Citronvatten 101

Citronvatten

Citronvatten är det perfekta sättet att återfukta, rena och vitalisera din kropp varje morgon. Vatten som kommer direkt från kranen eller en flaska har förlorat sin vitalitet och sin medfödda levande struktur. Genom att tillsätta färskpressad citronsaft ”väcker” du vattnet till liv igen. Detta gör att den kan ta sig djupare in i dina vävnader och celler och föra med sig de viktiga näringsämnen och föreningar du behöver för att frodas.

Citronvatten är en bra källa till vitamin C och B och mineraler som kalcium och magnesium. Citronvatten är utmärkt för viktminskning, immunförsvaret, alkalisering av kroppen, kontrollera högt blodtryck, mot åldrande, avgiftning, rening av blodet och reglering av kroppstemperaturen. Citronvatten är särskilt fördelaktigt för matsmältningskanalen och kan hjälpa till att lindra förstoppning, illamående och till och med parasiter.

Citronvatten är också bra för det kardiovaskulära systemet och muskelsystemet vilket gör det till en idealisk dryck före och efter träning. Överväg en tidig morgonritual där du pressar en halv citron i 4,7 dl (eller mer) renat vatten av bästa kvalitet när du vaknar. Denna djupa form av hydrering kommer att väcka ditt sinne och ge din kropp energi för dagen.

Citron/limevatten har den extra fördelen att det hjälper till att lösa upp eventuella sediment och stenar i gallblåsan, vilket möjliggör att gallproduktionen i levern ökar, saltsyranivåerna i magen ökar och de dåliga syrorna som orsakar sura uppstötningar minskar.

Hur gör jag citronvatten?

Ingredienser:

  • ½ citron
  • 4,7 dl vatten

Gör så här:

Pressa en halv citron i 4,7 dl vatten och drick på morgonen. Du kan också dricka mer under dagen för att flusha ur och återfukta kroppen.

Vanliga frågor om citronvatten

Kan jag använda lime istället för citron?

Ja, du kan använda lime istället för citron.

Ska jag dricka citronvatten före eller efter sellerijuice?

Du kan dricka det antingen före eller efter sellerijuice. Om du dricker citronvatten först, vänta 15-30 minuter innan du dricker sellerijuice. Om du först dricker sellerijuice, vänta 15-30 minuter innan du dricker citronvatten.

Vilken är den bästa tiden på dagen att dricka citronvatten?

Det är nyttigt att dricka det när som helst, men att dricka citronvatten det första på morgonen är särskilt effektivt för att rengöra din lever, som arbetar medan du sover för att samla och rensa ut gifter från din kropp. När du vaknar är det idealiskt att återfukta och spola ut dessa toxiner med detta aktiverade levande citronvatten.

Kan jag dricka det senare på dagen?

Ja, det är fantastiskt när som helst på dygnet. Försök att lägga till citronvatten till din dagliga rutin. Du kan göra detta en gång om dagen, två gånger om dagen, tre gånger om dagen eller mer.

Vilken är den optimala mängden citronvatten att dricka på en dag?

Det beror på vad du annars dricker eller äter. Så många människor idag är kroniskt uttorkade. Du kanske vill dricka två liter citronvatten varje dag. I tillägg till andra återfuktande drycker som sellerijuice och gurkjuice, tillsammans med massor av färsk frukt, bladgrönsaker och grönsaker. Varje persons behov är olika när det kommer till hydrering. En ivrig motionär eller någon med kronisk sjukdom eller symtom kanske vill inkludera mer citronvatten i sin dagliga rutin och äta mer färsk frukt under dagen. ”Leverns morgonkur” in Leverns okända kraft är ett bra sätt att möjliggöra ordentlig återfuktning.

Kan jag använda eterisk citronolja istället för färsk citron?

Endast det levande vattnet i färskpressad citron innehåller de livgivande näringsämnena som kommer att rengöra och fylla på din kropp och hålla dig återfuktad.

Kan jag göra citronvatten i förväg?

Det är bäst att dricka citronvatten direkt efter att du har gjort det. Men om du måste göra den i förväg kan du försluta den i en glasburk med lock och förvara den i kylen. Om du gör det, se till att dricka den inom 24 timmar.

Behöver citronvatten drickas på fastande mage?

