Reumatoid- och psoriasisartrit

Reumatoid och psoriasisartrit

Har du eller någon du älskar fått diagnosen reumatoid artrit (RA) eller psoriasisartrit (PA)? Har du fått höra att orsaken är ett mysterium eller att det är din kropp som attackerar sig själv? Sanningen är att det finns en verklig orsak bakom dessa sjukdomar som medicinsk vetenskap och forskning inte är medveten om. När du väl känner till den verkliga orsaken kan du börja gå vidare med läkning eftersom du kommer att ta itu med grundproblemet.

Den autoimmuna teorin

De flesta får veta att deras reumatoid och psoriasisartrit orsakas av en antikropp som har skapats i kroppen som angriper lederna. Detta är en missriktad teori som inte bara aldrig har bevisats, utan som tyvärr också har blivit lag inom det medicinska samfundet. När denna antikropp upptäcktes visste vetenskapen och forskningen inte ens vad den gjorde, och det gör de fortfarande inte. Detta betyder att alla behandlingar och prognoser som har levererats sedan denna teori infördes har otryggt balanserat på en antikropp vars funktion fortfarande är ett fullständigt mysterium, vilket gör den verkliga orsaken till RA och PA lika gåtfull som den var när forskningen om dessa sjukdomar först började. Dessutom, eftersom de nuvarande behandlingarna och medicinerna som ordineras för patienter är baserade på denna felaktiga teori, finns det så många människor som fortfarande lider av svullnad, stelhet och smärta i lederna, såväl som andra symtom som är förknippade med dessa sjukdomar.

När människor först började lida av mystiska sjukdomar på 1950-talet var forskning och vetenskap tvungna att skylla på hormoner. Det beror på att som så många andra gånger inom medicinsk forskning låg alla pengar i hormoner. Det var en sådan störtflod av forskning om hormoner på den tiden att läkemedelsföretagen var förberedda och klara att sälja sina nya hormonläkemedel som de hade längtat efter att marknadsföra.

En läkare var dock inte övertygad om att hormonerna var skyldiga, så han fick finansiering för mer forskning och grävde vidare. Han snubblade så småningom över en antikropp, som han trodde var biljetten. Han skapade en teori om att antikroppen var kroppens oförklarliga vapen mot sig själv, även om den faktiska orsaken till antikroppen fortfarande var helt okänd. Denna forskning var så hårt finansierad att det skulle ha varit oacceptabelt att komma fram och förklara att de inte har någon aning om vad antikroppen gör. Därför var någon sorts slutsats nödvändig, någon teori som skulle hålla. Anledningen till att forskare så småningom drog slutsatsen att kroppen attackerade sig själv var för att den skyddade institutionen för modern medicin. I denna teori får patienten skulden framför allt annat, vilket i sin tur förhindrar att några fingrar pekas mot medicinen. För närvarande går det mesta av finansieringen till genforskning, som alltid drar slutsatsen att patientens gener är skyldiga och att det inte finns något att göra. Detta är bara ytterligare ett sätt att undvika det verkliga problemet och att lägga all skuld på individen som lider. Jag delar sanningen om dessa missuppfattningar i min bok, Sköldkörtelns hemlighet.

Sanningen om antikroppen

Denna antikropp som har blivit det falska affischbarnet för autoimmuna sjukdomar är faktiskt bara en av många antikroppar som ännu inte har upptäckts av vetenskap och forskning. Det mest ironiska med händelserna under det senaste halvseklet är att allt medicinsk forskning påstår vara sant om denna antikropp faktiskt är raka motsatsen. Istället för att attackera kroppen har denna antikropp skapats av kroppen för att skydda sig själv från en utomstående inkräktare. Antikroppen, även om den är en indikator på att något angrips, är inte den som attackerar. Det är ett bevis på att din kropp gör allt den kan för att stödja och skydda dig. Det går inte efter vävnad; det går efter patogenen.

