Ett fantastiskt smörgåsbröd är ett av de mest mångsidiga recepten att ha i din repertoar. Oavsett om du gör lunchlåde-mackor till dina barn, partner eller dig själv, gör avokadotoast till din familj på helgerna eller serverar den tillsammans med en skål med läcker grönsakssoppa, så är ett pålitligt brödrecept som är glutenfritt, mjölkfritt, jästfritt och majsfritt och gjort utan några skadliga ingredienser välkommet i nästan alla kök.
Medical Medium-bröd
Ingredienser:
- 3 msk malda linfrön + 1,2 dl vatten
- 1,2 dl osötad äppelmos
- 3 msk lönnsirap
- 4,2 dl vatten
- 7,2 dl glutenfritt havremjöl
- 1,8 dl hirsmjöl
- 3,6 dl tapiokastärkelse
- 1 1/2 msk bakpulver
Gör så här:
Värm ugnen till 180°C. Klä en brödform med bakplåtspapper.
Blanda samman de malda linfröna och vattnet. Ställ åt sidan i 5 minuter tills det tjocknat. Lägg i en stor bunke tillsammans med äppelmos, lönnsirap och vatten. Vispa ihop det ordentligt
Tillsätt havremjöl, hirsmjöl, tapiokastärkelse och bakpulver till de blöta ingredienserna och rör om tills det är jämnt blandat. Ställ åt sidan i 15 minuter för att smeten ska expandera.
Häll smeten i en brödform, var noga med att inte tappa några av luftbubblorna som har bildats i smeten. Grädda i 50-60 minuter. Testa med en sticka för att se om det är klart.
Ta ut ur ugnen och tippa försiktigt ut ur brödformen direkt. Ta bort bakplåtspappret och lägg på galler tills det har svalnat helt. Skiva och servera!
För fler recept från Medical Medium, kolla in New York Times bästsäljande boken Läk med detox: Hälsoprogram för att bli av med ångest, depression, akne, eksem, borrelia, mag-tarm-problem, hjärndimma, över- och undervikt, migrän, svullnad, uppblåsthet, psoriasis, cystor, trötthet, endometrios och autoimmuna sjukdomar