Tortillas på röda linser

Tortillas på röda linser

Dessa fina tortillas är gjorda med bara några enkla ingredienser och är väldigt lätta att förbereda. De håller sig bra när de är fyllda med valfri fyllning, såsom färsk salsa, sallad, sauterade grönsaker, avokado, hummus, linser eller ugnsrostade grönsaker. Känn dig fri att utforska många kreativa sätt att njuta av dessa tortillas. De är ett fantastiskt mångsidigt val för hela familjen!

Tortillas på röda linser

Ingredienser:

  • 3 dl halva röda linser
  • 4,8 dl vatten
  • 1/4 tsk havssalt (valfritt)
  • 1 tsk färskpressad citronsaft
  • 1/4 tsk vitlökspulver

Gör så här:

Kombinera alla ingredienserna i en höghastighetsmixer och låt stå i blöt i 3-4 timmar. Mixa sedan tills smeten är mycket slät, ca 2-3 minuter på hög hastighet.

Placera en stor keramisk non-stick panna på medelvärme. Häll 1,2 dl smet i mitten av pannan och vicka pannan i en cirkulär rörelse för att skapa en stor tortilla. Stek i 4-5 minuter på ena sidan, tills tortillan börjar dra sig från kanterna, vänd sedan och tillaga ytterligare 1-2 minuter på andra sidan. Upprepa med resten av smeten.

Servera genast eller förvara i en lufttät burk i rumstemperatur med bakplåtspapper mellan tortillorna i 1-2 dagar.

Ger 6-8 tortillas

För fler läckra, läkande recept, kolla in New York Times bästsäljande bok Läk med detox: Hälsoprogram för att bli av med ångest, depression, akne, eksem, borrelia, mag-tarm-problem, hjärndimma, över- och undervikt, migrän, svullnad, uppblåsthet, psoriasis, cystor, trötthet, endometrios och autoimmuna sjukdomar

Dela:

10 steg för att återhämta sig från kronisk sjukdom

10 steg till återhämtning!

Skriv upp dig och missa aldrig en uppdatering! Få en gratis e-bok med enkla steg att börja implementera redan nu.

 
Sök

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en så bra användarupplevels som möjligt. Läs mer om hur vi jobbar med personuppgifter i vår integritetspolicy.