Läkande buljong

vegetarisk buljong
Denna läkande buljong är en kraftfull mineralrik vätska som bär essensen av livsviktiga näringsrika grönsaker, örter och kryddor på ett sätt som är lätt för kroppen att smälta, assimilera och använda. Du kommer tycka det här receptet är lika tröstande som det är närande. Ingredienserna i detta enkla recept hjälper till att ge enorma läkande fördelar för både kropp och själ.

Morötter hjälper till att sänka blodtrycket, minska ödem, slappna av muskler, stabilisera nerver och balansera kognitiv funktion. Lök och vitlök har kraftfulla antivirala och antibiotiska egenskaper och kan hjälpa till att eliminera tungmetaller och parasiter från kroppen.

Persilja och shiitakesvamp innehåller en utmärkt biotillgänglig form av järn som hjälper till att hålla ditt blod starkt och förhindra anemi och är också rika på zink som är mycket fördelaktigt för att behandla virusproblem och stärka immunförsvaret. Ingefära och gurkmejarot hjälper till att minska inflammation och förbättra leverfunktionen. De hjälper också till att hålla ditt hår växande och stödjer din hud till att vara frisk och levande.

Denna otroligt läkande buljong kan göras i förväg och förvaras i kylen. Värm bara upp det du behöver och lägg i en termos för att dricka varmt under dagen. Denna buljong har den mirakulösa förmågan att vara både läkande, renande och närande på samma gång och är ett underbart tillskott till alla hälsoregimer.

Recept för läkande buljong

Ingredienser:

4 morötter, hackade eller 1 sötpotatis, i tärningar

2 stjälkar selleri, grovt hackade

2 lökar, skivade

2,4 dl persilja, finhackad

2,4 dl shiitakesvamp, färsk eller torkad (valfritt)

2 tomater, hackade (valfritt)

1 hel vitlök (ca 6-8 klyftor), hackad

ca 2,5 cm färsk ingefärarot

ca 2,5 cm färsk gurkmejarot

2 liter vatten

Valfritt: Chilipeppar eller röda paprikaflingor

Gör så här:

Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt koka upp försiktigt. Sänk värmen till låg och låt puttra i cirka en timme. Sila och smutta för en mineralrik, läkande och återställande buljong eller lämna grönsakerna i att njuta av som en lätt läkande soppa.

Vanliga frågor om den läkande buljongen

Är det bäst att njuta av den läkande buljongen som en silad buljong eller med grönsakerna i?

Detta recept ger stora läkande fördelar när det konsumeras som en buljong eller med grönsakerna kvar i den. Men för de största läkande fördelarna är det bäst att konsumera det som en silad buljong utan de hela grönsakerna. Du kan njuta av grönsakerna vid en annan tid på dagen om du väljer att konsumera den som buljong. Om du behåller grönsakerna i, kommer du fortfarande att få många läkande fördelar från detta recept.

Hur mycket av den läkande buljongen ska jag konsumera?

Du kan njuta av så mycket läkande buljong som du vill. En bra mängd är ungefär tre till fem dl per dag eller så ofta som möjligt.

Är den läkande buljongen till hjälp om jag är förkyld eller har influensa?

Ja, den silade buljongen (utan hela grönsakerna) är ett perfekt recept att smutta på när du är förkyld eller har influensa. Du kan dricka mycket av denna silade buljong, tillsammans med färsk frukt och grönsaksjuicer, för att hjälpa dig att återhämta dig.

Kan jag lägga till andra ingredienser till den läkande buljongen?

Du kan lägga till andra grönsaker, örter och havsgrönsaker som du väljer, såsom potatis, vintersquash, pumpa, kardborrerot, koriander, salvia, oregano, timjan, blomkål, broccoli, sparris, dulse, kelp, aramé, wakame och så vidare. Det är bäst att undvika att lägga till grönsaksbuljong från butik, buljongtärningar, djurben eller protein, salt eller andra smakämnen som inte är rena grönsaker, örter, havsgrönsaker och kryddor.

Kan jag använda torkad ingefära och gurkmeja istället för färsk?

Ja, du kan använda en halv tesked av både torkad ingefära och torkad gurkmeja om du inte kan använda färsk. Men det finns fler läkande fördelar med de färska rötterna, så det är bäst att använda färska jämfört med torkade när det är möjligt.

Kan jag utelämna svampen?

Ja, du kan utelämna svampen eller välja en annan svamp du tycker om att ersätta shiitakesvampen med.

Kan jag utelämna löken?

Ja, det kan du. Du kan också prova en annan sorts lök som du föredrar om du vill, som salladslök, purjolök eller vitlök. Du kan även öka på vitlöken i receptet istället för att använda lök om du gillar vitlök.

Behöver jag skala ingefäran och gurkmejan?

Nej, det är inte nödvändigt att skala dem. Det är ditt val. Se bara till att tvätta dem väl om du inte skalar dem.

Måste ingredienserna vara ekologiska?

Ekologiska ingredienser är idealiska men du kan också använda konventionella. Skrubba ingredienserna väl om du använder konventionella.

Kan jag lägga fruktköttet från grönsaksjuice i min buljong?

Ja, det kan du. Du kan sila ur fruktköttet med resten av grönsakerna när buljongen är klar och drick bara vätskan för maximal nytta.

Kan jag mixa buljongen med grönsakerna för att göra en soppa?

Ja, om du inte ska sila buljongen kan du mixa soppan så att den blir slät eller äta den med grönsakerna hela.

Hur länge håller buljongen i kylen?

Den håller sig i cirka fem till sju dagar i kylen.

Kan jag frysa buljongen?

Ja, du kan göra en stor sats av buljongen och frysa in den för senare användning.

Vilken tid på dagen är bäst att inta buljongen?

Precis som ett örtte kan du njuta av den silade buljongen när som helst på dygnet.

Jag ser att du har olika recept på den läkande buljongen i dina böcker Sköldkörtlens hemlighet och Leverns okända kraft. Vilken är bäst för mig?

Det här receptet plus buljongerna i Sköldkörtlens hemlighet och Leverns okända kraft är alla djupt läkande och näringsrika recept. De har var och en unika egenskaper som gör dem speciella. Du kan inkludera dem alla och rotera dem, eller så kan du välja den som tilltalar till dig och njuta av den. Du kan också välja vilken du ska fokusera på baserat på dina symtom och tillstånd. Receptet här är en bra övergripande läkande buljong. De andra buljongerna är också fantastiskt övergripande, läkande buljonger, men var och en har ingredienser som också skräddarsyr den för hälsoproblemen som anges i respektive bok. Det skulle hjälpa dig att läsa både Sköldkörtlens hemlighet och Leverns okända kraft.

Lär dig mer om de dolda läkande krafterna hos frukt, grönsaker och örter i New York Times bästsäljande boken Kostguiden.

Dela:

10 steg för att återhämta sig från kronisk sjukdom

10 steg till återhämtning!

Skriv upp dig och missa aldrig en uppdatering! Få en gratis e-bok med enkla steg att börja implementera redan nu.

 
Sök

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en så bra användarupplevels som möjligt. Läs mer om hur vi jobbar med personuppgifter i vår integritetspolicy.