Den sanna orsaken till RA och PA

Vi lever för närvarande i en viruskultur. Vår värld är överöst av patogener som orsakar sjukdomarna som så många mystifieras av och kallar autoimmuna. Medicinsk vetenskap och forskning är omedvetna om att Epstein-Barr Virus (EBV) är orsaken till så många sjukdomar, inklusive fibromyalgi, kroniskt trötthetssyndrom, multipel skleros, sköldkörtelsjukdomar, lupus, borrelia, tinnitus, yrsel, reumatoid artrit och psoriasisartrit . Det finns över 60 varianter av EBV, vilket kan komma som en chock för någon som bara är nominellt bekant med detta virus såväl som för dem som arbetar inom det medicinska området. Jag täcker detta virus på djupet i min bok Sköldkörtelns hemlighet.

Psoriasisartrit skapas av EBV, som livnär sig på tungmetallen koppar i levern. Giftiga sorter av koppar är perfekt mat för viruset som skapar PA. När det finns en riklig mängd mat som EBV gillar, såsom koppar, blir viruset starkare och mer frodigt i kroppen och angriper leder och vävnader. EBV skapar sedan ett inre dermatoxin, som skiljer sig från det kända externa dermatoxinet, som sedan kommer till huden. Det är då ett utslag, antingen av psoriasis- och/eller eksemsorten, uppstår, liksom värk, smärta och inflammation. Denna process förklaras ytterligare i min bok, Sköldkörtelns hemlighet eller Leverns okända kraft. Medicinska samfund är inte medvetna om att detta är den sanna orsaken till PA, eller ens att virus livnär sig på specifika livsmedel, metaller och toxiner. Detta är en stor anledning till varför människor inte kan få svaren och hjälpen de behöver för att verkligen läka.

Koppar kan tas upp i systemet på många sätt. Någon kunde ha bott i ett gammalt hus med uråldriga rör av koppar som gjorde allt grönt. Eller de kunde ha använt kopparkastruller som flagade av metallen i maten. Koppar finns rikligt i bekämpningsmedel, vilket innebär att bo nära jordbruksmark, till och med 8 mil bort, kan bidra till giftig kopparexponering. Koppar finns i alla bekämpningsmedel, rodenticider, herbicider och fungicider, vilket innebär att vi bör undvika att spraya både i och utanför huset. Varje gång du köper nya sängkläder eller tyger, såsom handdukar, lakan, kläder, underkläder eller strumpor, skulle det vara klokt att tvätta dem två gånger innan du använder dem. Nya sängkläder och kläder är fyllda med svampdödande medel, som är fulla av koppar som kan sippra in i huden, ditt största organ. Det är viktigt att notera att denna giftiga tungmetallkoppar skiljer sig från det användbara spårmineralet koppar som finns i växter.

Reumatoid artrit orsakas också av Epstein-Barr-virus som är i ett sent skede (läs mer om stadierna av EBV i min bok Sköldkörtelns hemlighet), förutom att den här sorten av EBV antingen inte gillar att äta koppar så mycket, eller så finns det helt enkelt inte en överdriven mängd giftigt koppar i systemet. Den speciella variationen av EBV som orsakar RA föredrar mycket tungmetallen kvicksilver som föda. Denna specifika variant av EBV kommer in i bindväv, leder och ligament i sitt fjärde stadium, vilket orsakar inflammation som är bevis på att din kropp försöker hålla inkräktaren i schack. Svullnad av knogar, halsrygg och liknande är en indikation på att kroppen reagerar på att viruset borrar djupare och orsakar permanent skada på nerver och vävnad. I sina mildare former kan detta visa sig som mystisk värk och smärtor. I dess avancerade former upplever människor svår ledsvullnad och diagnosen RA. Denna information är okänd för medicinsk vetenskap och forskning.

