Gurkjuice

Gurkjuice
Färsk gurkjuice är det bästa föryngrande elixiret i världen. Gurkjuice är en starkt basgörande och återfuktande dryck som är rik på näringsämnen som vitamin A, C, K, magnesium, kisel och kalium. Den har förmågan att rengöra och avgifta hela kroppen samt hjälpa till att lindra matsmältningsproblem som gastrit, surhet, halsbränna, matsmältningsbesvär och sår. Det är också ett idealiskt sätt att återfukta kroppen på rätt sätt eftersom det innehåller fördelaktiga elektrolyter som har förmågan att föra näringsämnen och vätska djupt in i cellerna och vävnaderna, vilket gör den mycket effektivare än bara vatten.

Gurkjuice är också en av de bästa naturliga vätskedrivarna som finns, som hjälper till att utsöndra avfall genom njurarna och hjälper till att lösa upp urinsyraansamlingar som stenar i njure och urinblåsa. Den har förmågan att hjälpa till att minska ödem, uppblåsthet och svullnad i kroppen. Den har också underbara antiinflammatoriska fördelar som avsevärt kan gynna autoimmuna och neurologiska störningar som kroniskt trötthetssyndrom, fibromyalgi, migrän, ångest, depression, bältros, eksem, psoriasis, reumatoid artrit, multipel skleros och SLE.

Gurkjuice är också ett utmärkt sätt för att få ner feber hos barn och tillfrisknandet. 3,5 till 6 dl färsk gurkjuice på tom mage rekommenderas dagligen för att hjälpa till att återfukta och återhämta kroppen.

Hur gör jag gurkjuice:

Ingredienser:

  • 2 stora gurkor (ekologiska om möjligt*)

Gör så här:

Tvätta gurkorna och dela efter behov. Juica gurkorna och drick omedelbart för bästa resultat. Om du inte har en juicepress kan du dela gurkorna, mixa dem tills jämnt och sedan sila vätskan genom en finmaskig sil, ostduk eller nötmjölkspåse så att du får bara juicen att dricka.

För bästa resultat, drick på tom mage.

*Se nästa fråga om huruvida gurkorna ska vara ekologiska eller inte.

Vanliga frågor om gurkjuice

Måste mina gurkor vara ekologiska?

Det är bäst att använda ekologiska gurkor om möjligt. Om du använder konventionella gurkor är det viktigt att skrubba dem mycket väl. Du kan använda ett naturligt diskmedel för att ta bort så mycket av vaxet och kemikalierna på skalet som möjligt. Även ekologiska gurkor har ofta vax på utsidan så du kanske vill skrubba dina ekologiska gurkor också.

Hur mycket gurkjuice ska jag dricka?

3,5 till 6 dl (eller mer) gurkjuice per dag är idealiskt. Det beror på vilken typ av juicepress du har och storleken på dina gurkor, men generellt sett kommer två stora gurkor att ge cirka 4,7 dl juice.

När är den bästa tiden att dricka gurkjuice?

Gurkjuice konsumeras bäst helt självt, cirka tjugo till trettio minuter från andra livsmedel och drycker. Vissa människor gillar att inta den tjugo till trettio minuter efter sin rena sellerijuice på morgonen. Andra gillar att inta den en halvtimme före sin middag. Vissa människor njuter av sin gurkjuice en timme före sänggåendet. Var och en av dessa tider är underbara förutsatt att den inte intas samtidigt som annan mat och dryck.

Vilken juicepress rekommenderar du?

Omega Juicer MM900HDS är bra beroende på din budget, men vilken juicer som helst fungerar.

Kan jag bara mixa gurkjuicen och lämna fruktköttet (fibrerna) i?

Mixad gurka med fruktköttet i är mycket hälsosamt, men det är juicen utan fiber som ger de största terapeutiska läkande fördelarna så det är viktigt att ta bort fruktköttet.

Om du inte har en juicepress kan du fortfarande mixa dina gurkor och sedan sila dem genom en finmaskig sil, ostduk eller nötmjölkspåse så att du bara får juicen att dricka.

Kan jag lägga till äpple eller selleri eller andra ingredienser till min gurkjuice?

