Detta läckra recept är ett av över 75 recept i boken Läk med detox.
Låt oss ta en titt på hur några av nyckelingredienserna i dessa glutenfria banan- och havrekakor kan erbjuda läkande stöd:
Bananer: Fruktoset i banan är leverns favoritmat. Det ger snabbt bränsle till levern och väcker trötta celler, vilket ökar deras skicklighet och arbetsresultat. Banan lugnar slemhinnan i tarmkanalen och lugnar även nerverna som är fästa vid tarmkanalen. I motsats till vad många tror är bananer en av de mest antibakteriella, anti-jäst- och svampdödande livsmedlen. De är bra att kombinera med andra näringsrika livsmedel eller att ta tillsammans med kosttillskott, eftersom de förbättrar leverns förmåga att ta upp näringsämnen.
Russin: Russin kan lätt ignoreras eller glömmas bort, men de erbjuder faktiskt underbara hälsofördelar och erbjuder faktiskt större näringskraft än gojibäret, som säljs som en superfood. Russin kan variera i storlek och färg beroende på vilken typ av druva som används. Druvor har en lång lista över hälsofördelar och kan vara särskilt fördelaktiga när det gäller att slåss mot de fyra skadliga. De har starka antivirala egenskaper och kan hjälpa till att avlägsna strålning från kroppen. De arbetar också för att ta bort DDT och giftiga tungmetaller från levern tack vare samarbetet mellan deras aminosyror och antocyaniner.
Glutenfria banan- och havrekakor
Ingredienser:
- 1 stor mogen banan (ca 1,2 dl mosad)
- 2,4 dl glutenfria havregryn
- 1 tsk kanel
- 0,6 dl tranbär eller russin (valfritt)
Gör så här:
Värm ugnen till 180°C. Klä en plåt med bakplåtspapper.
Lägg bananen i en skål och mosa med en gaffel. Tillsätt havregryn, kanel och tranbär eller russin, om så önskas. Rör runt tills allt är blandat.
Skopa ur blandningen med hjälp av en rågas matsked – det bör bli cirka 8 kakor. Lägg dem på plåten och platta till dem lite.
Sätt in kakorna i ugnen och grädda i 15 till 20 minuter tills de fått färg på sidorna. Låt svalna helt innan du äter.
Hitta över 75 fler läckra, läkande recept i Läk med detox för dig och din familj.