Potatisvåfflor

Potatisvåfflor
Prova denna läckra och hälsosamma twist på våfflor! Med bara två ingredienser är detta recept hur enkelt som helst men resultatet kommer inte att göra dig besviken. Njut av dessa våfflor till frukost, lunch eller middag – oavsett när du äter dem kan du känna dig nöjd med att du endast tillför läkande ingredienser till din kropp.

Potatis är rik på kalium och rik på vitamin B6, samt en fantastisk källa till aminosyror, särskilt lysin i dess bioaktiva form. Lysin är ett fantastiskt antiviralt vapen.

Lönnsirap, när det är 100 % ren lönnsirap och inte de lönnsmaksatta sirapsorterna som innehåller tillsatser, smaker och färger, är en infusion för levern. Lönnsirap innehåller ett stort utbud av vitaminer, mineraler och andra näringsämnen i kombination med högkvalitativt naturligt socker som levern älskar.

Potatisvåfflor

Ingredienser:

  • Ca 0,9 kg potatis, skalad och grovt hackad
  • 0,6 dl lönnsirap

Gör så här:

Lägg potatisen i ångkokare eller durkslag över en kastrull med kokande vatten. Täck med lock och ånga i 15-20 minuter, tills potatisen är mjuk när du testar med en gaffel. Ta bort och kyl den helt.

Lägg potatisen i en bunke och mosa med en potatisstöt tills den är klumpfri.

Värm ett non-stick våffeljärn till hög värme. Tillsätt potatismoset tills botten på våffelmaskinen är jämnt täckt, stäng sedan maskinen tills våfflan är knaprig, ca 10-15 minuter. Upprepa med resten av potatisen.

Servera våfflorna med lönnsirap. Alternativt kan du använda våfflorna som bröd för att göra smörgåsar.

Räcker till 2 personer

För fler läckra, läkande recept, kolla in NY Times bästsäljande boken Läk med detox: Hälsoprogram för att bli av med ångest, depression, akne, eksem, borrelia, mag-tarm-problem, hjärndimma, över- och undervikt, migrän, svullnad, uppblåsthet, psoriasis, cystor, trötthet, endometrios och autoimmuna sjukdomar

Dela:

10 steg för att återhämta sig från kronisk sjukdom

10 steg till återhämtning!

Skriv upp dig och missa aldrig en uppdatering! Få en gratis e-bok med enkla steg att börja implementera redan nu.

 
Sök

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en så bra användarupplevels som möjligt. Läs mer om hur vi jobbar med personuppgifter i vår integritetspolicy.