Chagalatte

Chagalatte
Idag har jag ett utsökt recept att dela med mig av för en av de mest kraftfullt läkande dryckerna du kan dricka - Chaga-te. Chaga är en otroligt kraftfull medicinsk svamp som är mycket eftertraktad på grund av dess fenomenala nivåer av antioxidanter och läkande egenskaper.

Chaga innehåller mycket av vitaminerna A, C, B, D och E och mineraler som mangan, järn, kalcium, zink och selen. Den innehåller också potenta antibakteriella, antivirala, antiinflammatoriska, antimikrobiella, antisvamp-, anti-candida- och antiparasitegenskaper.

Chaga är en av de bästa källorna till betulinsyra som är känd för att döda cancerceller vid kontakt. Chaga är därför ofta listad som en av de bästa anti-cancer- och anti-tumörlivsmedel och värderas högt i en mängd olika naturliga cancerbehandlingar och förebyggande protokoll. Forskning har visat att Chaga är särskilt fördelaktigt för tjocktarms-, mag-, endometrie, lung-, bröst- och prostatacancer.

Chaga är också rik på betaglukaner som dramatiskt kan stärka immunsystemet vilket gör det till ett idealiskt val för dem som lider av autoimmuna sjukdomar som kroniskt trötthetssyndrom, reumatoid artrit, lupus, fibromyalgi, irritabel tarm, Chrons sjukdom, lymfom, bursit, bältros och PCOS. Det är också mycket fördelaktigt för de med HIV och har visat sig minska de olika symtomen och sekundära sjukdomar som orsakas av HIV.

Chaga innehåller den högsta nivån av superoxiddismutas (SOD) i världen vilket är ett enzym som främjar nedbrytningen av fria radikaler och har visat sig vara mycket effektivt vid behandling av Parkinsons sjukdom, Alzheimers, Lou Gehrigs sjukdom, gikt, sklerodermi, artros och grå starr. Dess antiinflammatoriska egenskaper gör den idealisk för personer med IBS, artrit, kolit, cystit, tendinit, ödem, astma, celiaki och akne.

Det breda utbudet av läkande fördelar som finns i Chaga gör att den är en av de viktigaste och väsentligaste medicinska livsmedlen att inkludera i sin naturliga hälsoregim. Chaga-svampar växer i harmoni med björkträd och kan hittas i nordliga regioner i USA och i skogen i Appalacherna. De kan också hittas i tempererade skogar i Europa, Kanada, Kina, Ryssland och Korea där det är kända som en ”Guds gåva”.

Chaga-te är en otroligt välgörande dryck eftersom antioxidanter, vitaminer, mineraler och läkande föreningar lätt och snabbt assimileras och används av kroppen i denna form. Chaga-te kan göras på under en minut genom att helt enkelt lägga till 1 tesked Chaga-extraktpulver till 2,3 dl varmt vatten. Den har en rik, jordig kaffeliknande smak som kan sötas med honung, stevia eller kokossocker om så önskas.

För något extra speciellt, prova receptet jag har inkluderat för dig nedan.

Chagalatte

Ingredienser:

  • 1 tsk Chagaextrakt-pulver
  • 1/4 tsk kanel
  • 2,3 dl varmt vatten
  • 1 tsk rå honung eller kokossocker
  • 0,6 dl kokosmjölk

Gör så här:

Tillsätt ingredienserna i en mixer. Mixa tills det är väl blandat och lite skummande. Du kan också röra ihop ingredienserna i en mugg. Det kommer inte att få samma skummighet men det kommer fortfarande att smaka gott. Ta en klunk och njut.

Dela:

10 steg för att återhämta sig från kronisk sjukdom

10 steg till återhämtning!

Skriv upp dig och missa aldrig en uppdatering! Få en gratis e-bok med enkla steg att börja implementera redan nu.

 
Sök

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en så bra användarupplevels som möjligt. Läs mer om hur vi jobbar med personuppgifter i vår integritetspolicy.