännu mer ammoniakgenomsläpplighet. Det är viktigt att förstå hur man stöttar sin lever eftersom nästan alla idag har en överbelastad lever som är kärnan i otaliga symptom, sjukdomar och för tidigt åldrande och död. Tack och lov finns det enkla sätt att stötta din levers hälsa. Jag berättar om dessa i detalj i min bok, Leverns okända kraft.

Här kommer vår heroiska sellerijuice in: Den återuppbygger effektivt magens komplexa balans och tillförsel av saltsyra. Den stärker också matsmältningssystemet genom att hjälpa till att läka levern, vilket leder till en ökning av gallproduktionen och lindring av förstoppning och uppblåsthet. Dessutom, genom att sänka nivåerna av patogener som bakterier och virus och inkräktare som svamp och mögel, leder det till att tarmslemhinnorna stärks. Sellerijuice är ett av de mest djupgående sätten, om inte det djupaste sättet, att återställa matsmältningshälsan. Den är så kraftfullt.

SELLERIJUICE FÖR KROPP OCH KÄNSLOR

Vi tenderar att hålla mycket rädsla i magen. Nervositet orsakar de känslor vi känner som när magen vänder sig eller vi känner fjärilar i magen och ångest kan gå djupt genom nervsystemet och nästan slå knut på våra tarmar. Genom att återställa hela matsmältningssystemet gör sellerijuice även våra sinnen och hjärta lugna. Använd den för dess lugnande effekter när du känner dig rädd, panikslagen, chockad, orolig, nervös, hotad, osäker, rädd eller defensiv.

Jag skulle kunna fortsätta och fortsätta om fördelarna med sellerijuice för alla möjliga sjukdomar – mentala, fysiska, andliga, känslomässiga. Sellerijuice är basgörande, enzymrik, elektrolytförstärkande, leverreparerande, blodsockerbalanserande, antiseptisk och mer.

Låt inte enkelheten hos den ödmjuka sellerin maskera dess styrka – det är ofta det enklaste av åtgärder i livet som graciöst gör underverk i de mest komplexa situationer. Sellerijuice är verkligen en mirakeljuice. Det är en av de bästa läkande dryckerna genom tiderna.

SELLERJUICETIPS

Om du vill läka och förbättra din hälsa snabbt och effektivt, följ denna rutin:

* Varje morgon, drick cirka 4,7 dl sellerijuice på fastande mage. Se till att det är färsk, ren  sellerijuice utan andra ingredienser. Sellerijuice är en läkande dryck, inte en kaloridryck, så du behöver fortfarande frukost efteråt för att klara av morgonen. Vänta sedan minst 15 minuter efter att du har druckit din sellerijuice innan du konsumerar något annat.

* Om du är känslig och 4,7 dl är för mycket, börja med en mindre mängd och arbeta dig uppåt.

* Använd ekologisk selleri när det är möjligt. Om du använder konventionell selleri, var noga med att tvätta den särskilt väl innan du juicar den.

* Om du tycker att smaken av ren sellerijuice är för stark kan du juice en gurka och/eller ett äpple med sellerin. Detta är ett bra alternativ när du vänjer dig vid smaken. När du sedan vant dig, fortsätt att öka andelen selleri; de största fördelarna kommer när sellerijuice konsumeras på egen hand.

RECEPT SELLERJUICE

Vanlig, färsk sellerijuice är en av de mest kraftfulla läkande juicerna som finns tillgängliga för oss. Denna rena, gröna dryck är det allra bästa sättet att börja dagen på. Gör denna juice till en del av din dagliga rutin, och snart vill du inte gå en dag utan den!

Ingredienser:

1 knippe selleri

Gör så här:

Skölj sellerin och kör den genom en juicepress. Drick omedelbart för bästa resultat.

Alternativt kan du hacka sellerin och mixa den i en snabbmixer tills den är slät. Sila väl och drick genast.

Jag hoppas att du snart kommer att hitta ett sätt att inkludera sellerijuice i ditt liv – om du gör det kommer du att få den läkning du förtjänar. Jag önskar dig många välsignelser på din resa.

Lär dig mer om de mirakulösa läkande krafterna hos sellerijuice i böckerna Sköldkörtelns hemlighet, Leverns okända kraft, Sellerijuice & Läk med detox

Dela:

10 steg för att återhämta sig från kronisk sjukdom

10 steg till återhämtning!

Skriv upp dig och missa aldrig en uppdatering! Få en gratis e-bok med enkla steg att börja implementera redan nu.

 
Sök

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en så bra användarupplevels som möjligt. Läs mer om hur vi jobbar med personuppgifter i vår integritetspolicy.