Smashed potatoes

Smashed potatoes
Lätt krispig, gyllene potatis med en touch av rosmarin och pressad vitlök. Hungrig, någon? Dessa underbara smashade potatisar är lätta att göra och smakar gott. Du kan utelämna olivoljan om du vill ha ett fettfritt alternativ. Servera dem med en stor sallad på bladgrönsaker eller hackade grönsaker, som receptet Leverstärkande sallad (Liver Rescue Salad) på bloggen för en mättande och välsmakande måltid.

Visste du att potatis är ett otroligt läkande livsmedel? Som jag delar med mig av i Leverns okända kraft, ”Potatis innehåller en mängd aminosyror som specifikt motverkar virustillväxt. Potatis består av rikligt med glukos som ger mättnad åt levern eftersom det är precis vad den behöver för att hålla sig stark. Det bidrar också till att fylla på glykogendepåerna som är vårt bästa försvar mot blodsockerrubbningar, viktuppgång, fettlever och smutsigt blod-syndrom. Potatis jordar levern och ger oss en stabil bas att stå på. Många undviker att äta den just för att den är en potatisväxt, fast den i själva verket har förmåga att vända många olika kroniska sjukdomar.”

Smashed potatoes

Ingredienser:

  • 1 kilo färskpotatis
  • 1-2 tsk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor, krossade eller finhackade
  • 1 tsk finhackad färsk rosmarin
  • Havssalt, efter smak
  • Hackad färsk persilja eller gräslök, till garnering

Gör så här:

Värm ugnen till 220°c. Lägg potatisen i en ångkokare. Täck med lock och ånga i 15-25 minuter tills de är mjuka. Ta bort från värmen och låt svalna helt.

Lägg potatisen på en plåt täckt med bakplåtspapper. Använd baksidan av en sked eller ett litet glas, krossa försiktigt potatisen så den blir tillplattad. Lägg på olivolja, vitlök och rosmarin.

Ställ in i ugnen tills potatisen är brun och knaprig, ca 20-35 minuter. Servera potatisen med en gång, garnerad med färsk persilja eller gräslök.

2-4 portioner

Få reda på mer oupptäckta egenskaper hos läkande livsmedel och hur de stöttar levern i min bästsäljande bok Leverns okända kraft.

Dela:

10 steg för att återhämta sig från kronisk sjukdom

10 steg till återhämtning!

Skriv upp dig och missa aldrig en uppdatering! Få en gratis e-bok med enkla steg att börja implementera redan nu.

 
Sök

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en så bra användarupplevels som möjligt. Läs mer om hur vi jobbar med personuppgifter i vår integritetspolicy.