Stark sås (chilisås)

Stark sås
Om du gillar starka kryddor, gillar du troligen stark sås. Men de flesta starka såser innehåller en eller flera ingredienser som inte är idealiska för läkning, såsom vinäger, socker, salt eller citronsyra. Detta läckra recept ger hetta men med endast verkligt läkande ingredienser. Om du föredrar en mild het sås kan du prova receptet med halva mängden chili och smaka av och justera styrkan.

Cayenne innehåller mycket C-vitamin och betakaroten, vilket gör den till ett utmärkt botemedel mot förkylningar, influensa, bronkit och alla virustillstånd. Den har också den fantastiska förmågan att öka cirkulationen och öka kardiovaskulär förmåga samtidigt som den reglerar blodtrycket vilket gör den till ett utmärkt val för att upprätthålla hjärthälsa. Cayenne hjälper kroppen att skapa saltsyra i magen och när den tas i samband med måltider kan den faktiskt hjälpa till att återuppbygga vävnaden i magen och stimulera den peristaltiska rörelsen i tarmarna vilket är avgörande för korrekt matsmältning och upptag.

Stark sås

Ingredienser:

  • 1,2 dl hackad röd paprika
  • 0,8 dl hackade körsbärstomater
  • 3 vitlöksklyftor
  • 0,8 dl grovhackad färsk röd cayennepeppar eller annan stark variant av chili eller 0,6 dl torkad cayennepeppar, eller mer beroende på önskad styrka
  • 3 msk lime

Dela:

10 steg för att återhämta sig från kronisk sjukdom

10 steg till återhämtning!

Skriv upp dig och missa aldrig en uppdatering! Få en gratis e-bok med enkla steg att börja implementera redan nu.

 
Sök

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en så bra användarupplevels som möjligt. Läs mer om hur vi jobbar med personuppgifter i vår integritetspolicy.