Den mirakulösa ingefäran + recept på limeade

Ingefära limeade

I dagens värld lever vi reaktivt. Vi börjar dagen med vissa målsättningar men om vi plötsligt får ett mindre akut telefonsamtal, en apparat går sönder, eller om en kund kommer med en viktig fråga, då hamnar vi plötsligt i krisläge. Ibland blir vi kvar i detta tillstånd resten av dagen, för när vi väl tagit hand om ett problem kommer ett nytt i dess ställe. Dag ut och dag in släcker vi bränder, stora som små. Denna reaktivitet är vad vi behöver för att klara oss igenom Accelerationen. På samma gång kan denna brist på nedvarvning göra oss hyperaktiva – som när du till exempel är sen till ditt barns fotbollsträning, och utan att ens tänka tutar på bilen framför för att den stannar för gult ljus. Ingefära är ett av de viktigaste redskapen när vi behöver ett avbrott från ett reaktivt tillstånd.

När du rusat fram från morgon till kväll och till slut börjar få nog både mentalt och känslomässigt, brukar den fysiska kroppen fortsätta vara reaktiv, i ett förhöjt spastiskt tillstånd. Det är så stressrelaterade sjukdomar uppstår, såsom binjureutmattning, sura uppstötningar, sömnapné, trängningsinkontinens, sömnlöshet, matsmältningsbesvär såsom spastisk tarm, gastrit och kronisk muskelsmärta. Ingefära är den perfekta antispasmodikan. En kopp ingefärste kan lugna en upprörd mage och verka avslappande på resten av kroppen i upp till 12 timmar. I stället för att lugna nerverna berättar den för organen och musklerna, att de kan slappna av, att allt är som det ska. Om dina käkmuskler är spända efter att ha pratat eller skrikit för mycket, eller för att du håller tillbaka något du önskar att du kunde säga, då är ingefära fantastiskt avslappande för det området. Det hjälper även till att lindra spänningshuvudvärk och spolar ett överskott av mjölksyra i muskelvävnad ut i blodet och sedan ut ur kroppen – för det är inte bara krävande träning som orsakar utsöndring av mjölksyra – det gör även stress. Om du sitter vid ett skrivbord dagen lång med stress som pumpar mjölksyra genom dina muskler, behöver den ett sätt att komma till utlopp eftersom du inte rör dig och får den att flöda på naturligt sätt.

Ingefäran hämtar sina antispasmodiska egenskaper från sina över 60 spårmineraler, drygt 30 aminosyror (många av dem är ännu oupptäckta) och över 500 enzymer och koenzymer som alla samarbetar för att dämpa reaktivitet. Och som virus-, bakterie- och parasithämmare förtjänar ingefäran alla lovord den får, för sin förmåga att främja ett friskt immunförsvar. Ingefära är även idealisk för att avhjälpa stress, reparera skadat DNA, förbättra din kropps produktion av B12, och mycket mer därtill. Det kommer att ta 100 år innan forskningen påvisar hur mycket ingefäran verkligen bär på.

Tillstånd
Gör ingefära till en del av ditt liv om du lider av något av följande tillstånd:

Pankreatit, gallsten, binjureutmattning, spastisk tjocktarm, sömnapné, spastisk blåsa, sömnlöshet, laryngit, förkylning, influensa, diafragmabråck, Epstein-Barr-virus/mononukleos, migrän, bakteriell överväxt i tunntarmen (SIBO), sköldkörtelsjukdom, bäckeninflammation (PID), HHV-6, eksem, psoriasis, ångest, amyotrofisk lateralskleros (ALS), plantar fasciit, Raynauds syndrom,””strålningsexponering, alla former av cancer (särskilt sköldkörtelcancer och bukspottkörtelcancer), glutenintolerans, kronisk bihåleinflammation, öroninfektion, svampinfektioner, diafragmabråck, humant papillomvirus (HPV), sömnlöshet, lymfödem, SLE, reumatoid artrit, psoriasisartrit, bältros.

