Linzerögon

Linzerögon
Dessa underbara glutenfria och mejerifria Linzerögon är lika tilltalande för ögat som de är för smaklökarna. De är också roliga att göra med barn, vänner eller nära och kära. De ser vackra ut serverade på fester och sammankomster eller helt enkelt som en speciell godbit att njuta av med en kopp örtte hemma.

Hallon är en fantastisk avgiftande mat för hela kroppen, rik på antioxidanter som specifikt tar bort EBV:s biprodukter och andra virala skräp från blodet, vilket möjliggör enklare övergripande rengöring. Hallon tenderar också att binda till och ta bort orenheter som levereras till tarmkanalen av en lever belastad av viralt avfall.

Linzerögon

Ingredienser:

Kakorna:

  • 3,6 dl mandelmjöl
  • 7,2 dl glutenfritt havremjöl
  • 0,8 dl lönnsirap
  • 1,2 dl smält kokosolja
  • 1 tsk alkoholfritt vaniljextrakt
  • Havssalt (valfritt)

Sylten:

  • 4,8 dl färska hallon
  • 1-3 msk lönnsirap, beroende på sötman i hallonen
  • 1/2 msk citronsaft
  • 3 msk vita chiafrön

Gör så här:

Gör sylten genom att blanda hallon, lönnsirap och citronsaft i en liten kastrull. Värm på medelhög värme, rör om ofta, tills hallonen har blivit mosade. Ta av från värmen och rör ner chiafröna. Ställ i kylen i 1 timme för att tjockna.

Gör kakdegen genom att blanda mandelmjöl, glutenfritt havremjöl, lönnsirap, kokosolja, vanilj och havssalt i en skål. Rör om med en träslev. Lägg sedan degen på en lätt mjölad yta och knåda tills den är jämn. Dela degen i två bitar, täck varje bit med plastfolie och lägg i kylen i minst 20 minuter.

Värm ugnen till 175°c. Klä två bakplåtar med bakplåtspapper. Jobba med en bit deg i taget. Mellan två ark bakplåtspapper, kavla degen så den blir 0,6 cm tjock. Skär ut så många kakor du önskar. Hälften av kakorna skär du med hjälp av en kakform ut mitten på, såsom ett hjärta, en stjärna eller en triangel – (detta kommer att vara de översta kakorna), och resten låter du vara utan någon form utskuren (detta kommer att vara bottenkakorna). Lägg dessa på de klädda bakplåtarna och ställ i kylen i minst 15 minuter.

Grädda sedan kakorna i ugnen i 8-12 minuter tills de fått lite färg. Ta ut och lägg dem på en annan plåt och låt svalna helt. Tillsätt ca 1 tsk hallonsylt i bottenkakan. Lägg försiktigt ihop topparna och bottnarna. Upprepa med resten av kakorna. Förvara i en lufttät behållare i sval rumstemperatur i upp till 24 timmar eller i kylen i flera dagar.

Ger ca 25-30 kakor

För att få reda på mer om de oupptäckta läkande egenskaperna hos dussintals livsmedel, kolla in Sköldkörtelns hemlighet: Sanningen bakom Hashimotos och Graves sjukdom, hypotyreos, sömnlöshet, sköldkörtelknutor, autoimmuna sjukdomar och Epstein-Barr-virus

Lär dig mer om hur du läker från New York Times bästsäljande boken Läk med detox.

Dela:

10 steg för att återhämta sig från kronisk sjukdom

10 steg till återhämtning!

Skriv upp dig och missa aldrig en uppdatering! Få en gratis e-bok med enkla steg att börja implementera redan nu.

 

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en så bra användarupplevels som möjligt. Läs mer om hur vi jobbar med personuppgifter i vår integritetspolicy.