Potatis är rik på kalium och rik på vitamin B6, samt en fantastisk källa till aminosyror, särskilt lysin i dess bioaktiva form. Lysin är ett fantastiskt antiviralt vapen.
Lönnsirap, när det är 100 % ren lönnsirap och inte de lönnsmaksatta sirapsorterna som innehåller tillsatser, smaker och färger, är en infusion för levern. Lönnsirap innehåller ett stort utbud av vitaminer, mineraler och andra näringsämnen i kombination med högkvalitativt naturligt socker som levern älskar.
Potatisvåfflor
Ingredienser:
- Ca 0,9 kg potatis, skalad och grovt hackad
- 0,6 dl lönnsirap
Gör så här:
Lägg potatisen i ångkokare eller durkslag över en kastrull med kokande vatten. Täck med lock och ånga i 15-20 minuter, tills potatisen är mjuk när du testar med en gaffel. Ta bort och kyl den helt.
Lägg potatisen i en bunke och mosa med en potatisstöt tills den är klumpfri.
Värm ett non-stick våffeljärn till hög värme. Tillsätt potatismoset tills botten på våffelmaskinen är jämnt täckt, stäng sedan maskinen tills våfflan är knaprig, ca 10-15 minuter. Upprepa med resten av potatisen.
Servera våfflorna med lönnsirap. Alternativt kan du använda våfflorna som bröd för att göra smörgåsar.
Räcker till 2 personer
För fler läckra, läkande recept, kolla in NY Times bästsäljande boken Läk med detox: Hälsoprogram för att bli av med ångest, depression, akne, eksem, borrelia, mag-tarm-problem, hjärndimma, över- och undervikt, migrän, svullnad, uppblåsthet, psoriasis, cystor, trötthet, endometrios och autoimmuna sjukdomar