Det allra första steget

Det viktigaste steget du kan ta idag mot sann läkning är långt bortom diet eller att undvika sprayer. Du måste först veta i ditt hjärta den sanna orsaken till din sjukdom. Din kropp attackerar inte sig själv. Det är det största misstaget att tro att ditt immunförsvar inte stöder dig. När du tror att din sjukdom är autoimmun, förhindrar du verklig läkning från att ske eftersom du inte ger din kropp det stöd den behöver när den fortsätter kampen mot patogenen i din kropp. Att veta att din kropp inte attackerar sig själv utan snarare en patogen som ett virus väcker det ditt immunförsvar att bli starkare, mer fokuserat och arbeta ännu hårdare för dig. Dessutom, när du vet att du borde bekämpa ett virus, kan du lära dig de praktiska stegen du kan ta för att ge din kropp så mycket stöd du kan.

Hur man läker

Okänt för medicinsk forskning och vetenskap skapades antikroppen för att bekämpa Epstein-Barr-viruset; din kropp behöver dock allt stöd den kan få. Följande är några steg att ta som kan hjälpa dig att börja återhämta dig från reumatoid och psoriasisartrit.

Ta bort tungmetaller

Tungmetaller är en av EBV:s favoritmat. Och nästan alla av oss har omedvetet giftiga tungmetaller i våra kroppar. Dessa metaller gör det möjligt för viruset att fortsätta växa och bli mer produktivt. Och ju mer det livnär sig på metaller som kvicksilver och koppar, desto mer giftigt avfall utsöndrar viruset i kroppen, vilket leder till symtom på psoriasis och reumatoid artrit. För att bli av med tungmetaller finns det fem viktiga livsmedel för att detoxa tungmetaller att inkludera i din kost dagligen: korngräsjuicepulver, koriander, spirulina, vilda blåbär och dulse från atlanten. För att lära dig mer om tungmetalldetoxmaten, kolla in min artikel och radioprogram.

Livsmedel att undvika

När man läker från RA och PA är det viktigt att undvika att äta saker som råkar vara några av EBV:s favoritmat, såsom ägg och mejeriprodukter. Det är också bäst att undvika fläsk eftersom det belastar levern i en sådan grad att det ger virus en möjlighet att föröka sig, växa och inflammera leder och hud. Det är också viktigt att hålla sig borta från gluten eftersom det är okänt för alla medicinska samfund att det också ger bränsle för viruset. Om du har tagit bort ägg, mejeriprodukter och gluten, och du fortfarande upplever symtom efter flera månader, överväg att ta bort alla spannmål från din kost, inklusive havre och ris, medan du läker. Vissa människor tolererar korn bra men för vissa måste korn tas bort för att möjliggöra djupare läkning. Det är också bra att undvika majs, soja och rapsolja. För att ta reda på mer om varför dessa livsmedel bäst tas bort från kosten om du har ett symptom eller sjukdom, kan du läsa fullständiga förklaringar i min bok, Sköldkörtelns hemlighet.

Den läkande maten: Frukt

Även om många har blivit tillsagda att undvika frukt på grund av dess sockerhalt, är denna trend faktiskt ytterligare ett exempel på desinformation som bara hindrar människor från att dra fördel av de kraftfulla antivirala egenskaperna i bananer, dadlar, äpplen, meloner, mango och alla andra sorter av frukt. Frukt är den mest antioxidantrika maten i världen. Antioxidant borde egentligen vara synonymt med livslängd, eftersom frukt är den bästa maten för att förlänga livet och bekämpa sjukdomar. Vilda blåbär, björnbär och körsbär är bland de mest antioxidantfyllda livsmedlen. Du kan fokusera på vilken frukt som är mest attraktiv för dig. Om du har lyxen att ha en bondemarknad nära dig, gör det till en vana varje vecka att handla där och utforska de många sorter av frukt som är tillgängliga för dig: äpplen, päron, persikor, persimoner, aprikoser, vattenmeloner och dadlar. Olika sorters citrus är också ett underbart tillskott till din fruktfyllda kost. Medan vissa människor kanske tror att apelsiner, citronvatten eller grapefrukt orsakar att deras RA eller PA -symptom flammar upp, känns det bara så eftersom citrusfrukten detoxar gifterna och de virala biprodukterna i ditt system. Utöver frukt, se till att äta mycket bladgrönsaker, grönsaker och inkludera sellerijuice dagligen.

