Denna underbara, närande bolognesesåsen tillsammans med gluten- och majsfri pasta kommer säkerligen att tillfredsställa familjen! Gjort på linser, valnötter, grönsaker och örter, har detta bolognese-recept gott om smak och är ren tröstmat – men gjort utan några problematiska ingredienser! För ett helt fettfritt bolognesealternativ som dessutom görs på bara grönsaker istället för linser kan du prova spaghettisquash-bolognesereceptet på bloggen.
Svampar minskar svamp, bakterier och virus i tarmkanalen, vilket gör att renare näringsämnen och renare blod kommer in i levern.
Morötter erbjuder en snabb leverpåfyllande källa till glukos som är bunden till mineraler och vitaminer.
Vitlök har en medicinsk, skarp, sammandragande kvalitet som är antipatogen.
Pasta Bolognese
Ingredienser:
- 2,4 dl finhackad gul lök
- 1,8 dl finhackad selleri
- 4,8 dl finhackad svamp
- 2,4 dl riven morot
- 4 vitlöksklyftor, hackade
- 2,4 dl råa valnötter, finhackade
- 1,8 dl torkade bruna eller gröna linser, sköljda
- 7,2 dl läkande buljong (sök buljong på sidan)
- 3,6 dl tärnade tomater i burk
- 0,6 dl tomatpuré
- 2 tsk vitlökspulver
- 1 1/2 tsk torkad basilika
- 2 tsk torkad oregano
- Havssalt (valfritt), efter smak
- 0,5 kilo glutenfri och majsfri penne, rigatoni eller rotinipasta
- 1,2 dl löst packade färska basilikablad, till garnering
För garnering:
Paranötparmesan (valfritt)
Gör så här:
Placera en stor keramisk non-stick-gryta på medelhög värme. Tillsätt löken, sellerin och svampen. Koka i 5-8 minuter, tills löken och svampen är mjuka och bruna. Tillsätt vatten om det behövs för att förhindra att det fastnar. Tillsätt moroten och vitlöken i grytan och fortsätt koka i ytterligare 2-3 minuter.
Tillsätt valnötter, linser, läkande buljong, tärnade tomater, tomatpuré, vitlökspulver, torkad basilika och torkad oregano i grytan. Låt sjuda och låt koka på låg värme i 30-40 minuter, tills linserna är mjuka och såsen tjock.
Medan såsen puttrar kokar du pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
Smaksätt såsen efter smak med havssalt (om du använder). Tillsätt pastan i såsen och rör om tills det är blandat.
Servera med en gång med färsk basilika och nötparmesan på toppen (om du använder).
6-8 portioner
För läckra, läkande recept, kolla in New York Times bästsäljande boken Läk med detox- Hälsoprogram för att bli av med ångest, depression, akne, eksem, borrelia, mag-tarm-problem, hjärndimma, över- och undervikt, migrän, svullnad, uppblåsthet, psoriasis, cystor, trötthet, endometrios och autoimmuna sjukdomar