Nej det gör det inte. Det är särskilt fördelaktigt först på morgonen på fastande mage (följt av sellerijuice 15 till 30 minuter senare om möjligt), men det är fantastiskt att dricka när som helst på dygnet, med eller utan mat.

Ska vattnet vara kallt, varmt eller rumstemperatur?

Det är bäst att inte värma vattnet. Rumstemperatur eller kallt är båda bra alternativ.

Kan jag använda mer än en halv citron i mitt vatten?

Jo det kan du! Du kan använda hur mycket citron eller lime du vill.

Kan jag lägga till rå honung, ingefära eller andra ingredienser till mitt citronvatten?

Ja, för en extra boost kan du lägga till en tesked varje av rå honung och nyriven ingefära i citronvattnet. Din lever kommer att dra in den råa honungen för att återställa dess glukosreserver, samtidigt som den rensar ut djupt liggande gifter. Se bara till att köpa rå kontra uppvärmd honung så att du får alla de läkande egenskaperna från denna medicinska mat.

Kan jag dricka mer än 4,7 dl citronvatten när jag stiger upp?

Ja, ett mycket effektivt sätt att avgifta kroppen är att dricka två glas med vardera 4,7 dl citron- eller limevatten på fastande mage först på morgonen.

Hur länge ska jag vänta med att äta efter att ha druckit citronvatten?

Ge din lever 15 till 30 minuter på sig att städa upp efter att ha druckit citronvattnet innan du äter eller dricker något annat.

Är citronvatten dåligt för mina tänder?

I motsats till vad många tror är citroner och citronvatten utmärkta för munhälsa inklusive dina tänder. De är mycket mineraliserande och laddade med kalcium. Färsk citron dödar de dåliga bakterierna i munnen som orsakar karies. De kanske smakar surt men de är starkt basgörande i munnen och kroppen.

Är citronvatten okej för sura uppstötningar?

Ja, citronvatten är till hjälp för sura uppstötningar eftersom det förstör de oproduktiva bakterierna som orsakar sura uppstötningar.

Kan jag inte bara lägga till citronvatten till min sellerijuice istället för att ta två separata drycker?

Sellerijuice fungerar bäst på egen hand som bara ren sellerijuice utan något annat. Om du lägger till andra ingredienser till juicen kommer dess medicinska egenskaper att spädas ut.

Kan jag ha äppelcidervinäger i vatten istället för citronvatten?

Nej, äppelcidervinäger är extremt surt och det ”lägger in” levern. Levercellerna kämpar för att hålla sig balanserade och prestera när de kämpar för syre, eftersom vinäger stjäl syre från blodomloppet och levern. Äppelcidervinäger (som all vinäger) kommer in i magen extremt surt. Levern måste sätta stopp för det omedelbart och använda alla dess reserver för att försöka alkalisera eller åtminstone neutralisera den. Äppelcidervinäger slår tillbaka, och dess sura natur är så stark att magen förlorar kampen många gånger om. Istället för att alkalisera tarmen gör den tvärtom. Den försvagar saltsyran och bryter ner magsafter och fortsätter sin väg genom tarmarna fortfarande sur. Det är i grunden ett angrepp på magen och tarmkanalen. För mer information om effekterna av äppelcidervinäger på levern, se min bok Leverns okända kraft.

Kan jag använda fryst citronsaft?

Färskpressad citronsaft är bäst.

Kan jag använda butiksköpt citronsaft?

Det är bäst att färskpressa citronsaften själv. Citronsaft oxiderar mycket snabbt när du juicer den och kommer inte längre att ha de livsviktiga näringsämnena när den väl har tappats på flaska. Dessutom har de flesta citronjuicer i flaskor som du köper från en butik tillsatta konserveringsmedel i sig.

Lär dig mer om de dolda läkande krafterna hos frukt, grönsaker och örter i New York Times bästsäljande boken Kostguiden. Du kan också ta reda på mer om hur du kan införliva citronvatten i en läkningsrutin i mina bästsäljande böcker Sköldkörtelns hemlighet och Leverns okända kraft.

Dela:

10 steg för att återhämta sig från kronisk sjukdom

10 steg till återhämtning!

Skriv upp dig och missa aldrig en uppdatering! Få en gratis e-bok med enkla steg att börja implementera redan nu.

 
Sök

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en så bra användarupplevels som möjligt. Läs mer om hur vi jobbar med personuppgifter i vår integritetspolicy.