För mer information om andra livsmedel att inkludera för dessa tillstånd, se mina böcker Medial läkning, Kostguiden och Sköldkörtelns hemlighet. Du kan också läsa om många läkande livsmedel på min blogg. Dessutom är detoxprogrammet på 28 dagar i min bok Medial läkning idealisk för dessa tillstånd.

Användbara kosttillskott

För läkanse kosttillskott, överväg att inkludera följande kosttillskott:

Zinksulfat är en av de viktigaste resurserna för att bekämpa EBV. Kroppen förbrukar förråd och till och med djupa reserver av zink i snabb takt – vilket betyder att det är mycket vanligt att få zinkbrist när du har EBV, om du inte redan hade det. Detta tillägg ger en rejäl boost till immunsystemet så att EBV-celler kan förstöras och dämpas.

L-Lysine hämmar och minskar den viral belastning av EBV och fungerar antiinflammatorisk för hela kroppen.

Cat’s claw är ett kraftfullt antiinflammatoriskt- och antiviralt medel som kan vara till stor hjälp för reumatoid och psoriasisartrit.

Att ta ett metylfolattillskott som stöder metyleringsproblem tillsammans med rätt B-12-tillskott som innehåller adenosylkobalamin och metylkobalamin är mycket viktigt för dem som lider av reumatoid och psoriasisartrit.

Glutation hjälper till att avgifta levern, vilket är där viruset och toxiner som orsakar dessa tillstånd kan hittas.

Alpha Lipoic Acid (ALA) reparerar och stärker delar av kroppen som har skadats av viruset.

Kungsljusets (Mullein) starka antivirala egenskaper gör det till ett viktigt komplement att överväga.

(Här hittar du de rekommenderade tillskotten)

Den läkande informationen och kost- och kosttillskottsvägledning som delas i mitt radioprogram och blogginlägg om psoriasis och eksem skulle också vara till hjälp att inkludera.

Ytterligare terapier

Många personer med RA går tar till en infraröd bastu för att hjälpa till med trötthet och stelhet. Detta kan vara ett bra alternativ för dig, se bara till att inte ha värmen inställd för högt. Var medveten om hur länge du stannar i bastun. En annan mycket hjälpsam behandling är mild massageterapi, en av de äldsta metoderna sedan tidernas begynnelse. Läkande beröring från en person till en annan kan vara otroligt för RA.

Gå vidare

Reumatoid artrit och psoriasisartrit är inte autoimmuna sjukdomar, och denna myt måste rättas till omedelbart så att de miljontals människor som lider kan börja få sanna svar. När du får felaktig information om din sjukdom får du i princip en stoppskylt. Min förhoppning är att du ska gå bort från denna förståelse av RA eller PA med ett förnyat hopp och grönt ljus. Att inse att din kropp bekämpar ett virus som livnär sig på gifter och metaller i ditt system är det första och mest kraftfulla du kan göra. Du måste släppa tanken att din kropp jobbar emot dig. Det är omöjligt för kroppen att attackera en enda cell i våra kroppar.

När du överväger dina läkningsalternativ kan det vara överväldigande. Kom ihåg att ta det långsamt och i din egen takt. Allas väg kommer att se lite annorlunda ut. Kanske tar det lite tid att ta bort maten som ska undvikas, men kosttillskotten kommer lättare. Kanske är det ett enkelt steg att äta frukt, men att inkludera sellerijuice är för mycket för dig. Gör vad du kan idag och fortsätt bygga vidare på det härifrån. Glöm aldrig att din kropp arbetar med dig, inte mot dig, och läkning är möjlig.

Dela:

10 steg för att återhämta sig från kronisk sjukdom

10 steg till återhämtning!

Skriv upp dig och missa aldrig en uppdatering! Få en gratis e-bok med enkla steg att börja implementera redan nu.

 
Sök

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en så bra användarupplevels som möjligt. Läs mer om hur vi jobbar med personuppgifter i vår integritetspolicy.