Zucchinisoppa

Zucchinisoppa
Det blir inte enklare eller mer tillfredsställande än denna fylliga zucchinisoppa. Rustik och läcker är denna soppa perfekt att äta som den är eller som tillbehör tillsammans med vilken middag som helst.

Zucchini är en mycket basgörande mat som är en av de mildaste och lättaste grönsakerna för oss att smälta. Zucchini innehåller rikligt med vitamin A, C och B-komplex samt mineraler som järn, zink, kalium och mangan. Den innehåller mycket fibrer men få kalorier, vilket gör den till en utmärkt mat för viktminskning och hjälper till att minska förstoppning och uppblåsthet.

Zucchini är rik på polyfenoliska antioxidanter som är viktiga för att skydda kroppen från åldrande och sjukdomar. Zucchini är också en bra källa till kalium som är en viktig intracellulär elektrolyt som hjälper till att upprätthålla vätskebalansen och normalisera blodtrycket.

Denna soppa är det perfekta sättet att använda och njuta av extra zucchini i ditt hem eller trädgård.

Zucchinisoppa

Ingredienser:

  • 8 zucchini, tärningar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,6 dl mandlar
  • ½ tsk havssalt
  • 1 tsk olivolja
  • 1/8 tsk eller en nypa vardera av salvia och timjan

Gör så här:

Ångkoka zucchini och vitlök tills de är mjuka, cirka 5-10 minuter. Sila av och lägg i en höghastighetsmixer med de återstående ingredienserna. Mixa tills allt är väl blandat. Servera och njut!

2 portioner

Dela:

10 steg för att återhämta sig från kronisk sjukdom

10 steg till återhämtning!

Skriv upp dig och missa aldrig en uppdatering! Få en gratis e-bok med enkla steg att börja implementera redan nu.

 
Sök

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en så bra användarupplevels som möjligt. Läs mer om hur vi jobbar med personuppgifter i vår integritetspolicy.