Idag delar jag ett recept på en smoothiebowl på pumpa som ett fantastiskt mål när som helst på året. Den är söt, krämig och mättande. Njut av denna pumpaskål till frukost, lunch, mellanmål eller efterrätt. Du kan till och med avnjuta den som en mättande men lätt middag.
Ett roligt sätt att göra på om du bjuder flera personer på det här är att göra så många portioner av smoothieblandningen som du behöver och sedan erbjuda många olika toppings för vänner och familj så att de kan skapa sin egen personliga smakexplosion. Till detta recept används pekannötter, pumpafrön, chiafrön, blåbär och torkade tranbär. Andra fantastiska alternativ är hallon, jordgubbar, banan, äpple, päron, kokos, paranötter, russin, dadlar och torkade fikon. Möjligheterna är oändliga och de är roliga att mixa ihop!
Smoothiebowl på pumpa
Ingredienser:
- 2,4 dl pumpapuré (ångkokt pumpa)
- 1 stor banan
- 1,2 – 2,4 dl kokosmjölk
- 1 msk rå honung
- 1 tsk pumpakrydda
- 1/2 tsk. vaniljextrakt
- Toppingidéer: blåbär, torkade tranbär, råa pumpafrön, pekannötter, chiafrön, etc.
Gör såhär:
Blanda alla ingredienser i en matberedare eller mixer och mixa till en slät smet. Börja med 1,2 dl kokosmjölk och tillsätt mer om du föredrar en tunnare konsistens.
Häll upp i en skål och lägg på valfria toppings. Färsk eller torkad frukt, frön, nötter och kokos är utmärkta val.
Njut!