Söt & Kryddig Mangosalsa

Mangosalsa
Mango är inte bara exceptionellt välsmakande, de har också otroliga helande egenskaper. De hjälper till att alkalinisera hela kroppen genom att hjälpa till att spola ut giftiga syror och återuppbygga alkalireserverna i kroppen. De är också packade med enzymer och är ett prebiotiskt livsmedel, vilket innebär att de innehåller föreningar som stimulerar och matar de goda bakterierna i tarmarna, vilket i hög grad hjälper till med matsmältning och assimilering.

Mango är en fantastisk källa till vitaminerna A, C, E och B-komplex samt hälsofrämjande flavonoider som betakaroten och alfa-karoten. De är också ett kraftfullt livsmedel mot cancer och är specifikt kända för att hjälpa till att förebygga lung-, bröst-, kolon-, prostata-, blod- och muncancer. De är också mycket fördelaktiga för att förebygga stroke, hjärtsjukdomar, artrit, kognitiva störningar, andningssjukdomar och njursjukdomar.

Mango innehåller en betydande mängd pyridoxin (B-6) som är avgörande för syntesen av serotonin och dopamin i hjärnan och är avgörande för att upprätthålla hormonell balans och korrekt immunförsvar. Mango hjälper också till att förebygga sömnlöshet och ger bättre sömn. I vissa länder äts mango precis innan sänggåendet som en naturlig sömnhjälp.

Njut av detta recept när som helst på dygnet. Det är underbart att äta för sig själv, eller serveras med guacamole, hummus, grönsaker eller ett nyttigt kex som du tycker om. Eller skeda upp i salladsblads- eller kålbladstacos eller ta över en sallad.

Söt & Kryddig Mangosalsa

Ingredienser:

4,8 dl mango, tärnad

4,8 dl tomater, tärnade

2,4 dl avokado, tärnad

1,2 dl lök, hackad

2 msk apelsinjuice

saften från 1 lime

0,6 dl korianderblad, hackade

1 msk jalapeno, finhackad

1 tsk spiskummin

Cayennepeppar (valfritt)

havssalt och peppar (valfritt)

Gör så här:

Tillsätt alla ingredienser i en medelstor skål och blanda ihop allt väl.

Njut av salsan tillsammans med råa grönsaker, kex, eller skeda upp i salladsblad.

Räcker till 1-2 personer

Dela:

10 steg för att återhämta sig från kronisk sjukdom

10 steg till återhämtning!

Skriv upp dig och missa aldrig en uppdatering! Få en gratis e-bok med enkla steg att börja implementera redan nu.

 
Sök

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en så bra användarupplevels som möjligt. Läs mer om hur vi jobbar med personuppgifter i vår integritetspolicy.