Gurkjuice är mest effektiv när den konsumeras ren, utan några andra tillsatta ingredienser. Om du gillar att ha olika frukter, gröna blad och grönsaker i dina juicer, gör det i en annan juice vid en annan tid på dagen en bra stund från din gurkjuice.

Vad händer om jag inte klarar av smaken av ren gurkjuice?

Om du tycker att smaken av ren gurkjuice är för stark kan du juice ett äpple med gurkan.

Detta är ett bra alternativ när du anpassar dig efter smaken.

När du vänjer dig, fortsätt att öka andelen gurka; de största fördelarna kommer när gurkjuice konsumeras på egen hand.

Behöver jag skala gurkorna?

Nej, det finns många näringsämnen i skalet på gurkor. Men om du köper konventionella gurkor är det viktigt att skrubba dem mycket väl. Du kan göra detsamma om gurkorna är ekologiska men ser ut att ha vax på utsidan, vilket de vanligtvis har.

Kan jag göra gurkjuice i förväg?

Det är bäst att dricka gurkjuice direkt efter juiceningen.

Men om du inte har andra alternativ, låt det inte gå över en dag (24 timmar).

Om du använder dig av det här alternativet, se till att försluta juicen i en glasburk med lock och förvara i kylen.

Kan jag frysa in gurkjuice och göra satser i förväg?

Om du inte kan dricka din gurkjuice efter att du har gjort den, och att göra den i förväg och frysa in den är ditt enda alternativ, så är det okej att frysa den. Men detta är en sista utväg och bör inte användas alltid. Färskt är alltid bäst. Gurkjuicens läkande egenskaper kommer att minska när den fryses in.

Kan jag inte bara äta gurka istället för att juica den?

Anledningen till att man juicar gurkan i stället för att bara äta den är för att juice utan fruktköttet (fibrerna) är det bästa sättet att få de kraftfulla läkande fördelarna, särskilt för alla med kronisk sjukdom.

Att äta gurka i sig är bra och bör vara en del av din kost, men det finns ännu fler fördelar när du juicer den.

Jag gillar inte gurka. Kan jag juice något annat?

Även om du inte gillar smaken av gurka, kan du tycka att den mjuka, lätt söta smaken av gurkjuice är ganska välsmakande. Ren sellerijuice är dock ett bra alternativ till gurkjuice. Varje juice har olika läkande egenskaper och egenskaper, men båda är otroligt nyttiga.

Är gurkjuice okej att konsumera när man är gravid eller ammar?

Ja, gurkjuice är ofarligt och hälsosamt att konsumera när du är gravid eller ammar.

Kan jag lägga till is i min gurkjuice?

Det är bäst att inte lägga till is, is kommer att späda ut de läkande egenskaperna hos gurkjuicen.

Behöver jag dricka både ren sellerijuice och ren gurkjuice varje dag?

Att dricka båda juicerna varje dag kan vara mycket fördelaktigt och läkande och många människor tycker om att dricka båda. Varje juice har unika läkande egenskaper som är otroligt hjälpsamma. Du behöver dock inte dricka båda. Det är ett personligt beslut.

Om du ska börja med en juice kan du börja med ren sellerijuice och sedan överväga att tillsätta ren gurkjuice om och när du vill. Om sellerijuice känns för stark för dig kan du istället börja med ren gurkjuice och sedan börja lägga till ren sellerijuice med tiden.

Ska jag dricka gurkjuice före eller efter min sellerijuice?

Det är bäst att dricka din sellerijuice på fastande mage på morgonen (eller 15 till 30 minuter efter citronvatten). Du kan sedan dricka din gurkjuice 15 till 30 minuter efter din sellerijuice eller senare på dagen mellan andra livsmedel och drycker.

Är gurkjuice till hjälp mot feber?

Ja, det är mycket användbart att dricka ren gurkjuice när du eller en familjemedlem har feber. Gurkjuice är mycket svalkande för kroppens körtlar och organ, vilket kan hjälpa till att få ner feber.

Dela:

10 steg för att återhämta sig från kronisk sjukdom

10 steg till återhämtning!

Skriv upp dig och missa aldrig en uppdatering! Få en gratis e-bok med enkla steg att börja implementera redan nu.

 
Sök

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en så bra användarupplevels som möjligt. Läs mer om hur vi jobbar med personuppgifter i vår integritetspolicy.