Pasta Bolognese

Pasta bolognese

Denna underbara, närande bolognesesåsen tillsammans med gluten- och majsfri pasta kommer säkerligen att tillfredsställa familjen! Gjort på linser, valnötter, grönsaker och örter, har detta bolognese-recept gott om smak och är ren tröstmat – men gjort utan några problematiska ingredienser! För ett helt fettfritt bolognesealternativ som dessutom görs på bara grönsaker istället för linser kan du prova spaghettisquash-bolognesereceptet på bloggen.

Svampar minskar svamp, bakterier och virus i tarmkanalen, vilket gör att renare näringsämnen och renare blod kommer in i levern.

Morötter erbjuder en snabb leverpåfyllande källa till glukos som är bunden till mineraler och vitaminer.

Vitlök har en medicinsk, skarp, sammandragande kvalitet som är antipatogen.

Pasta Bolognese

Ingredienser:

  • 2,4 dl finhackad gul lök
  • 1,8 dl finhackad selleri
  • 4,8 dl finhackad svamp
  • 2,4 dl riven morot
  • 4 vitlöksklyftor, hackade
  • 2,4 dl råa valnötter, finhackade
  • 1,8 dl torkade bruna eller gröna linser, sköljda
  • 7,2 dl läkande buljong (sök buljong på sidan)
  • 3,6 dl tärnade tomater i burk
  • 0,6 dl tomatpuré
  • 2 tsk vitlökspulver
  • 1 1/2 tsk torkad basilika
  • 2 tsk torkad oregano
  • Havssalt (valfritt), efter smak
  • 0,5 kilo glutenfri och majsfri penne, rigatoni eller rotinipasta
  • 1,2 dl löst packade färska basilikablad, till garnering

För garnering:

Paranötparmesan (valfritt)

Gör så här:

Placera en stor keramisk non-stick-gryta på medelhög värme. Tillsätt löken, sellerin och svampen. Koka i 5-8 minuter, tills löken och svampen är mjuka och bruna. Tillsätt vatten om det behövs för att förhindra att det fastnar. Tillsätt moroten och vitlöken i grytan och fortsätt koka i ytterligare 2-3 minuter.

Tillsätt valnötter, linser, läkande buljong, tärnade tomater, tomatpuré, vitlökspulver, torkad basilika och torkad oregano i grytan. Låt sjuda och låt koka på låg värme i 30-40 minuter, tills linserna är mjuka och såsen tjock.

Medan såsen puttrar kokar du pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

Smaksätt såsen efter smak med havssalt (om du använder). Tillsätt pastan i såsen och rör om tills det är blandat.

Servera med en gång med färsk basilika och nötparmesan på toppen (om du använder).

6-8 portioner

För läckra, läkande recept, kolla in New York Times bästsäljande boken Läk med detox- Hälsoprogram för att bli av med ångest, depression, akne, eksem, borrelia, mag-tarm-problem, hjärndimma, över- och undervikt, migrän, svullnad, uppblåsthet, psoriasis, cystor, trötthet, endometrios och autoimmuna sjukdomar

Dela:

10 steg för att återhämta sig från kronisk sjukdom

10 steg till återhämtning!

Skriv upp dig och missa aldrig en uppdatering! Få en gratis e-bok med enkla steg att börja implementera redan nu.

 
Sök

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en så bra användarupplevels som möjligt. Läs mer om hur vi jobbar med personuppgifter i vår integritetspolicy.