Symtom
Gör ingefära till en del av ditt liv om du har något av följande symtom:

Muskelspasmer, muskelkramper, ganglioner, spända muskler, muskelsmärta, käkledsproblem (TMJ), oro, gastrit, svullen mage, magkramper, magsmärtor, afte, sura uppstötningar, orolig mage, huvudvärk, spastisk gallblåsa, bäckensmärtor, ryggsmärtor, yrsel, bihålesmärta, täta luftvägar (speciellt lungor och bihålor), hosta, urinträngningar, inkontinens, svårt att urinera, viktuppgång, matallergi, avvikande gynekologiskt cellprov,mineralbrist, matöverkänslighet, rapningar, diarré, hjärndimma, kroniskt illamående, tarmspasmer, nästäppa, matsmältningsproblem, högt kolesterol, sömnrubbningar, utmattning.

KÄNSLOMÄSSIGT STÖD
Ingefära är idealiskt för personer som känner sig tvungna att hålla inne med vad de vill säga. När du tystas ner finns det omständigheter då det enda rätta är att prata ändå, och omständigheter då du känner att hur berättigad din mening än är skulle saker ändå bara bli värre om du pratade. Ingefära är för de senare. Eftersom du kan känna dig låst och kvävd av att hålla inne dina verkliga känslor – det kan till och med ge dig muskelspasmer – är det väldigt viktigt att frigöra all den spänningen, och detta gör ingefäran med galans.


ANDLIG LÄRDOM
Ingefära lär oss att vi inte alltid behöver ha full insikt eller en revolutionerande lösning för att kunna göra oss av med något vi inte behöver. Vi behöver inte alltid bearbeta allt eller stressa ihjäl oss för att återuppleva det. Vi måste inte reagera. Det finns tillräckligt med situationer som kräver våra reaktioner, det finns ingen anledning att ta på oss merarbete. På samma sätt som vi kan ta hjälp av ingefära för att göra oss av med spända muskler och knutar i magen, kan vi låta denna antispasmodiska magi få verka på vår själ, läka sår och skador utan att vi behöver göra något utöver att tillåta det.

TIPS

  • Ingefära kan återanvändas under dagen. Det går utmärkt att använda samma ingefära till flera koppar te.
  • Att dricka teet under fullmånen ökar de medicinala krafterna i ingefäran med 50 procent.
  • Drick ingefära strax före eller under en tid då du måste fatta ett livsavgörande beslut.
  • Drick ingefärsvatten eller ingefärste innan du tar ett hälsobad för att förstärka badets läkande effekt.

LIMEADE MED INGEFÄRA

Limeade med ingefära

2-4 koppar

Denna limeade med ingefära är otroligt läskande. Den är till särskilt stor hjälp för alla som försöker vänja sig av med energidrycker med koffein. Den subtila hettan i färsk ingefärsjuice får dig att vilja göra denna dryck om och om igen.

  • 0,6 dl honung
  • 9,6 dl vatten
  • 1 msk ingefärsjuice (från drygt 7 cm ingefära)
  • 2,4 dl limejuice (från ca 10 limefrukter)
  • 0,6 dl färska myntablad


Värm 0,6 dl honung och 2 dl vatten i en liten kastrull tills honungen är helt upplöst. Ställ till sidan och låt svalna. Kör ingefära och lime i en råsaftcentrifug och häll över i en stor bringare. Tillsätt 7,6 dl vatten. Blanda i det avsvalnade honungsvattnet och de färska myntabladen. Låt kallna i kylskåp.

Utdrag ur boken Kostguiden med tillåtelse av Livsenergi.

Dela:

10 steg för att återhämta sig från kronisk sjukdom

10 steg till återhämtning!

Skriv upp dig och missa aldrig en uppdatering! Få en gratis e-bok med enkla steg att börja implementera redan nu.

 
Sök

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en så bra användarupplevels som möjligt. Läs mer om hur vi jobbar med personuppgifter i vår integritetspolicy.