Denna tjocka och läckra skål med vilda blåbär erbjuder sötma och värme för att lyfta och trösta själen. Den är också otroligt enkel att göra! Njut av det när som helst på dagen när du behöver äkta tröstmat.
Det här receptet kommer från Brain Saver Protocols, Cleanses & Recipes, följeboken till Medical Medium Brain Saver. Dessa två viktiga böcker om vårt mest komplexa organ – hjärnan – dyker djupt in i varför människor över hela världen lider av mental ohälsa och hjärnrelaterade symtom och tillstånd. Brain Saver avslöjar orsaker bakom mer än 100 hjärn- och nervsystemrelaterade symtom, sjukdomar och störningar; Brain Saver Protocols, Cleanses & Recipes avslöjar sanningen om hur man läker i ännu mer detalj (inklusive reningar, recept, tillskottsprotokoll och så mycket mer).
Varm Blåbärssoppa
Ingredienser:
- 9,6 dl färska eller frysta vilda blåbär
- 1,2 dl ren lönnsirap
- 1 ½ msk arrowrot
- 1 ½ msk kallt vatten
- Färska vilda blåbär, för garnering (valfritt)
Gör så här:
Värm de vilda blåbären och lönnsirapen i en stor kastrull tills blåbären är varma och mjuka, 6 till 8 minuter.
Blanda arrowrot med det kalla vattnet i en liten skål och lägg i kastrullen med de vilda blåbären. Låt sjuda och koka i ytterligare 2 minuter tills blåbärsblandningen tjocknar. Ta av från värmen och svalna i 3 till 5 minuter innan servering.
Servera med färska vilda blåbär på toppen (om du använder).
Tips:
Det här receptet smakar utsökt precis som det är, men lägg gärna till en nypa av de söta smakerna du älskar, som kanel- eller pumpapajkrydda och/eller alkoholfritt vaniljextrakt eller vaniljstångspulver om du vill.
1-2 portioner
Få över 100 fler läckra, läkande recept i Brain Saver Protocols, Cleanses & Recipes.