Pumpabröd

Detta läckra pumpabröd är fantastiskt gott. Njut av den med familj eller vänner under en mysig helg eller gör den till dig själv och förvara resterna i en fryspåse eller behållare och tina upp en skiva när du vill njuta av den.

Pumpa är en rik källa till b-vitaminer som folater, niacin, tiamin och pantotensyra och mineraler som kalcium och kalium. Pumpa innehåller också immunförsvarsstärkande egenskaper som kan hjälpa kroppen att hålla sig stark och avvärja vanliga förkylningar och influensa som kan vara på väg.

Pumpabröd

Ingredienser:

  • 2,4 dl pumpapuré eller 7,2 dl skalad, urkärnad och tärnad pumpa
  • 1,8 dl lönnsirap
  • 0,8 dl kokosmjölk light
  • 1 tsk alkoholfritt vaniljextrakt
  • 4,2 dl glutenfritt havremjöl
  • 1,2 dl brunt rismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk pumpapajkrydda
  • 1-2 msk pumpafrön (valfritt)

Gör så här:

Om du använder färsk pumpa, lägg den tärnade pumpan i en ånginsats eller ett durkslag över en kastrull med kokande vatten. Täck med lock och ånga i 10-15 minuter tills de är mjuka. Ta bort och kyl helt.

Lägg pumpan i en mixer och mixa tills den är slät. Mät upp 2,4 dl pumpapuré och lämna resten till ett annat recept.

Värm ugnen till 350F/180C. Smörj en brödform med kokosolja eller klä med bakplåtspapper. Ställ åt sidan.

I en medelstor skål, blanda pumpapuré, lönnsirap, kokosmjölk och vanilj. Vispa tills det är enhetligt.

I en annan skål, vispa ihop havremjöl, brunt rismjöl, bakpulver och pumpapajkrydda. Vispa tills det är enhetligt och klumpfritt.

Häll de blöta ingredienserna i det torra. Rör om tills det är jämnt blandat. Smeten ska vara väldigt tjock men hällbar.

Häll smeten i den förberedda bakformen och toppa med pumpafrön (om du använder dessa). Grädda i 50-60 minuter, tills den fått färg på toppen och du kan sticka en tandpetare i den som inte blir kladdig.

Låt stå i 5 minuter i bakformen, ta sedan försiktigt bort brödet från formen och lägg på ett galler för att svalna helt. Skiva och servera.

4-6 portioner

För fler läckra recept, kolla in NY Times bästsäljande bok Läk med detox– Hälsoprogram för att bli av med ångest, depression, akne, eksem, borrelia, mag-tarm-problem, hjärndimma, över- och undervikt, migrän, svullnad, uppblåsthet, psoriasis, cystor, trötthet, endometrios och autoimmuna sjukdomar. 

Dela:

10 steg för att återhämta sig från kronisk sjukdom

10 steg till återhämtning!

Skriv upp dig och missa aldrig en uppdatering! Få en gratis e-bok med enkla steg att börja implementera redan nu.

 
Sök

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en så bra användarupplevels som möjligt. Läs mer om hur vi jobbar med personuppgifter i vår integritetspolicy.