Visste du att potatis är ett otroligt läkande livsmedel? Som jag delar med mig av i Leverns okända kraft, ”Potatis innehåller en mängd aminosyror som specifikt motverkar virustillväxt. Potatis består av rikligt med glukos som ger mättnad åt levern eftersom det är precis vad den behöver för att hålla sig stark. Det bidrar också till att fylla på glykogendepåerna som är vårt bästa försvar mot blodsockerrubbningar, viktuppgång, fettlever och smutsigt blod-syndrom. Potatis jordar levern och ger oss en stabil bas att stå på. Många undviker att äta den just för att den är en potatisväxt, fast den i själva verket har förmåga att vända många olika kroniska sjukdomar.”
Smashed potatoes
Ingredienser:
- 1 kilo färskpotatis
- 1-2 tsk olivolja
- 2 vitlöksklyftor, krossade eller finhackade
- 1 tsk finhackad färsk rosmarin
- Havssalt, efter smak
- Hackad färsk persilja eller gräslök, till garnering
Gör så här:
Värm ugnen till 220°c. Lägg potatisen i en ångkokare. Täck med lock och ånga i 15-25 minuter tills de är mjuka. Ta bort från värmen och låt svalna helt.
Lägg potatisen på en plåt täckt med bakplåtspapper. Använd baksidan av en sked eller ett litet glas, krossa försiktigt potatisen så den blir tillplattad. Lägg på olivolja, vitlök och rosmarin.
Ställ in i ugnen tills potatisen är brun och knaprig, ca 20-35 minuter. Servera potatisen med en gång, garnerad med färsk persilja eller gräslök.
2-4 portioner
Få reda på mer oupptäckta egenskaper hos läkande livsmedel och hur de stöttar levern i min bästsäljande bok Leverns okända kraft.