Sötpotatis

Sötpotatis läkande kraft

Sötpotatis är en otroligt näringsrik mat som är fullproppad med antioxidanter som betakaroten, vitamin C, E & D och mineraler som mangan och järn. De har också högt innehåll av kalium som hjälper till att sänka blodtrycket genom att ta bort överskott av natrium och reglera vätskebalansen i kroppen. Sötpotatis är en utmärkt antistressmat och är känd för att hjälpa till att slappna av muskler, stabilisera nerver och balansera kognitiva funktioner.

De är också en av de bästa anti-cancer livsmedlen och kan särskilt hjälpa till att förebygga bröst-, kolon-, lung-, hud- och muncancer. Sötpotatis är känt för att vara lättsmält och är mycket bra mot sår, inflammerad tjocktarm, matsmältningsrubbningar och förstoppning. Sötpotatis innehåller föreningar som kallas fytokelatiner som kan binda till tungmetaller som bly, kvicksilver, koppar och kadmium och på ett säkert sätt avlägsna dem genom kroppen.

Mödrar har till och med gett barn som av misstag har svalt ett metallföremål som ett mynt, massor av sötpotatis så att de ska fastna på föremålet och låta den passera igenom lättare. Hälsofördelarna med sötpotatis är de mest biotillgängliga när de äts råa, ångade eller bakade.

Testa att göra en enkel fettfri sötpotatissoppa genom att ångkoka sötpotatisen tills den är mjuk och sedan placera den i en mixer eller matberedare och mixa tills den är krämig och slät. Kryddor som kryddnejlika, kanel, ingefära, chilipeppar eller curry kan tillsättas för en smak- och näringsboost.

Bakad sötpotatis kan förvaras i kylen och senare skivas över en fräsch grönsallad för en rejäl lunch eller middag. Sötpotatis är också utsökt mosad med en klick olivolja, kokossmör eller avokado. Sötpotatis är en tröstande, tillfredsställande och mycket läkande mat, överväg att hitta fler sätt att inkludera dem i din kost.

Dela:

10 steg för att återhämta sig från kronisk sjukdom

10 steg till återhämtning!

Skriv upp dig och missa aldrig en uppdatering! Få en gratis e-bok med enkla steg att börja implementera redan nu.

 
Sök

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en så bra användarupplevels som möjligt. Läs mer om hur vi jobbar med personuppgifter i vår integritetspolicy.